Alcatel-Lucent testează în premieră, în Europa, tehnologia TWDM-PON pentru a livra cea mai rapidă conexiune la Internet mobil

Alcatel-Lucent (Euronext Paris și NYSE: ALU) testează în premieră tehnologia de acces la Internet de mare viteză TWDM-PON, operatorul pregătindu-se astfel pentru adaptarea rețelei la creșterea tot mai mare a traficului de date și lărgirea rețelei de distribuție pentru mobile.

Prin utilizarea tehnologiei TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) dezvoltată de Alcatel-Lucent, traficul de date va atinge o viteză în rețea de până la 40 de gigabiți pe secundă – 10Gbps per lungime de undă – în plus față de infrastructura de fibră deja existentă, livrând cele mai bune servicii comerciale utilizatorilor finali.

Alcatel-Lucent Romania_Timisoara_2015

Noua tehnologie reprezintă doar începutul unei ere noi de servicii de date adresate utilizatorilor rezidențiali și business, în același timp. Cu peste 446 de milioane de clienți de date mobile în toată lumea, TWDM-PON va juca, de asemenea, un rol important în strategia de a aborda lățimea de bandă necesară pentru a sprijini nevoile în creștere ale clienților săi care migrează către serviciile mobile 4G.

Testarea soluției pe teren se bazează pe succesul înregistrat în laboratoarele, unde tehnologia dezvoltată de Alcatel-Lucent a atins o viteză de transmisie de date de până la 20Gbps peste două lungimi de undă. Cu tehnologia TWDM-PON, poate crește capacitatea rețelei, converge serviciile de business și consumer, obține reduceri de costuri operaționale și genera oportunități pentru noi venituri, folosindu-și rețeaua de fibră existentă.

București, 23 iulie 2015 – Alcatel-Lucent (Euronext Paris și NYSE: ALU)

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: