Adaptorul + HUB 2 in 1 FSP NB H 110 la review

Multe lucruri pot fi comasate pentru a spori valoarea in utilizare.

Asa a aparut de la compania taivaneza FSP (Fortron Source Power): Adaptorul + HUB 2 in 1 FSP NB H 110, care imbina multifunctionalitatea cu utilitatea, in beneficiul utilizatorului. Sunt multe situatii in care adaptorul original ti se poate defecta ireparabil, sau poate nu ai chef sa duci mereu dupa tine intre diferite locatii incarcatorul. Sau situatii in care doresti sa iti multiplici iesirile USB si in acelasi timp sa iti protejezi de uzura mecanic si/sau electric iesirile USB din laptop. Se stie ca si a incarca toate device-urile direct de pe laptop nu este tocmai o varianta de preferat zilnic. Iata cateva dintre situatii in care vei avea nevoie de protectia (OVP / OTP / OCP / OPP / SCP) si stabilitatea unui producator de incredere.

A produce un gadget care sa raspunda mai multor categorii de utilizatori, in piata aceasta atat de diversa, nu este o treaba simpla. Important este sa o faci cat mai bine posibil, incat sa nu iti pierzi clientii si cred ca FSP a demonstrat de-a lungul traditiei sale pe piata din Romania.

Am incredere in produsele FSP, pentru ca am verificat pe pielea mea de-a lungul vremii functionalitatea si fiabilitatea diferitelor produse pe care le-am inglobat in sistemele desktop construite de mine, unde si astazi isi vad linistite de „patratica” atribuita.

Adaptorul universal NB H Series este o combinatie de alimentator si HUB USB. Cu mai multe porturi USB 3.0 incorporate, acesta adauga mai multa convenienta ca solutie excelenta pentru utilizatorii ultrabook si laptopuri subtiri.

Pachetul de retail contine tot ceea ce veti gasi necesar pentru a instala configuratia gasita in cea mai buna securizare a dispozitivelor ce le veti conecta.

Vreau sa spun ca pe piata exista mai multe modele de alimentatoare cu 7 capete interschimbabile, cablurile detasate pentru ca este modular. Dar cele mai multe lasa de dorit la capitolul specificatii, adica acolo unde se incing si chiar pot dauna celulelor de acumulatoare, pentru parametrii nespecifici si necontrolati corespunzator prin constructie, de catre circuitele electronice interioare, conducand in timp la degradarea capacitatii si dupa o perioada la reducerea timpului de standby.

Daca ne uitam pe specificatiile adaptorului FSP110 – DBCN1, asa cum este inscris pe eticheta de pe carcasa, avem un produs cu o eficienta de 87%, ce livreaza pe iesire maxim 110 W, adica un total foarte bun incat sa sustina iesirile: DC output 19Vcc / 5.08A, iar pentru partea de HUB pentru iesirile USB 1&2&3 output 5 Vcc / 0.9A, in total 2,7 A, ceea ce indica o incarcare medie a dispozitivelor pe aceste iesiri si in niciun caz fastcharging ceea ce presupune iesiri de 1 – 2 A. Deci veti avea parte numai de incarcari linistite dar sigure, fara supraincalziri de nicio parte a conexiunilor,

Cu toate acestea nu toate brandurile/modelele de laptopuri/notebookuri pot fi alimentate cu ceea ce veti regasi in pachetul de retail ci numai cele inscriptionate pe eticheta.

Desigur pentru acestea veti regasi/sau nu din colectia de mufe ceea ce vi se potriveste la momentul oportun. Si de aceea este necesar ca inainte de a cumpara sa fiti foarte siguri pentru ce configuratii doriti sa utilizati adaptorul, pentru a va putea bucura de toate capabilitatile acestuia.

Solutia cu mufarea celor doi pini de incarcare in cazul utilizarii ca adaptor laptop, mi s-a parut extrem de flexibila si practic imposibil de inversat polaritatile la conectare prin existenta unui guler de protectie mecanica. Mi se pare un mod civilizat pentru a nu gresi nici cei mai puternici dintre utilizatori.

Cea mai interesanta functionalitate mi se pare totusi a fi cea de HUB cu trei iesiri USB 3.0 de viteza mare care in prima faza trebuie sa beneficieze de o conectare la laptop prin intermediul cablului de Data Transmission Port si fireste a cablului de alimentare la energie electrica de 220 Vca, cu o toleranta foarte buna pe intrare (100-240Vca).

Dupa aceasta conectare de Data Transmission Port, HUB-ul este gata sa primeasca orice dispozitiv conectabil prin cablul de date ce se termina cu un conector USB, ce se poate infige cu usurinta in partea de conectica a carcasei de plastic mat, rezistent, de dimensiuni 667 x 159 x 34.5 mm, la greutatea de numai 400g.

Astfel pe de-o parte regasim conectorul de racordare la reteaua electrica, pe cand diametral opus, in total cinci porturi si anume: cele trei porturi USB 3.0, Data Transmission Port pentru HUB si, de asemenea Power Output Port pentru cablul adaptor pentru laptopuri. Se remarca de asemenea LED-ul albastru ce indica functionarea, sau mai binezis conectarea la reteaua electrica. De remarcat ca pe date, porturile USB 3.0 sunt functionale si atunci cand adaptorul nu este conectat la priza, ceea ce mi se pare un plus si o independenta adaugata.

Fiindca stiu ca exista o multitudine de dispozitive unele care sunt chiar inteligente ce se pot conecta eu am limitat doar la cateva avute la indemana care cu siguranta sunt consumatoare de energie cum ar fi laptopul personal, o baterie externa, mouseul wireless, si fireste smartphone-ul personal pentru a putea sa vad cum se comporta adaptorul la o incarcare aproape de maxim.

Am observat ca dupa cateva ore de functionare neacoperit de alte lucruri, adaptorul nu se incalzeste si de aceea am pus mai jos fotografie cu un termometru laser pentru a aprecia si voi aceste situatii.

Views: 0