Trust Gaming reinventeaza, mouse-ul CELOX GXT 165 la review

Nu stiu daca acesta a fost motivul pentru care cei de la Trust Gaming si-au denumit una dintre cele mai noi aparitii, insa, pentru GADGETARUL ROMAN a fost un adevarat pansament sa pot primi in lupta un astfel de mouse de gaming asa cum este CELOX GXT 165.

Produsele CELOX sunt utilizate in intreaga lume de catre serviciile medicale militare, serviciile tactice si de securitate si serviciile medicale de urgenta. Puteti afla mai multe pe pagina About Celox. Intr-o criza, secundele conteaza: moartea prin sangerare din impuscaturi sau explozie se intampla in doar cateva minute si salvarea vietilor are nevoie de o actiune rapida si tintita. Respondentii de urgenta isi asuma sarcina de a mentine pacientul la spital in viata si in cea mai buna stare posibila pentru operatie si recuperare.

Nu stiu daca este cea mai reusita metafora, insa senzatiile culese din timpul shooting-urilor sunt deosebit de reale si parca un astfel de echipament de lupta, pe care prietenii de la Trust Gaming le reinventeaza mereu, aduc senzatii atat de placute fiind practic un balsam pentru jucatori.

Pentru a va introduce in atmosfera produselor Trust Gaming mai jos apare prezentarea comerciala a pachetului de retail. La fel de simplu, convingator si atractiv prin calitatea materialelor si nuantele alese.

Tai sigiliile si deschizi sertarasul cu minuni, unde mouse-ul de numai 158 g si dimensiuni: 43X127X83 mm te asteapta cuminte cu fundita facuta din cablul de conectare intr-o forma cat mai atractiva.

Acest mouse de mana dreapta, recunoscut de Windows 10, 9, 8 cu acceleratie 20 G este facut pentru gameri ce stiu aceste tipuri de jocuri: FPS, MMO, MOBA, RPG, RTS. Are un design ergonomic, cu o amplasare practica a butoanelor si un strat de acoperire dur pe laturi, pentru a asigura o aderenta solida in timpul sesiunilor de jocuri extinse si un senzor optic PMW3325. Cablul impletit din kevlar, de lungime 1,8 m in capat cu un conector USB 2.0, aluneca usor pe birou si rezista datorita calitatii plasticului unor utilizari grele.

Daca este sa ne uitam la specificatiile producatorului:

  • Senzor optic de inalta precizie, pana la 10.000 DPI
  • Iluminare RGB personalizabila si cicluri multiple de culoare
  • Butoane programabile, macro si lumini avansate
  • 8 butoane programabile, inclusiv buton triplu clic
  • Greutate reglabila, 4 greutati metalice 4 grame fiecare
  • Butoane de selectare a vitezei (200 – 10.000 dpi)
  • 1,8 m cablu împletit

Ceea ce nu reiese din aceste specificatii este stabilitatea pe suprafata, forma aplatizata, astfel incat palma in mod cat mai ergonomic se aseaza peste mouse, cat mai odihnitor, in paralel cu suprafata de sprijin, astfel incat podul palmei va vira, cat mai usor si sigur din cotul / incheietura mainii competitorului, atunci cand va fi cazul.

Iar in timpul scurtelor perioade de odihna nu va face palma sa aiba vreo forma contorsionata. Da, este extrem de odihnitor sa utilizezi un astfel de mouse si totodata extrem de reponziv / precis, atunci cand ataci diferitele secvente din joc. Destinderea devine extrem de convenabila in pauzele dinre turniruri si antrenamentele foarte placute.

Mi s-a parut interesanta si abordarea cu greutati, pentru cei mai sensibili jucatori, pentru ca intr-adevar ai posibilitatea sa reglezi greutatea mouse-ului, intr-o marja totala de 16 g si anume: 4 X 4 g. Nu ca as fi vreun pretentios, dar cu siguranta sunt ipostaze in care simti ca parca ar fi necesar, sa mai si salti mouse-ul, de pe pad intr-o actiune mai rapida.

Contactul cu rotita de scroll este o experienta foarte sigura pentru ca Trust s-a gandit foarte bine sa alterneze suprafete de plastic negru imbracandu-le inspirat cu cele de cauciuc. Nu ai cum sa dai rateuri, nici macar atunci cand ai degetele umede, atat timp cat mecanismul este extrem de fidel miscarii naturale. Sub rotita de scroll extrem de inspirat se regasesc butoanele dpi + / dpi -, avand cursa scurta de reglaj a vitezei, pentru ca in joc sunt diferite situatii in dinamica. E foarte util asa, incat degetul aratator sau care il folositi (am intalnit si jucatori cu degetul mijlociu) sa poata avea o trecere asa de scurta de la rotita catre butoane.

In schimb de mare efect mi se pare existenta celor trei butoane pozitionate pe partea degetului mare asigurand o trecere la fel de usoara intre functii.

Un software, foarte simplu si foarte usor de utilizat va permite sa reglati cele opt butoane programabile diferite, cele doua principale, remorca, cele de sensibilitate si trei sub degetul mare. Programul va permite sa configurati trei profiluri cu macro-uri. Setarea sensibilitatii creste de la 200 pana la 10000 DPI, cu o rata de reimprospatare care creste la 1000 Hz. Ultimul element reglabil: lumina. Totul este setat, fie ca este vorba de culoare, viteza sau efecte prin intermediul a unul din cele unsprezece moduri de iluminare.

Această prezentare necesită JavaScript.