“Activation lock” o veste noua pentru hotii de SMART-uri

Deseori ne intalnim cu situatii neplacute atunci cand avem contact cu societatea care se afla intr-o criza economica globala si anumiti indivizi inteleg sa profite de gaurile de securitate care exista chiar si acolo unde se fac eforturi, pentru a incerca unele castiguri ce le creeaza un fals confort.
Primarul Londrei, Boris Johnson, le-a scris companiilor producatoare, rugandu-le sa ia aceasta problema in serios. Intr-o scrisoare catre Apple, Samsung, Google si alti producatori de smartphone-uri, Johnson a explicat: “Daca vrem sa combatem furturile si sa prevenim infractiunile carora le cad victime clientii dumneavoastra, trebuie sa demonstram un angajament serios; vrem sa stim ca si dumneavoastra sunteti seriosi in privinta responsabilitatii corporatiste, in vederea rezolvarii problemei”.
Aceste demersuri nu sunt unice si nu au fost initiate de curand.
Procurorii din SUA urmeaza acelasi principiu – luna trecuta, s-au intalnit cu reprezentantii celor mai importante companii tehnologice pentru a discuta despre fenomenul furtului de smartphone-uri si alte gadget-uri.Ei mizeaza pe un “kill switch”, o metoda de “autodistrugere” a unui telefon, in cazul furtului, astfel incat acesta sa devina inutil pentru hot. Potrivit statisticilor americane (FTC), 1 din 3 furturi la nivelul SUA implica “subtilizarea” unui telefon mobil. In New York, 40% din jafuri presupun furtul unui telefon – o infractiune atat de comuna, incat politia o numeste “pescuitul de Apple”.
Activation Lock de la Apple – care va face parte din urmatorul update pentru smartphone-ul iPhone si tableta iPad – se afla pe masa tratativelor.
Deseori, hotii dezactiveaza imediat un telefon, pentru a nu fi prinsi.
Activation lock va transforma actiunea de reactivare intr-o “corvoada” pentru infractori, deoarece va cere introducerea unor date personale ale victimei. Pentru Samsung si alti producatori de smartphone-uri, va fi testat programul antifurt Lojack. “N-o sa ii credem pe cuvant”, au spus autoritatile din New York si San Francisco, referindu-se la companiile producatoare de smartphone-uri. “O sa analizam solutiile propuse de companii si vom vedea daca acestea pot contribui la combaterea tacticilor folosite de hotii de smartphone-uri si alte dispozitive mobile”.
Mai multe despre Activation Lock aici.
Sursa manager.ro

Visits: 1

2 comentarii la „“Activation lock” o veste noua pentru hotii de SMART-uri

  • 23 iulie 2013 la 10:44 AM
    Legătură permanentă

    Avand in vedere ca este vorba de americani e clar ca sunt subiectivi. Treaba cu responsabilitatea corporatista e un bullshit in mai toate corporatiile, le pasa doar de profit. Vrajeala asta e o miscare de marketing ca toata lumea sa faca ce a facut Apple cu IMEI-urile si cu decodarile (Apple nu a facut asta ca sa isi protejeze clientii, ci sa ii inchida cat mai mult, sa ii “fidelizeze”. Sa le dea impresia ca sunt ei mai cu mot. Ei au fost primii care au introdus un alt tip de cartela. Chiar era nevoie? Nu, dar daca ti se strica telefonul trebuie sa iei altul tot de la ei sau sa iti schimbi sim-ul). Vrajeala….Ieftina chiar.

    • 23 iulie 2013 la 11:35 AM
      Legătură permanentă

      George…nu pot sa te contrazic…si nici nu vreau…Distanta fata de ei este enorma si cel mai bine ei o stiu. Daca ma intrebi nu mi-as dori un IPhone nici de mi l-ar da de gratis…Nu stiu…poate e o chestiune subiectiva…Sau nu:)) Nu mi se par atractive…Asta era doar o stire…nimic emotional…

Lasă un răspuns