Accenture înființează divizia Cloud First în care va investi 3 miliarde de dolari pentru a accelera transformarea digitală

Accenture (NYSE: ACN) a anunțat astăzi înființarea diviziei Accenture Cloud First în care vor fi investiți 3 miliarde de dolari, în următorii trei ani, pentru a ajuta clienții din toate industriile să își mute rapid afacerile în cloud și să accelereze transformarea digitală astfel încât să își eficientizeze activitatea. Karthik Narain va conduce Accenture Cloud First și se va alătura Comitetului de Management Global începând cu 1 octombrie.

Accenture este recunoscut drept un partener important al celor mai mari furnizori de cloud din lume. Cu venituri din cloud de aproximativ 11 miliarde de dolari în anul fiscal 2019, Accenture oferă, de la Software as a Service – livrat prin serviciile de platforme inteligente ale companiei, la servicii de migrare, infrastructură și aplicații cloud. Peste 100.000 de experți în cloud Accenture îi ajută pe clienți să migreze, să își personalizeze și să opereze afacerile în cloud. Astfel aceștia pot beneficia de avantajele cloud-ului în afaceri în ceea ce privește viteza, costul și inovația.

„COVID-19 a creat un nou punct de inflexiune care impune fiecărei companii să accelereze dramatic trecerea la cloud ca bază pentru transformarea digitală și pentru a construi reziliență, noi experiențe și produse, încredere, viteză și reducerea costurilor structurale pe care le solicită criza economică, socială și de sănătate”, a declarat Julie Sweet, CEO Accenture. „Accenture Cloud First și investiția noastră substanțială demonstrează angajamentul nostru de a oferi clienților noștri o valoare mai mare atunci când au cea mai mare nevoie de ea. Transformarea digitală necesită cloud la scară, iar leadership-ul în era post-COVID înseamnă că fiecare companie trebuie să devină o afacere „cloud first”. ”

Accenture Cloud First este un nou grup multi-servicii format din 70.000 de experți în cloud și care reunește întreaga putere și amploare a capabilităților tehnologice ale Accenture. Mai exact, acest nou grup integrează expertiza vastă a companiei în domeniul cloud-ului, inclusiv:

  • migrarea în cloud, infrastructura și serviciile de aplicații și parteneriatele ecosistemice;
  • capabilitățile Applied Intelligence și cunoștințele vaste specifice diferitelor industrii, dar și generale;
  • Experiența în design a Accenture Interactive;
  • Perspectiva unică a companiei bazată pe experiența de modernizare și operare la scară largă a serviciilor de IT și procese de business pentru importante companii globale.

Investiția de 3 miliarde de dolari a Accenture va fi utilizată pentru a continua, alături de partenerii săi din domeniul cloud și al ecosistemului tehnologic, progresul realizat în domenii precum: modele de date, soluții și planuri strategice specifice industriilor; date cloud și arhitecturi AI; infrastructură integrată și capacități de aplicații complete; instrumente cloud și automatizare pentru a reduce costurile unitare și a impulsiona inovarea; și cercetarea și dezvoltarea în domeniul edge computing și tehnologii de cloud conexe.

Divizia nou înființată Accenture Cloud First va fi condusă de Karthik Narain, un veteran în industria tehnologiei. Narain a ocupat cel mai recent poziția de lider al Accenture Technology în America de Nord, ajutând brandurile Global 2000 să folosească puterea cloud-ului și a altor tehnologii pentru a-și transforma afacerile. De-a lungul carierei sale de 20 de ani, a condus numeroase programe inovatoare de tehnologie pentru clienți dintr-o varietate de sectoare inclusiv Software&Platforme, Servicii Financiare și High Tech. De asemenea, Karthik a condus anterior serviciile de tehnologie pentru segmentele de comunicații, media și high tech ale Accenture.

„Cloud-ul este cea mai perturbatoare și creatoare de valoare tehnologie a timpului nostru – este fundamentul transformării digitale care determină schimbări profunde în modul în care companiile funcționează, concurează și creează valoare pentru toți factorii interesați”, a declarat Paul Daugherty, director executiv Accenture Technology. „Majoritatea companiilor se află în prezent la doar aproximativ 20% în cloud, iar trecerea la 80% sau abordarea unei strategii mai rapide și mai rentabile este o schimbare masivă care necesită un nou model îndrăzneț. Accenture Cloud First, împreună cu investiția noastră de 3 miliarde de dolari și capabilitățile noastre de Software as a Service în serviciile de platforme inteligente, ne asigură că oferim clienților noștri valoare, viteză și inovație în fiecare etapă a călătoriei lor în cloud.”

„Accelerarea la noi niveluri de performanță digitală de către companii necesită o transformare a talentelor în întreaga companie pentru a atinge cu adevărat noi modalități de a concura, de a opera și de a răspunde cerințelor clienților”, a declarat Annette Rippert, director executiv Accenture Strategy and Consulting. „Credem că este esențial să ajutăm clienții noștri să își dezvolte abilitățile esențiale de care au nevoie și să adopte rapid noi modalități de lucru pentru a atinge valoarea prin mutarea în cloud. Accenture Cloud First aduce capacitățile noastre puternice în stimularea schimbării și dezvoltarea talentelor nu numai pentru clienții noștri, ci și pentru Accenture – suntem deja 95% în cloud, iar în anul fiscal 2019 am investit 1 miliard de dolari în dezvoltarea oamenilor noștri.”

Anunțul de astăzi vine într-un moment în care cererea mondială pentru cloud computing a crescut din cauza pandemiei COVID-19. Potrivit firmei de cercetare Gartner, se preconizează că piața serviciilor de cloud public din întreaga lume va crește cu 6,3% în 2020, ajungând la 257,9 miliarde de dolari, în creștere față de 242,7 miliarde de dolari în 2019. „Când a lovit pandemia COVID-19, au existat câteva mici obstacole, dar în cele din urmă cloud-ul a livrat exact așa cum trebuia să o facă”, a spus Sid Nag, vicepreședinte de cercetare la Gartner. „A răspuns cererii crescute și a adaptat preferințele clienților de modele de consum elastice, plătite în funcție de consum.”1

București, 21 septembrie 2020 — Accenture

Hits: 6

%d blogeri au apreciat: