Restart Energy Innovative Technologies AG lansează primul STO sustenabil pe plaforma blockchain DAURA

REIT AG își propune să obțină 7.99 milioane CHF prin oferirea de certificate de participare digital

Restart Energy Innovative Technologies AG (REIT) lansează primul Sustainable Security Token prin vânzarea de certificate de participare tokenizate pe platforma elvețiană DAURA. REIT AG își propune să obțină 7,99 milioane CHF prin această emisiune.

Fondurile vor fi folosite pentru achiziția de active operaționale pentru dezvoltarea componentei de business asociate furnizării de energie a Restart Energy One S.A., unul dintre principalii furnizori privați de energie din România, care a lansat în acest an pe BVB  primele obligațiuni verzi, dar și pentru expansiunea globală a platformei RED, o platformă  inovatoare bazată pe tehnologia blockchain ce oferă primul ecosistem de compensare tokenizat emisiilor de carbon pentru companii și persoane fizice.

Obiectivul nostru este să utilizăm tehnologii de ultimă generație și modele de business inovatoare pentru a democratiza un sector încărcat de birocrație și costuri, prin eliberarea de capital, economisirea de bani, susținerea producătorilor de energie locali astfel încât aceștia să obțină venituri mai mari și să ajute la setarea cadrului pentru un viitor sustenabil. Cu o experiență bogată în sectorul energiei tradiționale, REIT AG înțelege că viitorul producției și al consumului de energie este strâns legat de posibilitatea oferită tuturor tipurilor de consumatori, fie că vorbim de companii sau persoane fizice, de a fi parte dintr-o echipă care lucrează în cadrul unui ecosistem mai sustenabil și fără birocrație. REIT AG reunește principalele atribute ale grupului nostru, experiența în furnizarea de energie electrică și o abordare îndrăzneață a sectorului energetic prin tehnologie, cu ajutorul platformei noastre RED”, spune Armand Domuța, Chairman of the Board Restart Energy Innovative Technologies AG.

Pentru a participa la oferta sustenabilă de STO, investitorii trebuie să facă dovada neutralizării amprentei lor de carbon.

Pe fondul estimării unei dublări a cererii de energie până în 2030 și a consumului crescut de energie finită, multe țări pregătesc noi reforme și manifestă o deschidere mai mare față de soluții inovatoare și îndrăznețe, pentru o lume mai bună.

Restart Energy are 50.000 de clienți, o cifră de afaceri estimată de 28 milioane de euro la finalul lui 2021 și proiecte de energie regenerabilă de 550 MW în dezvoltare.

***

Despre Restart Energy Innovative Technologies

Restart Energy Innovative Technologies (REIT AG) este o companie cu sediul în Elveția, care finanțează, cercetează și dezvoltă proiecte inovatoare de energie pe baza celor mai noi tehnologii, cu scopul de a construi și a dezvolta un ecosistem de inovație în sustenabilitate. REIT AG reunește atât activele tradiționale generatoare de venituri din domeniul energiei regenerabile și furnizării de energie, cât și proiecte inovatoare, scalabile, din domenii precum tehnologia schimbării climatului, neutralizarea amprentei de carbon, energie regenerabilă și sustenabilitate.

Visits: 2