4 noi smartphone-uri Nokia au primit în mai actualizarea la Android 10

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea la Android 10[1] pentru Nokia 1 Plus, Nokia 2.3, Nokia 3.1 Plus și Nokia 6.2. Până acum, 14 smartphone-uri Nokia au primit cea mai recentă actualizare Android[2]: Nokia 1 Plus, Nokia 2.3, Nokia 3.1 Plus, Nokia 6.2, Nokia 7.2, Nokia 8 Sirocco, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 2.2, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView și Nokia 8.1.

Utilizatorii Nokia vor beneficia de diverse funcții exclusive Android 10, precum Dark mode, o temă foarte populară, ce permite schimbarea culorilor interfeței în nuanțe mai închise, telefonul fiind astfel mai confortabil de folosit în condiții cu luminozitate scăzută, sau funcția Smart Reply, ce anticipează mesajele utilizatorilor și sugerează răspunsurile direct, prin notificări, dar și prin acțiuni relevante, precum folosirea Google Maps pentru a localiza o adresă primită

Mai mult, cu Android 10, utilizatorii Nokia vor avea mai mult control asupra setărilor de confidențialitate: activitatea pe web și în aplicații, istoricul localizării și setările pentru reclame pot fi găsite toate în meniul Confidențialitate, care acum se află în partea de sus din meniul Setări al telefonului.

Astfel, utilizatorii vor putea controla exact când să partajeze localizarea în aplicații: întotdeauna, o dată, cât timp aplicația este în uz sau niciodată și vor fi notificați atunci când aplicațiile accesează locația, pentru a putea controla în permanență accesul la datele din telefon.

Această prezentare necesită JavaScript.

Gesture navigation este o altă funcție Android 10 care preia sistemul de navigare introdus cu Android 9 Pie și îl face și mai intuitiv, introducând gesturi mai comode și mai inteligente.

Nu în ultimul rând, Android 10 ajută utilizatorii să își stabilească obiceiuri digitale sănătoase, prin Family Link, funcția care le permite părinților să conecteze telefoanelor copiilor la propriul terminal și să seteze astfel diverse restricții de Bunăstare Digitală.

Experiența unui smartphone entry-level a fost adusă la un alt nivel cu Nokia 1 Plus. Fiind printre primele telefoane cu Android 9 Pie, ediția Go, Nokia 1 Plus dispune de caracteristici inedite de imagine, de un design de înaltă calitate, precum și de ecran mare, la prețuri extraordinar de accesibile. Iar cu cel mai recent update primit, HMD Global se numără printre primii producători care oferă actualizări la Android 10 pentru acest segment de preț.

Fiind primul din seria 6 de smartphone-uri Nokia cu o cameră triplă și tehnologie PureDisplay, Nokia 6.2 oferă fanilor experiențe vizuale uluitoare și caracteristici avansate de imagine, într-un pachet accesibil. Nokia 6.2 a introdus funcția HDR, mereu activă, unui nou segment de smartphone-uri, alături de tehnologia PureDisplay susținută de un procesor vizual dedicat, ce conferă până la un miliard de tonuri de culoare. Mai mult, prin autonomia bateriei de până la două zile, utilizatorii se pot bucura mai mult de activitățile care le fac plăcere.

Lansate la o diferență de peste un an, Nokia 3.1 Plus și Nokia 2.3 au primit în luna mai cea mai recentă actualizare la Android 10. Cele două terminale sunt perfecte pentru o experiență de entertainment imersivă și de durată, datorită ecranelor de 6”, respectiv 6.2” HD+. Mai mult, actualizarea la Android 10 este cel de-al doilea update major primit de Nokia 3.1 Plus de la lansare.

O experiență care se îmbunătățește constant cu Android 10

Smartphone-urile Nokia își păstrează poziția în topul telefoanelor cu cele mai rapide actualizări ale sistemului de operare. Telefoanele Nokia dispun de trei ani de actualizări lunare de securitate și de actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani. HMD Global își consolidează astfel promisiunea cu privire la telefoanele Nokia care se îmbunătățesc constant, oferind cel mai nou sistem de operare pentru întreg portofoliul. Conform unui studiu realizat de Counterpoint, HMD Global a fost cel mai rapid brand care a oferit actualizări ale sistemului de operare, pentru 94% din portofoliul telefoanelor Nokia, demonstrând astfel devotamentul de a oferi utilizatorilor constant actualizări de OS, chiar și pentru telefoanele din segmentele entry-level.

[1] Actualizarea depinde în funcție de piață și operator

[2] Actualizarea depinde în funcție de piață și operator

București, 2 iunie – HMD Global

Hits: 47

%d blogeri au apreciat: