Castile de gaming Plantronics RIG 400 la review

Sunt unul dintre aceia care balacaresc atunci cand nu au o casca buna de gaming in timpul unei sesiuni de Doom. Pentru ca sunetul calitativ te poate ajuta sa simti de unde vine pericolul si il poti prevedea /elimina, inca inainte ca acesta sa iti produca stricaciuni sau sa iti ingreuneze nivelul de joc.

Nu ma asteptam sa regasesc o astfel de casca, dar nici nu excludeam sa fie de la Plantronics. Pentru ca la GADGETARUL ROMAN au poposit usurele, comode si rezistente castile de gaming RIG 400 compatibile cu Nintendo Switch, Xbox One, PS4 sau PC.

Pentru ca profesionistii de la Plantronics au dorit sa acopere si acest segment de buget cu niste casti clasice, pe jack audio Stereo de 3.5 mm, si reglajul mecanic al volumului pe cablu, neintentionand chiar sa rupa gura targului cu ultima tehnologie, pe care cu siguranta o detin.

Plantronics are o istorie indelungata de a realiza casti de comunicatii de calitate pentru aplicatii de afaceri, dar in ultimii ani au fost lansate fara tam-tam diferite produse de gaming, simtind ca si acolo este loc de castig si progres.

Pentru ca au ales un produs mai ieftin, decat cele cu care suntem obisnuiti, dar nu comun, sa le duca renumele in piata de profil. Este un fel de promovare intre tinerii jucatori sa aiba niste casti care se muleaza foarte fin pe urechi, produc placeri in Stereo, stau fixe acolo unde le atarni si cu toate acestea sunt insesizabile atunci cand le vei utiliza ore intregi in fata monitoarelor.

DSC_0375

Plantronics ofera, de asemenea, pachete mai scumpe, care includ elemente precum un adaptor suplimentar pentru controlerul Xbox One si coduri de activare gratuite Dolby Atmos, precum si diferite culori. RIG 400 este un set complet modular, ceea ce inseamna ca puteti scoate de pe cordeluta flexibila/scheletica parti dintr-o singura pereche de casti si le puteti prinde in alta parte. Astfel de exemplu parti din seria 500 vor lucra upgrade sau downgrade cu seria 400, astfel incat sa nu simti diferenta la trecere. Microfonul este detasabil, iar versiunea PC include un cablu de divizare / extensie pentru utilizarea cu o configuratie audio dubla. De asemenea, detasabile sunt si cupele asigurand posibilitatea de a varia prinderea/tensiunea de strangere, in functie de cele trei orificii si dimensiunile capului utilizatorului, fiind vizate cele trei segmente de posibili utilizatori: copii, tineri si varstnici.

Apoi mai jos va prezint unboxingul pachetului de vanzare cu care acesta a sosit. Pentru ca si niste casti la pret accesibil trebuie sa arate cat mai bine, aici este modelul castigator al unui astfel de concept.

Inautru regasim castile un pic futuristice cu cablul nedetasabil maleabil de 1,5 m cu butonul de comanda pe fir si jack Stereo de 3,5 mm, microfonul unidirectional detasabil (sensibilitate -45 dBV/Pa, frecventa de raspuns 100 Hz–10 kHz, raport de semnal-zgomot >42 dB), dar si un splitter / extensie PC, cablul adaptorul audio bifurcat pentru pentru diferite platforme de gaming. Desigur manualele de utilizator si garantia.

Ideea castilor de gaming a fost ca atunci cand vrei sa accesezi salile de gaming, la greutatea proprie de sub 210 grame sa nu ai probleme in a le arunca intr-un rucsac, si nici sa te ingrijorezi de conditiile de transport si depozitare, cordeluta de plastic neagra cu orificii fiind extrem de flexibila, durabila si rezistenta. Bine nici varianta de a le putea purta direct pe urechi pana acolo (microfonul este detasabil) nu ar trebui exclusa, pentru ca majoritatea dispozitivelor audio portabile au un lacas pentru un jack de 3.5 mm iar sunetul audio se percepe extrem de bine datorita domeniului de frecvente redat intre 20 Hz si 20 kHz la o impedanta de 32 de ohmi cu o sensitivitate de 111 dBSPL/V. Atentie insa la circulatie intrucat cupele sunt foarte bine etansate de zgomotele exterioare si exista posibilitatea ca atentia sa fie diminuata.

Am fost impresionat de rafinamentul prelucrarilor si al materialelor pentru realizarea etansietatii. Cu siguranta cu astfel de produse s-a depasit etapa plasticelor moarte si al buretilor degradabili. Aici deja se pune problema durabilitatii si al rezistentei la conditii extreme, de stres. In plus contrasteaza cu faptul ca nu simti cupele de 40 mm pe urechi, iar calitatile audio te fac sa nu iti doresti sa te desparti nici macar atunci cand adormi cu capul pe o perna. Frecventele curg ok in timpane si cu siguranta daca pui o muzica linistitoare pariez ca vei adormi cu ele pe urechi.

RIG 400 prezinta un sunet directional capabil, care expune directia pasilor, originea exploziilor cu laser si, mai important, unde acele bucle cu laser sunt indreptate. Setul cu casti face deasemenea o treaba extraordinara de a transmite vocile personajelor, ceea ce inseamna un sunet bogat si greu.

In schimb in timpul luptei cu contracandidatii de gaming vei fi avertizat de toate nuantele audio cu o spatialitate foarte buna. Iar microfonul completat cu anularea zgomotului hardware va fi reponziv atunci cand vei face echipa cu partenerul de joc, mai mult decat suficient pentru chat-ul vocal, pentru streaming sau pentru orice altceva pentru care doriti un microfon.

RIG 400 dispune de controlul volumului, cat si de un comutator de inhibare a microfonului. Glisorul pentru volum este perfect neted fara dezechilibre semnificative ale canalelor si are o crestatura in partea superioara. Comutatorul „microfon silentios” este mare si satisfacator.

Daca vrei sa respecti dispunerea cupelor pe urechi vei regasi un mare „R” auriu in cupa corespunzatoare urechii drepte, iar lucrurile vor reveni la normal.

Daca cele scrise nu v-au convis poate va vor ajuta selfie-urile cu placerea de a purta niste casti foarte bune de gaming.