Xiaomi Redmi Pad prima tableta din serie – review

Redmi Pad este prima tableta produsa de Xiaomi din seria Redmi in premiera sosita la review pentru o perioada care mi-a permis sa ma conving ca exista destul de multa experienta si benefica pentru utilizatori. Iar acest lucru nu m-a mirat ci din contra mi-a intarit convingerea ca ecosistemul Xiaomi permite oricate extinderi, este un produs versatil atat pentru serviciu sau scoala, cat si pentru divertisment.

Aceasta noua tableta apartine categoriei de tablete cu buget de baza si utilizatorilor care de obicei nu ruleaza aplicatii si jocuri foarte consumatoare de resurse, un produs mai accesibil, cu cea mai inalta calitate a constructiei si specificatii hardware decente care se vor potrivi majoritatii utilizatorilor. Aceasta tableta Android se simte mai usoara decat greutatea sa reala de 465 g, datorita designului cadrului plat si distributiei uniforme a greutatii. Tableta Android 13 de 10,6 inchi vine cu SoC MediaTek Helio G99 octa-core si spatiu de stocare de pana la 128 GB. Spatiul de stocare interna poate fi extins prin intermediul unui card microSD formatat in exFAT cu o capacitate de pana la 1 TB. 

Incarcatorul inclus este capabil sa incarce bateria interna de 8000 mAh la pana la 18 wati. Xiaomi ofera produsul in variante de 3GB/64GB, 4GB/128GB si 6GB/128GB.

Pachetul sosit la teste este livrat in cutia de carton alba standard, Redmi Pad, incarcator de 22 W, cablu USB tip C, Instrumentul de evacuare a cardului SD.

Specificatiile le puteti vedea mai jos

Redmi Pad are un corp unibody din aluminiu, finisajul sau satinat protejeaza frumos de amprentele digitale. Atingerea metalului, cuplata cu laturile plate si marginile ascutite si bine definite, confera un aspect si o senzatie de lux. Carcasa metalica plata are o inaltime de 7,05 mm si lasa o impresie vizuala si haptica premium pe langa faptul ca pare destul de robusta. Desi carcasa poate fi rasucita usor de la marginile mai scurte, rigiditatea este mai mult decat suficienta pentru utilizarea de zi cu zi. Redmi Pad este, de asemenea, clasificat IP52 pentru rezistenta la praf si apa, dar nu are niciun fel de protectie a afisajului, asa ca este necesara utilizarea unei carcase si a protectiei ecranului.

Aspectul exterior este impecabil si arata modern, la fel ca in cazul majoritatii produselor Xiaomi. De asemenea Xiaomi a folosit un capac al placii de tip sticla pentru a proteja senzorul camerei de 8MP. Designul spatelui pare curat. Senzorul camerei nu iese din suprafata din spate a tabletei, oferind produsului un aspect atractiv. Abordand aspectul butoanelor, tinand tableta in modul portret, dezvaluie un mic buton de pornire in partea de sus, un balansoar de volum In partea dreapta, un slot pentru card SD in stanga si un port USB Tip C in partea de jos. Tableta are o configuratie cu patru difuzoare, cu doua difuzoare plasate in fiecare dintre jumatatile superioare si inferioare ale dispozitivului pentru cea mai buna separare stereo.

Cu un afisaj de 10,6 inchi intr-un raport de aspect 5:3 si numerele corespunzatoare rezultate in campurile de dimensiuni si greutate, Redmi Pad defineste termenul „medie” atunci cand vine vorba de proprietatile fizice pentru o tableta midrange. Cu o rezolutie de 2.000 x 1.200 pixeli. Dispozitivul are un usor avantaj fata de concurenta datorita afisajului sau cu frecventa de reimprospatare de 90 Hz si compatibilitatii cu pana la un miliard de culori. Rata de reimprospatare de 90 Hz are ca rezultat animatii si tranzitii fluide, imbunatatind experienta utilizatorului. Ecranul pe 10 biti este capabil de o acoperire NTSC de 70% si are o luminozitate maxima de 400 nits. Redmi Pad are certificare Widevine L1, permitandu-va sa vizionati continut Full HD pe Netflix si alte aplicatii de streaming video (OTT). Acest lucru, impreuna cu configuratia cu patru difuzoare si Dolby Audio, asigura o configuratie de streaming solida. Reproducerea culorilor este categoric rece in modurile Saturat (implicit) si Viu, dar modul Standard controleaza schimbarea spre albastru si este rezonabil de precis pentru continutul sRGB. Setarea pentru rata de reimprospatare va permite sa alegeti intre modurile implicite si personalizate, cu optiunea Personalizata permitandu-va sa alegeti 60 Hz sau 90 Hz.

Atat camerele frontale, cat si cele din spate de pe Redmi Pad au o rezolutie de 8MP. Datorita intervalului sau dinamic inferior si a culorilor usor decolorate, camera din spate nu este un instrument excelent pentru a-ti surprinde amintirile. In schimb, il puteti folosi pentru scanarea documentelor. Deoarece camera frontala este situata pe rama din dreapta, va uitati mereu direct in camera in timpul chat-urilor video, ceea ce este bun si pentru selfie-uri. Focus Frame este o functie noua care va poate mentine in cadru in timpul apelurilor video, chiar si atunci cand va deplasati. 

O baterie considerabila de 8.000 mAh alimenteaza Redmi Pad. Tableta are o durata de testare a buclei de aproximativ 15 ore. Poate dura cu usurinta 3-4 zile cu utilizare mixta intre incarcari, din cauza dimensiunii ecranului si a unei pierderi de aproximativ 5% a bateriei in modul de asteptare. Tableta este livrata cu un incarcator rapid de 22,5 W in cutie, desi puterea maxima de incarcare este de doar 18 W. Viteza de incarcare nu este niciodata foarte buna pe tablete, bateriile neaparat mari fiind parte a problemei. In acest context, rezultatele lui Redmi Pad sunt mai mult sau mai putin medii. Folosind adaptorul de 22,5 W inclus, o incarcare completa a durat 2 ore, iar in 30 de minute o incarcare de 25%.

Redmi Pad este livrat cu MIUI 13 , care se bazeaza pe Android 12. Intre timp a primit Android 13. Software-ul este remarcabil de ordonat si de fluid, totusi. Interfata cu utilizatorul nu a aratat nicio sacadare in timpul utilizarii. In plus, nu am gasit nicio problema cu software-ul, iar comutarea si deconectarea intre moduri a fost usoara. Xiaomi a promis 2 actualizari ale sistemului de operare pentru Redmi Pad, asa ca ar trebui sa primeasca MIUI 15 in 2024, probabil alaturi de Android 14, si vor exista trei ani de corectii de securitate.

Procesorul MediaTek Helio G99, care isi face debutul pe tableta, este motorul din spatele Redmi Pad. Redmi Pad poate gestiona in mod rezonabil navigarea de rutina pe web si derularea aplicatiilor. Este un cip de 6nm de la Mediatek cu o configuratie CPU cu 2+6 nuclee (2×2.2GHz Cortex-A76 si 2×2.0GHz Cortex-A55) si un GPU Mali-G57 MC2. Configuratia raportata o puteti regasi in CPUZ si Aida 64 iar testele de performanta cu rezultatele in 3DMark, Geekbench si PCMark.

Visits: 1

Lasă un răspuns