Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G – review
Seria Redmi Note 12 continua in teste cu 12 Pro 5G ce aduce caracteristici exclusive de nivel flagship catre dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia si experientele generale de utilizare. Redmi Note 12 Pro 5G ofera, de asemenea, o experienta excelenta de fotografiere, datorita senzorului IMX766 cu OIS, camerelor ultra-wide si macro, tot acest setup fiind ideal chiar si in situatii in care lumina este scazuta. Algoritmii puternici AI, vitezele ridicate de procesare a imaginilor si alte caracteristici imbunatatesc semnificativ experienta generala de utilizare a camerelor. Imaginile culese au facut obiectul unor vizualizari intense pe retelele de socializare.
Ecrane AMOLED cu rata de refresh de 120Hz, remarcabil de luminoase, clare si compatibile cu tehnologiile Dolby Vision® si Dolby Atmos®. Impreuna cu materialele P-OLED flexibile care au permis ca ramele lor sa fie mai subtiri, ambele dispozitive permit o experienta vizuala superba si realista. Smartphone-urile sunt livrate cu viteze de incarcare la nivel de flagship, cu tehnologie HyperCharge la 67W pentru Redmi Note 12 Pro 5G, dar si cu baterii masive de 5.000 mAh. Performanta 5G constanta si fiabila este asigurata de un procesor de inalta performanta MediaTek Dimensity 1080.
Redmi Note 12 Pro 5G are propria sa nisa de pret pe piata, dar este una foarte mica.
Xiaomi a ramas cu un design cu margini plat similar cu Redmi Note 11 Pro 5G , cu acelasi Gorilla Glass 5 fata, cadru din plastic si spate din sticla. Principala diferenta este un finisaj lucios, reflectorizant al panoului din spate, mai degraba decat unul mat.
Optand pentru plastic, mai degraba decat aluminiu pe partile laterale, adauga aderenta la ceea ce altfel ar fi un telefon alunecos. Inseamna ca poti scapa fara a folosi o husa, desi este mult mai confortabil de tinut cu husa din silicon inclusa in cutie. La 187 g, Redmi Note 12 Pro masoara 163 x 76 x 8 mm este semnificativ mai usor decat majoritatea telefoanelor cu afisaje atat de mari. Redmi Note 12 Pro este atestat IP53 pentru rezistenta la praf si stropire, un lucru comun printre majoritatea telefoanelor Redmi si Poco. Fara senzor de amprenta in afisaj, te vei baza pe cel fizic incorporat in butonul de pornire. Veti gasi butoanele de volum si butonul de pornire in partea dreapta. Sunt usor accesibile si cu o singura mana. In partea de sus, veti gasi o mufa audio de 3,5 mm impreuna cu un difuzor si blasterul IR. In partea de jos, exista portul USB-C, un alt difuzor si tava pentru carduri dual-sim. Exista o casca abia vizibila deasupra ecranului, una care functioneaza si ca difuzor stereo. Si are o a doua priza in partea de sus a telefonului pentru un echilibru audio mai bun si o experienta mai captivanta atunci cand vizionati videoclipuri sau jucati jocuri. Carcasa camerei din sticla dreptunghiulara usor iesita in afara, cu margini rotunjite si gazduieste camera principala de 50MP, cea ultrawide de 8MP si camera macro de 2MP. Exista, de asemenea, doua inele metalice in jurul camerelor principale si UW, care invaluie capatul obiectivelor lor si un blitz LED.
OLED-ul modernizat de 6,67 inchi ocupa cea mai mare parte din fata cu rame frumos subtiri si uniforme pe toate partile. Panoul accepta acum o adancime de culoare de 10 biti si Dolby Vision, pe langa rata de reimprospatare de 120 Hz (ecranul accepta patru rate de reimprospatare fixe conform specificatiilor sale – 30 Hz, 60 Hz, 90 Hz și 120 Hz) si certificarea HDR10+. Are una dintre cele mai mici orificii in interior, puteti observa camera selfie de 16 MP. Culorile sunt grozave, deoarece nu sunt prea saturate ca majoritatea telefoanelor din segment. Accesati Setari, Schema de culori, apoi alegeti saturat pentru culori mai imbunatatite. Puteti chiar personaliza singur gama de culori. De asemenea, este stralucitor, luminozitate de varf listata de 1.000 de nit, fiind usor de utilizat sub soare. Unghiurile de vizualizare ok, fara pierderi de calitate a ecranului, chiar daca telefonul este inclinat. Un senzor de amprenta ascuns in butonul de pornire ofera securitate biometrica. Senzorul activ raspunde rapid, oferind rate bune de recunoastere. In conditii bune de lumina, procesul de deblocare functioneaza si mai rapid folosind recunoasterea fetei prin intermediul camerei frontale.
Smartphone-ul midrange foloseste toate standardele actuale de comunicare mobila, inclusiv 5G (Sub6) pentru accesul la internet mobil. Cu 20 de benzi LTE, suportul de frecventa este extins pentru clasa de pret a Note 12 Pro. In reteaua WLAN de acasa, Redmi Note 12 Pro foloseste Wi-Fi 6 rapid, dar banda de frecventa de 6 Gigaherti nu poate fi folosita pentru comunicatia WLAN. Redmi Note 12 Pro ofera o calitate decenta a vocii, ceea ce il face foarte potrivit pentru apeluri telefonice sau conferinte video. Sunt acceptate standarde importante, cum ar fi apelurile VoLTE si WLAN. La 0,376 W/kg (cap) si 0,798 W/kg (corp), valorile radiatiilor sunt, din fericire, destul de scazute. Slotul pentru card al smartphone-ului Xiaomi poate gazdui doua carduri Nano-SIM. O functie dual-SIM este, de asemenea, acceptata atunci cand utilizati 5G.
Note 12 Pro este alimentat de Dimensity 1080 de la MediaTek, un cip din 2022 care este conceput special pentru telefoanele de gama medie. Chipsetul Dimensity 1080 de la MediaTek este o versiune imbunatatita a lui Dimensity 920 din interiorul Redmi Note 11 Pro+, cu performante mai bune, eficienta mai buna si suport imbunatatit pentru camera. Dimensity 1080 cu doua nuclee de performanta Cortex-A78 tactate la 2,6 GHz (de la 2,5 GHz), in timp ce cele sase Cortex-A55 raman tactate la 2,0 GHz. este suficient de capabil pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi mesageria, e-mailurile, retelele sociale si vizionarea videoclipurilor, plus multitasking si comutarea rapida intre aplicatii. Chiar daca Redmi Note 12 Pro foloseste deja noua versiune MIUI 14, aceasta se bazeaza in continuare doar pe Android 12. Pe de alta parte, smartphone-ul Xiaomi foloseste deja patch-uri de securitate destul de actuale din februarie 2023. GPU-ul este acelasi Mali-G68, iar chipsetul este inca construit pe procesul de 6 nm. Redmi Note 12 Pro global este disponibil in trei optiuni de memorie cu stocare LPDDR4X si UFS 2.2 – 6 GB RAM cu 128 GB, 8 GB RAM cu 128 GB si 8 GB RAM cu 256 GB.
Ca de fiecare data prezint si testele sintetice: AnTuTu, PCMark, 2DMark, DeviceInfo, CPUZ, Geekbench, Aida64.
Testele termicele si stabilitatea au fost, de asemenea, grozave pe toate planurile – performanta susținuta este grozava, iar Redmi Note 12 Pro nu a devenit niciodata fierbinte, ci doar cald.
Camera principala insoteste senzorul de 50 MP cu stabilizare optica a imaginii si combina cei patru pixeli vecini intr-un super pixel in setarea standard. Note 12 Pro este capabil sa inregistreze videoclipuri la calitate UHD la 30 fps sau, alternativ, la rezolutie 1080p la pana la 120 fps.
Camera principala de pe Redmi Note 12 Pro utilizeaza un senzor Sony IMX766 1/1,56″ de 50 MP cu pixeli de 1,0 µm si un filtru Quad-Bayer. Acest senzor este asociat cu un obiectiv cu 6 elemente de 24 mm care este stabilizat (OIS) si are un deschidere f/1.88. Camera ultrawide foloseste un senzor Samsung S5K4H7 ISOCELL Slim de 8 MP cu pixeli de 1,12 µm in spatele unui obiectiv de 16 mm f/2,2. Focalizarea este fixata la infinit. Camera macro foloseste un senzor OmniVision OV02B1 de 2MP in spatele unui obiectiv de 24 mm f/2.4 si o focalizare fixa la 4 cm distanta. In cele din urma, camera frontala utilizeaza un senzor OV16A1 1/3.06″ de 16MP cu pixeli de 1.0µm si un obiectiv de 24mm f/2.0. Focalizarea este, de asemenea, fixa.
In conditii de lumina zilei, Sony IMX766 reuseste sa faca poze frumoase cu un grad ridicat de detalii si claritate buna. Chiar daca nu suntem intotdeauna impresionati de balansul de alb, impresioneaza camera principala pentru un smartphone midrange. Chiar si in conditii de lumina scazuta, calitatea imaginii este semnificativ mai buna. Fotografiile de 2x apar pe senzorul principal, deoarece nu exista teleobiectiv dedicat. Exista un mod AI optional pentru toate aceste camere. Dupa ce am facut o multime de fotografii am descoperit ca imaginile din timpul zilei arata destul de bine, cu detalii frumoase, culori bogate si niveluri de contrast. Pe de alta parte, poate face fotografii decente de portrete. Nuanta pielii subiectului nu este cea mai precisa aici, dar modul in care mentine acel efect bokeh este destul de bun. Tonul pielii si optimizarea generala a culorii arata destul de placut ochilor, in timp ce nu tinde sa accentueze prea mult imaginea. Modul in care imaginile au expunere echilibrata si niveluri de negru alaturi de detalii grozave, chiar si fara ajutorul modului de noapte. Si, cu Modul Noapte activat, gestioneaza fotografii si mai bune, care rezolva unele probleme, cum ar fi echilibrarea saturatiei culorilor si altele. Desi poate filma la pana la 4K / 30 sau 1080p / 60 fps, filmarile sunt incredibil de socante, deoarece OIS-ul Note 12 Pro nu functioneaza pe videoclipuri. Deci, cu exceptia cazului in care inregistrati cu ajutorul unui cardan sau ceva de genul acesta, acesta poate oferi doar videoclipuri stabile la 1080p / 30 fps. Inca nu exista optiune de inregistrare 4K si inca o data, 1080p / 30 fps este calea de urmat pentru videoclipuri stabile.
Exemplificarile realizate in timpul testelor apar in galerie.
Xiaomi a echipat Note 12 Pro cu o baterie de 5000 mAh, care rezista o zi intreaga de utilizare moderata, desi se poate intinde pana la doua daca folosesti telefonul doar ocazional. In egala masura, cateva ore de luminozitate ridicata, GPS si a face o multime de fotografii inseamna ca probabil va trebui sa ajungeti la incarcator pana seara devreme. Incarcarea rapida de 67 W este la 43% in 15 minute, apoi la 79% pana la jumatatea de ora, iar o incarcare completă dureaza putin sub 50 de minute.
Cutia Note 12 Pro include o husa de protectie, un cablu USB-C, un ghid de pornire rapida si un set de instrumente SIM si, din fericire, un incarcator Turbo Charging corespunzator de 67 W este inclus si fireste smartphone-ul midrange.
Views: 62
Pingback: XIAOMI Redmi Note 12 Pro+ 5G review – Cristian Nicolau
Pingback: XIAOMI Redmi Note 12 – review – Cristian Nicolau