XIAOMI Mi Smart Air Purifier 4 un gadget inteligent – review

Nu conteaza neaparat sa ne uitam in statisticile, care prezinta bolile de plamani, precum si cele adiacente legate de praf si particulele ce ne invadeaza caile respiratorii, ca sa ne dam seama cat de important poate deveni in viata zilnica un element, care sa ne imbunatateasca respiratia avand rolul de a retine praful, parul si particulele fine. In zonele urbane, densitatea populatiei si activitatile economice genereaza riscuri suplimentare. Aerul poluat poate cauza boli respiratorii, boli cardiace si cancer.

Aici este vorba si despre confortul pe care il asigura unele dintre dispozitivele Smart ce populeaza apartamentul conjugal ce in ultima vreme a devenit si locul in care ne desfasuram jobul, si care ar trebui sa creeze un beneficiu si nu un element de “tortura” la domiciliu. Atat timp cat l-am avut in teste XIAOMI Smart Air Purifier 4 mi-a asigurat acel factor de habitat ce m-a mentinul in mod controlat pe linia de plutire atat in timpul orelor de lucru cat si in timpul somnului.

Xiaomi Smart Air Purifier Seria 4 si-a facut aparitia cu trei variante, inclusiv Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro , 4 si 4 Lite. Cu un CADR de 400 de metri cubi pe ora, purificatorul de aer Xiaomi Air Purifier 4 fiind considerat in gama medie furnizeaza 6.660 de litri de aer curat pe minut si dispune de o priza de aer de 360°, astfel incat puteti purifica cu usurinta aerul in intreaga incapere cu capacitatea de a purifica o camera de 20 cubi (echivalent cu camera de zi a unui apartament mic) in aproximativ 10 minute. In timp ce primul igienizeaza aerul eliminand poluantii, alergenii si toxinele, le elimina doar prin circulatia aerului din interior. Integreaza atat senzori PM2,5 cat si PM10 pentru a detecta cu precizie particulele inhalabile de diferite dimensiuni, impreuna cu un ionizator care ajuta la capturarea poluantilor plutitori. Purificatorul de aer poate indeparta cel putin 99,97% din praf, polen, mucegai, bacterii si orice particule din aer cu o dimensiune de 0,3 microni in aproximativ 10 minute. Se spune ca 0,3 microni este o dimensiune critica, deoarece este cea mai grea dimensiune a particulelor de captat. Purificatorul isi face treaba mentinand aerul din camera curat si, de asemenea, cu miros placut. Cand exista un miros strain in camera purificatorul creste automat pentru a elimina mirosul cat mai curand posibil.

Air Purifier 4 vine intr-o cutie alba, cu grafica de inalta calitate. Dimensiunile sale sunt 30x30x64 cm si cantareste aproximativ 6 kg. Cutia contine tot ce aveti nevoie pentru a incepe sa utilizati purificatorul: dispozitivul in sine, un filtru, cablul de alimentare lung de 145 cm si un manual de utilizare. Xiaomi Smart Air Purifier 4 este complet alb si are orificii de ventilatie pe toate partile. Dimensiunile sale sunt de 250x250x555 mm, si cantareste 5,25 kg cu filtrul inauntru. Avand o amprenta atat de mica, inseamna ca poate fi plasat mai usor acolo unde doriti.

Filtrul de calitate E12 de 293 mm inaltime, 210 mm in diametru contine trei straturi de filtrare. Stratul cel mai exterior opreste particulele mai mari, cum ar fi firele de par si praful. Al doilea filtreaza particulele mici, in timp ce al treilea, care este fabricat din carbune activ este eficient la indepartarea mirosurilor. Acest element de filtrare are si bacterii si acoperiri duble antivirus care pot inactiva bacteriile si virusii si pot preveni infectiile incrucisate. Rata antivirala a virusului H1N1, rata antibacteriana a Staphylococcus aureus si rata antibacteriana a Escherichia coli au atins toate 99,99%. De obicei, timpul de inlocuire a elementului filtrant este de 3 pana la 6 luni.

Ventilatorul se afla in partea superioaraă a dispozitivului si este usor accesibil prin indepartarea grilei superioare. Aparatul trage aerul din lateral, il trece prin filtru, apoi il evacueaza in sus.  Filtrul are o eticheta RF similara cu o eticheta NFC ce poate fi citita dar probabil ajuta la tinerea evidentei cat timp a fost folosit un filtru si identifica riginalitatea. 

Butonul rotund din partea de sus din spate poate fi folosit pentru a regla luminozitatea ecranului OLED, micul punct negru de langa acesta este senzorul de temperatura si umiditate, iar sita de jos este senzorul de particule. 

Ecranul tactil circular OLED permite manipularea functiilor in modul automat, modul de noapte si modul de suspensie si arata un indicator de schimbare a filtrului. Display-ul afiseaza nivelul de poluare cu particule. Acest purificator de aer pentru casa este excelent pentru un somn bun datorita nivelului scazut de zgomot de 32,1 decibeli. Daca ai si un robot aspirator, poti programa purificatorul sa porneasca atunci cand incepe curatenia, ca sa scapi de praful din aer. In plus, poate fi controlat de aplicatia My Home prin Wi-Fi, compatibil cu iOS si Android, si cu un asistent vocal precum Google Assistant si Amazon Alexa. Puteti sa conectati purificatorul, sa il porniti de la butonul sensibil la atingere din fata, folosind senzorii duali PM2.5 si PM10. Xiaomi Smart Air Purifier 4 porneste in modul Auto , schimband viteza ventilatorului in functie de calitatea aerului. Daca doriti sa reglati nivelul de zgomot si rata de filtrare, puteti apasa butonul dedicat, iar acesta va trece intre modul Auto , Scazut , Mediu , Inalt , Favorit si Noapte. Raportul de eficienta energetica de prim nivel, consumul de energie in asteptare este de 2W si raportul de eficienta energetica este de 13m3/(W·h). Aceasta inseamna ca fiecare kilowatt-ora de energie electrica poate purifica 13.000 de metri cubi de aer, iar capacitatea sa maxima de purificare este de 400 de metri cubi pe ora, astfel incat se poate calcula ca puterea maxima a intregului utilaj este de 31W.

Controlat de la distanta sau integrat in ecosistemul Xiaomi, trebuie sa il conectati la retea. Pentru a face acest lucru, trebuie sa instalati aplicatia Xiaomi Home pe dispozitivul mobil. Aplicatia este disponibila atat pentru Android , cat si pentru iOS . Dupa ce l-ati instalat, activati Bluetooth pe smartphone, deschideti aplicatia, apoi apasati pe functia + de adaugare. Apoi, selectati purificatorul de aer din lista, iar aplicatia va va ghida prin procesul de configurare.

 Folosind aplicatia exista mai multe optiuni de control, cum ar fi „modul favorit”, putem seta singuri zona aplicabila a purificatorului de aer; cand „blocarea pentru copii” este activata, ecranul OLED va fi blocat si nu pot fi efectuate operatiuni. Daca sunetul este zgomotos, il puteti opri si puteti seta, de asemenea, un comutator tip cronometru.

Hits: 121

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: