WiFi IP Camera TRUST IRUS cu functia Night Vision la review

Ultimele camere moderne au obligatoriu in specificatii functia de Night Vision care ajuta utilizatorul sa poata avea inregistrari video si din perioade de iluminare nu prea propice cum ar fi in intuneric total.

GADGETARUL ROMAN a primit la teste o camera in premiera de la TRUST si anume WiFi IP Camera TRUST IRUS care este o camera mai putin dotata pentru conditii vitrege de functionare, cum sunt cele profesioniste, pe care de-a lungul carierei mele de la job, le-am gestionat, atunci cand eram administratorul unui sistem de acces / monitorizare la nivel national. Dar aceasta este o alta poveste.

Aici este vorba despre o camera de interior, de apartament, conectabila extrem de usor la o retea WiFi, cu posibilitatea inregistrarii DVR local, prin intermediul unui card microSD, fara pretentii de a asigura conditii antivandalism, sau alte conditii, care se impun unor camere profesionale.

Este o camera domestica, de apartament, prin care iti poti supraveghea online persoanele care necesita ingrijire si monitorizare. Fiind o camera de buget, am fost surprins sa regasesc pe aceasta functii destul de “puternice” cum ar fi functia de activare la miscare sau calitatea imaginii 720 HD (1280X720 @ 25 Fps) a luminii infrarosii, care asigura imagini clare si o vedere de pana la 8 metri noaptea.

Camera dispune si de o optiune de comunicare audio de tip simplex, unidirectionala datorita difuzorului incorporat, respectiv microfonului, care pot fi activate / inhibate individual de pe smartphone-ul utilizatorului. Veti fi avertizati prin telefon, indiferent de locatie, rapid, cand un vizitator nedorit sau cine stie ce  situatie neplacuta se va intampla in timp real, direct in timpul desfasurarii acestora, avand ocazia sa le puteti vizualiza in direct sau intarziat in functie de latenta retelelor implicate.

Pachetul livrat de catre Trust contine urmatoarele: WiFi IP Camera, Adaptor de alimentare, Materiale de montaj, Manuale de utilizare asa cum puteti sa vedeti in galeria foto.

Dintre caracteristicile produsului:

Camera de dimensiuni 118X68.5X68.5 mm si gretate: 99 g este compusa din talpa de prindere, suportul obiectivului si obiectivul propriuzis. Suportul are o placa ce poate fi prinsa de perete cu ajutorul diblurilor, ceea ce necesita inca un minim efort tehnic din partea utilizatorului. Dimensiunile camerei o fac insesizabila insa nu poate fi ascunsa cu usurinta de privirea unuia care este un cunoscut al proprietatii respective. Un alt punct mai putin favorabil este ca trebuie sa gasim o priza de alimentare in vecinatatea camerei, astfel incat sa mentinem sursa de energie viabila pe tot parcursul functionarii. Camera cu o descchidere de 90 grade optice, are doua grade de libertate mecanice, prin rotire in plan vertical (360 & 180) pe doua axe. Cam putin orientabila dar atat cat este necesar pentru o astfel de camera. Pe obiectiv vom regasi conetorul micro USB de alimentare, orificiul de introducere al carului micro SD si un LED de stare rosu / albastru ce va indica starile camerei respectiv gata de setare / imperechere WiFi in banda de 2,4 GHZ, la o distanta de maxim 10 m de router.

Alimentatorul si cablul de alimentare de numai 150 mm nu pot fi propriuzis mascate si pe lumina vor putea fi cu usurinta vizionate de catre un eventual intruder. Daca “vizita” se va efectua noaptea toate cele enumerate nu vor mai constitui obstacole, decat prin aparitia coroanei de infrarosu cu care camera este dotata atunci cand este activa in modul nocturn de inregistrare.

Pe de alta parte daca nu avem sisteme de alimentare de tip backup de energie electrica, sistemul astfel conectat prin routerul WiFi de apartament, nu va mai fi viabil atunci cand energie electrica se va intrerupe de la furnizor, sau / si sistemele de protectie cu sigurante elecrice nu va mai fi anclansat, in lipsa proprietarului din locatie.

Va sfatuiesc asa cum am facut si eu, pentru orice produs sa va sacrificati cateva minute din timpul conjugal, sa cititi manualele de utilizare pentru a afla cu exactitate ceea stiu sau nu produsele sa va ajute sa realizati.

Datorită detectarii miscarii, puteti alege intre inregistrare in mod continuu sau numai atunci cand detecteaza miscarea. Primiti notificari in telefon. Cand se detecteaza miscarea camera transmite tabletei astfel incat sa se poata interveni cat mai rapid.

Aplicatia care deserveste “Trust Smart Home ” este downloadabila in cazul meu de pe Google Play si am cautat sa surprind cat de usoara a fost instalarea in galeria foto de mai jos.

Secventele din timpul instalarii si setarile efectuate de mine.

De asemenea sistemul de notificari ce le regasim in timpul functionarii: difuzor / microfon si diferitele notificari din momentele activarii detectorului de miscare le puteti observa.

Pentru a va putea edifica am adaugat cateva inregistrari care sa ateste functia de Night Vision si coroana infrarosu care ajuta la inregistrarea in conditii dificile de iluminare.

Hits: 34

%d blogeri au apreciat: