Vor exista jumatate de miliard de abonamente 5G pana in 2022

  • SUA va avea cea mai mare rata de penetrare a abonamentelor 5G din lume panain 2022 – 25% din totalul abonamentelor pentru servicii mobile vor fi abonamente 5G
  • Serviciile de broadband mobilvor reprezenta 90% din totalul abonamentelor pana in 2022
  • Vor exista 29 de miliarde de dispozitive conectate pana in 2022, dintre care 18 miliarde vor fi dedicate Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT)Mobility Report_5

Cea mai noua editiea Ericsson Mobility Report estimeaza ca vor exista 550 de milioane de abonamente 5G in 2022. America de Nord va fi tara care va adopta cel mai repede tehnologia 5G la nivel comercial, un sfert din totalul de abonamente mobile preconizandu-se ca vor fi pentru 5G in 2022.

Zona Pacifica a Asiei va fi regiunea cu a doua cea mai rapida adoptie a tehnologiei 5G – abonamentele 5G reprezentand 10% din totalul abonamentelor mobile in 2022. Din 2016 pana in 2022, Orientul Mijlociu si Africa isi vor schimba considerabil directia, trecand de la piete cu abonamente majoritar GSM/EDGE spre piete avand in proportie de 80% abonamente WCDMA/HSPA si LTE. Pana in 2022, numarul de abonamente pentru smartphone-uri va atinge 6,8 miliarde, cu peste 95% din abonamente fiind inregistrate pe retele WCDMA/HSPA, LTE si 5G.

Această prezentare necesită JavaScript.

„Aproape 90% din abonamentele pentru smartphone-uri sunt in retele 3G si 4G, iar retelele standardizate 5G vor fi disponibile in 2020”, a spus Ulf Ewaldsson, Chief Strategy and Technology Officer, Ericsson. „Panain 2022, estimam ca numarul de abonamente pentru smartphone-uri va ajunge la 6,8 miliarde, cu peste 95% dintre acestea inregistrate pe retele WCDMA/HSPA, LTE si 5G. Observam deja un grad mare de interes in randul operatorilor sa lanseze retele pre-standard pentru 5G. Aceasta tehnologie va accelera transformarea digitala a multor industrii, contribuind la crearea de noi produse si servicii in domenii precum IoT, automatizare, transport sau big data.”

Panain 2022, Ericsson Mobility Report preconizeaza cavor exista 8,9 miliarde de abonamente mobile, 90% dintre acestea fiind pentru servicii de broadband mobil. Tot atunci, vor exista 6,1 miliarde de abonati unici.

In cel de-al treilea trimestru din 2016 au fost adaugate 84 de milioane de noi abonamente mobile, ajungand la un total de 7,5 miliarde. India a crescut cel mai mult in ceea ce priveste adaugarile nete pe durata trimestrului (+15 milioane), urmatade China (+14 milioane), Indonezia (+6 milioane), Mynamar (+4 milioane) si Filipine (+4 milioane). Abonamentele pentru servicii de broadband mobil cresc cu 25% de la an la an, iar numarul total de abonamente pentru servicii de broadband mobil atinge acum cifra de 4,1 miliarde.

Traficul de date mobil continua sa creasca atat datoritanumarului din ce in ce mai mare de abonamente pentru smartphone-uri, cat si maririi volumului mediu de consum per abonat –  in special datorita cresterii vizionarii de continut video. In cel de-al treilea trimestru din 2016, traficul de date a crescut cu 10% de la trimestru la trimestru si cu 50% de la an la an.

Alte mentiuni importante din Ericsson Mobility Report:

Traficul de date mobil creste in mod dominant: Traficul video mobil va creste cu 50% anual panain 2022, ceea ce va reprezenta aproape 75% din continutul total de date. Retelele de socializare genereaza al doilea cel mai mare volum de trafic dupa video, trafic care va continua sa creascacu 39% anual in urmatorii 6 ani.

Live streaming in social media: Consumatorii folosesc considerabil mai multe aplicatii de live streaming pentru a interactiona cu prietenii, familia si persoanele pe care le urmaresc. 1 din 5 utilizatori de smartphone-uri din SUA exprima un interes fata de continutul transmis live.

Accentul pe Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT): Studiul estimeaza ca vor exista 29 de miliarde de dispozitive conectate in 2022, din care 18 miliarde vor avea legatura cu IoT.

Puteti accesa aici intregul studiu Ericsson Mobility Report, Instrumentul de Explorare a Traficului si rapoarte pentru America Latina & Caraibe, Europa de Vest si Europa de Est si Centrala.

RESURSE SUPLIMENTARE PENTRU EDITORI

Despre Ericsson Mobility Report

Ericsson Mobility Report este un studiu de top pentru industria de telecom in ceea ce priveste traficul de date la novel global. Raportul foloseste aceste masuratori si analize, impreuna cu preziceri interne si alte studii relevante pentru a oferi perspective asupra tendintelor de trafic si de piata din Societatea Permanent Conectata.

Instrumentul de Explorare a Traficului, care insoteste raportul, poate fi folosit pentru a crea grafice si tabele personalizate. Informatia poate fi filtrata in functie de regiune, abonamente, tehnologie, trafic si tipuri de dispozitive.

Descarca poze la rezolutie mare si continut video la calitate inalta de pewww.ericsson.com/press

29 NOIEMBRIE 2016 – Ericsson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: