Vonino Zun Xo un terminal entuziasmant la review

Daca despre terminalul Jax Q pe care l-am testat aici, pot sa spun ca am fost multumit, insa despre cel cu rezonanta chinezeasca Vonino Zun Xo cu siguranta m-a entuziasmat.

Si nu este numai un joc de cuvinte in cele afirmate, pentru ca, o sa vedeti in continuare, ca am si suportul tehnologic pentru a justifica.

Eu l-am vazut prima data pe Zun Xo toamna trecuta la IMWorld 2015, la standul lor, fapt relatat pe blog aici, si chiar de atunci mi-am dorit sa il testez.

12139943_1067894279889504_8501192317260729166_o

Nu pot spune ca nu empatizez cu configuratia hardware a acestui terminal, tinand cont ca, am un Huawei P8 Lite, asemanator acasa, iar prietenia cu Zun Xo, smartphone-ul 4G primit in teste, a fost cu atat mai facila, pentru ca, intr-un fel, il aveam deja in reflexele mele zilnice, desi, sincer nu este acelasi lucru.

In schimb, ceea ce m-a impresionat la prima vedere, au fost liniile de design. Acolo unde zic eu, Zun Xo are un plus prin rotunjimile sale si combinatia rafinata de metal a ramei sasiului, recte zinc, si cu plasticul cauciucat, mat, al carcasei de spate negra, flexibila, etanseizat extrem de bine, incat, sa fie o imbinare perfecta, dar si displayul IPS Capacitiv de 5.0 „, HD/WXGA 1280 x 720, curbat TP 2.5D si acoperit cu un window rezistent si o folie protectoare atasata direct din fabrica. Aceasta este o combinatie fericita, aici incluzand si posibilitatea de a avea acces la acumulatorul de 2150 mAh, la cele doua sloturi de card micro SIM, dar si la extensia de memorie microSD prin slotul dedicat. De lucrul acesta tin sa va convingeti accesand galeria foto de mai jos cu cate un click pentru detaliere.

Asa cum ati vazut, in pachetul de vanzare avem cele trebuincioase: Incarcatorul de priza ce livreaza un curent de iesire de 1 A curent continuu, cablul cu dubla functionalitate USB/microUSB si anume incarcare acumulator si transfer de date, ghidul de utilizare/punere in functiune, certificatul de garantie si am lasat la urma accesoriile si anume castile stereo cu jack de 3.5 mm, o idee buna tinand cont ca nu multi producatori le prevad facand o economie inexplicabila.

Asa cum se poate vedea pe langa zonele utile functionarii prin interactiunea cu utilizatorul si anume butonul de Power on/off dreapta sus, in stanga sus volum +/- , tot sus se afla si interactiunea cu conectorul micro USB al cablului dublu date/incarcator, dar si al jackului EAR stereo de 3.5 mm, exista si detaliile de design si personalizare Vonino, care nu au o vizibilitate agresiva, ci numai atat cat sa nu supere ochiul utilizatorului si nu numai.

Deci totul in partea de sus, grupat, in linii de decenta, intr-o combinatie cromatica apropiata bunului gust. Camera principala de 13 MPx are o iesitura de cam 1 mm dar nu suparatoare si de asa natura protejata incat sa nu atace gemuletul de protectie. Alaturi desigur blitzul monocrom ce totusi pare a nu fi destul de puternic pentru expuneri mai indepartate de 2-3 m, si desigur grila pentru speakerul suplimentar.

Ajunsi la partea frontala putem obseva pe langa displayul IPS luminat corespunzator, si touchul responziv ireprosabil, in partea de jos butoanele capacitive Android obisnuite retroiluminate exact atat cat este nevoie,  iar deasupra displayului un LED rosu de stare intermitent, casca audio acoperita cu o grila ce se incadreaza perfect, dar si camera frontala de unde vor porni celebrele selfie-uri, precum si senzorul de iluminare a displayului, toate acoperite din fabrica de o folie protectiva, contra zgarierilor accidentale. Nu cred sa fie si contra loviturilor mai puternice, insa nici nu am incercat. Si hai sa ne oprim aici.

Si asa cum v-am obisnuit vom trece si prin testele de Benchmark obisnuite si disponibile pe Google Play:

Android 5.1 Lollipop isi poate face elegant sarcina, in cei 2 GB de RAM DDR3, iar perechea indicata de benchmarkuri: CPU Octa Core, MTK6753, pe 64 biti tactat la 1.3 GHz, GPU Mali – T720, lucreaza cursiv pentru aplicatiile instalate, nu te vor enerva prin intreruperi sau sacadari.

Testele nu au indicat incalziri ale carcasei, ceea ce ne arata ca toate se inteleg bine prin interior si nu vor da batai de cap utilizatorului, cand acesta isi va dori si el un joc mai sofisticat, consumator de resurse. In plus si cei 16 GB de storage + MicroSD pana la 128 GB nu sunt de neglijat pentru cei care nu se multumesc cu putin si vor sa isi aranjeze o biblioteca cat mai reprezentativa de aplicatii sau fotografii, chiar vor avea unde.

Aplicatiile preinstalate: Google Play, Google Search, Chrome, Gmail, Maps, YouTube, Drive, Play Music, Play Movies, Hangouts, Photos pot fi oricand imbunatatite cu cele primite de pe Google Play.

Cu o varietate de optiuni de conectivitate, cum sunt functiile de apel voce/video si conectivitatea de date 4G si Wi-Fi, Vonino Zun XO LTE va tine conectat oriunde va aflat, atributul fiind: „la zi cu toate”.

Asa cum stiti eu utilizez reteaua Telekom in teste, pentru ca ma simt familiarizat, si practic nu am nicio problema in utilizarea tuturor optiunilor, care sunt pe piata. Pot spune si despre acest terminal ca se adapteaza perfect, in ceea ce reprezinta partea de conectivitate, pentru ca pe partea de RF, chiar nu iti da nicio bataie de cap.

Semnal maxim peste tot si calitati audio ireprosabile in special datorita imbunatatirilor obtinute cu BesAudEnh, BesLoudness, BesSurround. Mai mult, tinand cont de camera frontala de 5 MPx chiar si apelurile video, sau prin alte aplicatii dedicate, cum ar fi skype dau rezultatele scontate. Te simti in largul tau si nu depui niciun efort de a lua contact cu partenerul de afaceri/de viata, facandu-ti o conexiune cat se poate de agreabila.

In afara de acestea sunt un bun consumator de Internet, iar Zun Xo prin intermediul retelei 4G, LTE de la Telekom la cei 100 MBps asigura o experienta foarte buna. TV streamingul este responziv si vizibil chiar si pe cei 5″ ai displayului, pentru ca practic il poti lua dupa tine oriunde te vei deplasa. Multumit de ecranul cu care poti utiliza cu usurinta tehnologia MiraVision™  de afisare si imbunatatire a imaginii, ofera unghiuri de vizualizare extinse, culori vii cu contrast puternic, precum si calitatea superioara a imaginii.

De fiecare data cand am utilizat modulul GPS pentru localizare am avut satisfactia de a ajunge unde mi-am propus, fireste impreuna cu hartile Google descoperite in meniu.

Experienta multimedia este completata de camerele foto de o calitate buna de 13 MPx, 4160×3120 respectiv 5 MPx, 2560×1920. Acestea pun la dispozitie o multime de functii rapide: HDR, Gesture Capture, modul Track Motion, modul Panorama, Fotografie 3D, Face Beauty si de detectare a fetei sau Smile Shot, Auto Focus, Fotografiere din mai multe unghiuri, Fotografiere panoramica, Mod urmarire miscare, Fotografiere continua pana la 99 de cadre, dar care nu ar avea efectul scontat daca si senzorul nu ar fi de calitate. Camera a avut comportamente bune atat in situatii de luminozitate bune dar si in cele dificile, capabilitatile putand sa le observati in Galeria foto prin click.

Video

Referitor la autonomie cei 2150 mAh sunt suficienti pentru o zi, uneori chiar doua, in care terminalul este „muncit” in conditii moderate, dar nu sta numai in standby cand i-ar fi si lui mai usor.

In concluzie terminalul prin ceea ce ofera la pretul declarat asigura destul de mult entuziasm si calitati pentru un utilizator mediu pornit in cautaarea unui terminal bun.

Desigur il va regasi si pe Zun Xo pe lista de preferinte si va ramane impresionat si de calitatile estetice.

Utilizarea este la fel de entuziasmanta nu numai calitatile tehnologice, care desigur il vor recomanda.

 

Views: 0

0 comentarii la „Vonino Zun Xo un terminal entuziasmant la review

Lasă un răspuns