Vinoteca mea organizatorul unor degustari selecte

Dupa  cum stiti asta toamna am fost martorul placut impresionat al unui ciclu de degustari organizate de catre una dintre poate cele mai selecte locatii din Bucuresti, magazinul din strada Constantin Aricescu nr. 29, Vinoteca mea, unde chiar ai ce invata dar si delecta si niciodata nu vei pleca de acolo cu mana goala, sau fara o idee clara asupra a ceea ce iti doresti sa servesti cu diferite ocazii.

Vinoteca Mea are o oferta generoasa de vinuri – provenind de la aproape toate cramele mari din Romania, dar si de la producatori din Italia, Franta, Spania, Austria, Grecia, Bulgaria, Chile, Statele Unite, Lumea Noua, si lista poate continua, peste 30 de sortimente de Champagne, 50 de single malt-uri si aproximativ 100 de tipuri de distilate de calitate premium. Magazinul de vinuri, pe langa spatiul expozitional, are amenajat si un mic wine-bar, unde, pe langa vinurile din meniu, clientii mai pot comanda si produse de patiserie, delicatese sau cafea.

Domnul Marius Man somelier cu experienta binecunoscuta te va ajuta sa patrunzi secretele oenologice ale acestei colectii pentru ca experienta dumnealui asigura suportul ncesar, la fiecare pas, in cazul in care doresti sa te situezi cat mai bine in atmosfera pe care garantat un vin de calitate o poate asigura. Eu am fost invitat la trei degustari cu tematici foarte bine alese: Portugal Wines, Corcova Wines, Greek Wines tasting, si pot garanta ca au fost cele mai reusite la care am participat pana atunci. Degustarea are si un pret modic de 45 RON.

Ziua nationala a Greciei a fost un motiv foarte bine intemeiat de a avea invitati  pe cei de la NEW GREEK WINES pentru a organiza o degustare de zile mari cu cele mai bune vinuri pe care ei le importa: BIBLIA CHORA, BOUTARI, DOMAINE SIGALAS, KIR-IYANNI au fost cateva dintre numele grele care au fost prezentate.

La degustare ca de obiceiul locului, au luat parte nume recunoscute de somelieri si bloggeri de vin, dar si reprezentanti ai importatorilor greci, care au incercat sa si faca o prezentare a principalelor soiuri de vinuri aduse pe piata din Romania. In general vinurile grecesti nu se reduc la cel ieftin care se regaseste in sejururile din vara, cele mai accesate de turistii romani aflati in vacanta cum ar fi mult cunoscutul Mala Matina, pe care recunosc si eu in necunostinta de cauza il consumam din plin, la un sprit. Vinurile grecesti sunt cele mai scumpe de 5 EURO ajungand pana la 50 EURO care chiar spun cate ceva despre traditia oenologica a grecilor. M-au convins si pe mine cateva, cu care am intrat pe aceeasi unda, pentru ca recunosc cateva nu prea m-au impresionat si nu prea stau langa cele romanesti. In memoria mea din cele degustate au ramas vreo trei: Moschofilero Boutari, Biblia Chora, Agiorgitiko Boutari pe care nu le voi ocoli niciodata.

Boutari Moschofilero este un vin alb premium obtinut 100% din struguri Moschofilero crescuti in vii ridicate, 600 de metri altitudine in regiunea Mantinia din Peloponez, un soi nativ care Boutari l-a reinviat si promovat din 1980. Explozia Boutari Moschofilero in vanzari sprijina predictia initiala din presa nationala, regasindu-se in preferinta restaurantelor de top, retaileri de vin si a consumatorilor au adoptat acest vin racoritor, clar, alb cu arome ispititoare, de mere si pepene galben arome florale cu note de citrice, echilibrat cu aciditate grapefruit / lamaie pentru un finisaj proaspat

Hits: 9

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: