Vedetele cosplay-ului mondial vin la DreamHack Cluj-Napoca pentru a juriza costumele românilor

Vedetele cosplay-ului mondial vin la DreamHack Cluj-Napoca pentru a juriza costumele românilor

Juriul competiției internaționale din cadrul PGL Cosplay Open va avea patru dintre cele mai cunoscute nume din domeniu. PGL Cosplay Open este convenția cu cele mai mari premii din România, în valoare totală de 8.000 dolari, găzduită de DreamHack Cluj-Napoca, între 29 octombrie- 1 noiembrie, la Sala Polivalentă.

Cele patru celebrități costumate vor participa în calitate de jurați la convenția PGL Cosplay Open, iar pe lângă sesiunile de jurizare, vedtele vor participa la workshop-uri, prezentări, vor semna autografe și vor face poze alături de fani.

Tabitha Lyons

Marie-Claude Bourbonnais (Canada)

Marie-Claude (36 ani) și-a început cariera pe scena cosplay în 2009, cu un costum de tematică Mortal Kombat – Frost. Marie-Claude a lansat un nou trend în ceea ce privește materialele folosite în cosplay, purtând un costum de latex, întruchipând personajul Sue Storm la New York Comic Con în 2010. De-a lungul anilor ea și-a dezvoltat tehnica prin mai multe colaborări. A creat 7 costume de piele pentru actorii din Heroes of the North – Sezonul 2, o serie despre supereroi canadieni, pentru care a colaborat și în calitate de actriță.

Marie-Claude și echipa ei au petrecut prima parte a anului 2015 construind un robot de fibră de sticlă de 3 metri, pe care Soda Pop Miniatures l-au expus la Gen Con, la începutul acestui an. Marie-Claude este acum recunoscută ca fiind un cosplayer tehnic, construind costume și recuzită de înaltă calitate.

Tabitha Lyons

Tabitha Lyons (28 ani) este activă în industria recuzitelor de când avea 12 ani, fiind un expert al lucrului cu latex și spumă sintetică, alături de tatăl ei, Nic Samiotis. În 2007, familia Lyons și-au creat propria companie, numită Artyfakes, furnizând costume și recuzită în toată lumea. Cei care vor să privească meșteșugarii moderni la lucru pot s-o facă pe stream-ul lor de Twitch.

Tabitha a apărut și la Sky One’s King of the Nerds, în calitate de juriu la provocarea Cosplay a săptămânii. În timpul ei liber îi place să streameze Hearthstone sau jocuri old school, ca Mariokart 64.

Calypsen Cosplay (Poland)

Marta este o tânără talentată de 19 ani din Polonia care deja a reușit să impresioneze și să câștige apreciere pentru abilitățile ei. Ei îi place să lucreze la costume gen armură, folosind materiale ca worbla și spumă PVC. De asemenea, ea lucrează cu polizorul și pistolul de lipit. Îi place pizza și Assassin’s Creed.

A obținut locul 1 întruchipând-o pe Diana din League of Legends în timpul Hall of Games, în 2014, din Wroclaw, Polonia și locul 1 cu Lady Arthas din World of Warcraft la concursul Animatsuri din Varșovia, în 2015.

Dyana Smythe (Romania)

Dyana Smythe a reușit să impresioneze la DreamHack Bucharest 2015 așa că, firesc, a fost invitată pentru a face parte din PGL Cosplay Open. Dyana lucrează constant la costume și va reprezenta România la EuroCosplay Champioship la MCM Expo în Londra, chiar înainte de a veni la Cluj-Napoca. Îi urăm succes și abia așteptăm s-o vedem. Iată câteva din realizările Dyanei.

 Reprezentanta Romaniei la EuroCosplay Championship 2015

 Premiul pentru cel mai popular Cosplayer la DreamHack Bucureși 2014

 Grupul câșigăor la concursul Animecon’s Bordercos 2014

 Locul 2 la concursul East European Comic Con Cosplay 2014

 Finalista EuroCosplay, 2013

Cosplayerii care vor săse înscrie în concurs pentru șnsa de a câșiga un loc pe podium cu o valoare totalăde 8.000 de dolari mai au timp pânăpe 9 octombrie 2015. Formularul de înscriere se aflăpe site-ul oficial DreamHack Cluj-Napoca: http://dreamhack.ro/cluj-2015/cosplay/

Programul pentru PGL Cosplay Open va include competița (preselecța ș show-ul de pe scenă), workshop-uri, vizionăi de filme ș alte activităț pentru cosplayeri. Ca de obicei, cosplayerii care vor veni în costume la DreamHack Cluj-Napoca 2015 vor avea accesul liber la eveniment ș la PGL Cosplay Open.

Cosplayerii sunt rugați în mod deosebit să intre în grupul de Facebook, PGL Cosplay Open, unde pot țne legăura cu organizatorii concursului.

Bilete și abonamentele DreamHack Cluj-Napoca 2015 pot fi cumpărate de pe shop.computergames.ro se găsesc și pe bilete.ro, MyTicket.ro, în magazinele Germanos, Inmedio, din oficiile Poștei Române, librăria Mihai Eminescu, caseriile Metrou Unirii 1 și Palatul Copiilor București. Informați suplimentare se găsesc pe platformele oficiale de comunicare: dreamhack.ro și facebook.com/dreamhack.ro

Partenerul principal DreamHack Cluj-Napoca 2015 este Telekom Romania.

Despre PGL

PGL, divizia de eSports a ComputerGames.ro, s-a înființat în 2002 și se ocupă în principal cu organizarea de evenimente naționale și internationale în acest domeniu, pe cont propriu sau împreunăcu parteneri internațonali. Începând din 2002, PGL a găzduit competiți, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG. În acelaș timp, a susținut scena locală de eSport prin propriile campionate, care în cele din urmă s-au contopit sub brandul Romanian eSport Championship. Studiourile PGL fac transmisiuni în mai multe limbi, dar și coverage pentru ligi și evenimente esports din întreaga lume, inclusiv DreamHack, The International și Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF. În 2015, PGL a organizat cu succes PGL CS:GO Championship Series Kick-off Season și a găzduit în studiourile sale transmisiunea în limba engleză pentru calificăile turneului The International 5.

de servicii fix-mobil într-o formă simplificată adresate atât clienţlor persoane fizice, cât şi clienţilor companii. MagentaONE înseamnă un singur loc pentru toate serviciile de comunicaţii necesare: un singur Call Center, o singură factură o singură aplicaţie MyAccount (inclusiv o aplicaţe pe mobil). Clienţii beneficiază astfel de o experiență completă şi inedită servicii de voce și date mobile 3G și 4G, telefonie fixă tradițonală internet fix de până la 1Gbps și televiziune prin mai multe tehnologii, inclusiv televiziune interactivă(IPTV), precum și conțnut de calitate și exclusivități – toate disponibile pe platforma Telekom TV. De asemenea, MagentaONE întărește poziția Telekom Romania de lider în furnizarea de soluții complete de telecomunicații și IT&C, pentru comaniile din România, indiferent de măimea lor. Până la finalul lunii aprilie 2015, 100.000 de clienţi au ales pachetele integrate de la Telekom Romania şi au devenit parte din universul MagentaONE.

Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România. Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienți pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe și peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul oferă produse și servicii fixe, comunicare mobilă Internet și IPTV pentru consumatori și soluții ICT pentru clienți din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de țări și are circa 228.000 angajați la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014 – mai mult de 60% din această valoare în afara Germaniei.

25 septembrie 2015 – PGL

Views: 0

Lasă un răspuns