UNTOLD Festival susține turismul în Transilvania

Turiștii care vin la UNTOLD Festival în perioada 30 iulie – 2 august au posibilitatea să descopere obiective turistice impresionante în Cluj și în împrejurimi. UNTOLD Festival a încheiat un parteneriat cu Wens Travel pentru a oferi, pe lângă programul de festival extrem de bogat, trasee turistice și experiențe inedite în orașele Transilvaniei, sprijinind astfel dezvoltarea turismului în perioada festivalului.

Prin acest parteneriat, festivalierii au oportunitatea să descopere istoricul și frumusețea locurilor, legendele românești și savoarea produselor tradiționale în cele patru trasee organizate de Wens Travel în Cluj-Napoca, Cheile Turzii și Salina Tuda, Alba Iulia, Sighișoara și Viscri. Mai multe detalii despre trasee sunt disponibile pe www.untoldfestival.com/ro/tururi-ghidate/.

UNTOLD Festival_Trasee turistice

Ne dorim să transformăm Clujul și împrejurimile într-un reper important pe harta turistică națională și, totodată, într-unul din punctele principale de atracție ale străinilor care încep să viziteze din ce în ce mai mult Transilvania. Credem că, atât prin intermediul UNTOLD Festival, dar și al celorlalte manifestări culturale din oraș, oamenii au ocazia să cunoască o zonă cu adevărat deosebită a Transilvaniei. Turiștii vor putea să descopere orașul celor trei fortificații și cetatea Apulum, să cunoască istoria nespusă a Clujului, să rătăcească pe străzile înguste ale vechii cetăți medievale Sighișoara sau să ia parte la spectacolul vizual din vechea salină romană de la Turda. Pe scurt, le propunem să facă parte dintr-o poveste care impresionează și fascinează încă de la primul său capitol”, a spus Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel.

Astfel, primul traseu invită turiștii interesați să ia la pas orașul Cluj-Napoca unde pot descoperi, în mai puțin de o zi, cele mai importate obiective turistice locale: Grădina Botanică, Muzeele Clujului, centrul istoric, piețele și bisericile monument ale orașului. Mai mult, aceștia vor fi purtați într-o călătorie culinară prin bogăția produselor tradiționale românești.

Două din cele mai importante obiective turistice din județul Cluj îi așteaptă pe străini la doar 35 de km de Cluj. Salina Turda a devenit în câţiva ani un punct de referinţă pe harta turistică a Clujului şi a ţării, fiind apreciată de CNN drept al doilea loc subteran din lume ca atractivitate şi poziționată de mai multe publicaţii străine în topurile destinaţiilor de profil. Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios.

De asemenea, trecerea prin Cheile Turzii va dezvălui turiștilor o priveliște rar întâlnită, peisajul stâncos și cele peste 1.000 de specii de plante și animale sunt bijuteriile naturii ce vor fascina străinii.

Un important reper din istoria Transilvaniei va fi punctul central al celui de-al treilea traseu turistic: Alba Iulia, cealaltă capitală, invită turiștii într-o călătorie medievală. Frumusețea locului și bunătatea oamenilor oferă turiștilor o experiență de neuitat.

Sighişoara, cea mai frumoasă și mai bine conservată cetate locuită din Europa, cu o arhitectură medievală autentică extrem de spectaculoasă, invită turiștii într-o plimbare prin orașul natal al lui Vlad Țepeș, principele român al cărui personalitate a conturat personajul istoric Dracula. Călătoria continuă către Viscri, localitate inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde atmosfera rustică a satului și liniștea micii aşezări este completată de evenimentele tradiţionale specifice.

În perioada UNTOLD Festival, organizatorii estimează că unitățile de cazare din Cluj vor fi integral epuizate și pune la dispoziția festivalierilor opțiuni suplimentare de cazare în Campusul Hașdeu și Campusul Observator, precum și în campingul oficial UNTOLD, unde mai pot fi achiziționate bilete până pe 10 iulie 2015. Situată în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în Livada Palocsay, zona de camping va avea o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați, fiind disponibilă atât pentru amplasare de corturi, cât și pentru rulote. Biletul de acces în camping, valabil pentru cele 4 zile de festival, este de 49 de lei + taxe în rețeaua Eventim.ro atât pentru cazarea în cort, cât și pentru rulotă.

București, 2 iulie 2015UNTOLD

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: