Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va oferi cursuri autorizate Oracle

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în colaborare cu Compania Oracle, cursuri IT care vor fi disponibile tuturor studenților săi. 60 de studenți vor putea participa la cursurile de Java și SQL.

Disponibil în întreaga lume prin intermediul Universității Oracle, o divizie/filială a Companiei Oracle, Programul de Dezvoltare a forței de muncă Oracle (Workforce Development Program – WDP) se adresează instituțiilor de învățământ pentru a forma o nouă generație de specialiști IT, care să intre pe piața forței de muncă deținând cele mai căutate competențe Oracle Java și Oracle Database. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” s-a alăturat acestei rețele de instituții WPD, oferind studenților care sunt interesați să își perfecționeze competențele din domeniu IT posibilitatea de a primi training specializat și certificare în tehnologiile Oracle.

untitled

Programul-pilot va consta din 4 cursuri Java și SQL de câte 40 de ore fiecare și îi vizează pe studenții care nu urmează programe de studiu în domeniul IT. Cursurile vor fi predate în spațiile Universității de profesori experimentați de la Facultatea de Informatică și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Informatică Economică. La finalul programului de pregătire, studenții vor primi certificate de absolvire.

Prin intermediul WDP, Oracle livrează programe de formare și certificare care le oferă studenților competențe profesionale relevante în domeniul IT într-un mediu de lucru global din ce în ce mai competitiv. Parteneriatul dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Oracle, unic în regiunea de Nord-Est a României, va beneficia de și va îmbunătăți competențele IT ale studenților. Certificarea Oracle completează profilul studentului, ca măsură recunoscută internațional a abilităților și competențelor. Certificarea Oracle este printre cele mai căutate certificări din industria IT.

Cursurile sunt programate să înceapă pe 20 februarie 2016. Pentru a afla mai multe informații despre cursurile autorizate de pregătire Oracle ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, vă rugăm să accesați www.uaic.ro/oracle

Despre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este cea mai veche instituție de învățământ din România. Încă din anul 1860, Universitatea a continuat o tradiției a excelenței și a inovării în domeniul educației și al cercetării. Cu peste 24.000 de studenți și 800 de cadre didactice, Universitatea se bucură de prestigiu la nivel național și internațional și cooperează cu 286 de universități din întreaga lume. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este membră a câtorva dintre cele mai importante rețele și asociații universitare: Grupul Coimbra, EUA – European University Association și Rețeaua Utrecht.

Despre Oracle

Oracle oferă o multitudine de aplicații și servicii de platformă comprehensive și complet integrate. Pentru mai multe informații despre Oracle (NYSE:ORCL), vizitați www.oracle.com.

Bucureşti, 17 noiembrie 2015 – Oracle

Visits: 0

Lasă un răspuns