Un concert frumos de iarna impreuna cu un terminal performant Sony Xperia Z3 la review

Sfarsitul anului trecut si inceputul lui 2015 ne-a imbogatit cu fenomene meteorologice asa cum nu au mai fost in ultimii ani si practic ne-a bucurat zilele asa cum aveam si eu ocazia mereu in copilarie sa o fac. Un concert frumos de iarna si senzatiile unui anotimp superb chiar daca acest lucru a presupus caderea catorva copaci de prin cartier si accesul mai ingreunat, faptul ca am avut langa mine un terminal performant asa cum este Sony Xperia Z3, chiar mi-a priit din toate punctele de vedere si mi-a asigurat linistea necesara de a trece si petrece printre nameti.

Sigur atunci cand spui Sony spui calitate nipona, insa de data aceasta parca, producatorii s-au intrecut pe ei insisi cu un terminal de zile mari. Xperia Z3 despre care am mai scris si aici parca face parte din alta lume a terminalelor, decat cu ceea ce am fost obisnuiti. Urmarind Concertul de Anul Nou de la Viena, mi-am dat seama ca si Z3 este un lant virtuos de feature-uri care impreuna ofera un mediu extrem de armonios in utilizarea zilnica. Multe caracteristici de top la Z3 dar si date tehnice te fac sa fii incantat atunci cand il iei prima oara in mana chiar daca initial nu ai citit nimic despre acesta.

Desfacand pachetul de vanzare nimic neobisnuit in afara de terminalul in sine nu iti atrage atentia. Totul este asa cum te-ai astepta: casti audio, incarcator de priza, cablul de date, manualul de utilizare asa cum puteti observa in galeria de mai jos unde puteti da click pentru marire pe fiecare foto. Din ceea ce am citit Z3 este extrem de asemanator cu Xperia Z2.

Dupa cum ati observat avem de a face cu un terminal slim, insa extrem de robust, cu marginile rotunjite, foarte placut atunci cand il apuci in mana si cu un desgn minimalist asa cum ne-au obisnuit producatorii, sobru, simplu, fara a impopotona inutil carcasa cu lucruri uneori inutile, acest lucru facand parte din educatia de shogun, pe care fiecare inginer sunt sigur ca o are in constiinta. Da, asa este si terminalul, iute si eficient ca o sabie straveche, tradand din fiecare ungher gustul catre perfectiune dar in acelasi timp, fata de un frumos arhetipic la care noi europenii mai avem inca multe de invatat. Japonezii sunt un popor care stiu sa isi ascunda foarte bine emotiile asa cum terminalul Z3 nu isi tradeaza toate functiile decat atunci cand sunt accesate. Si cand spun aceste lucruri ma refer la sloturile laterale (stanga sus – incarcare/date microUSB, dreapta sus: microSD, pana la 128 Gb, nano SIM, si butonul de Reset) ce se ascund in spatele unor dopuri de cauciuc bine ermetizate ce se infig perfect in lateralele de aluminiu extrem de fin prelucrate. Rama laterala este fabricata din aluminiu eloxat, singurele exceptii fiind colturile si capacele protectoare, care sunt fabricate din material plastic. Acest lucru, este binecunoscut, se datoreaza caracteristicilor anti praf & apa, cu care ne-a obisnuit deja Sony in ultima vreme la terminalele construite. Alte lucruri descoperite in timpul utilizarii sunt: in partea frontala: doua difuzoare, fireste displayul Full HD de 5,2″ (1.920×1.080 pixeli) cu o iluminare perfecta prin tehnologia TRILUMINOS, senzorul de iluminare, in partea de sus mufa EAR jack 3,5 mm, si un orificiu de microfon, lateral dreapta butoanele: Power on/off, volum +/-, declansatorul foto, in stanga lateral un conector proprietar magnetic de incarcare si pentru a conecta controlerul pentru PS4 Remote Play. Pe spate camera principala de 20.7 MPx si blitzul cu LED pulsatoriu isi gasesc pozitia cam in colt, obligand utilizatorul sa fie mai atent si sa nu obtureze unghiul vizual atunci cand doreste sa capteze o imagine.

Cu toata aceasta imagine de robustete, recunosc, m-am limitat la o functionare normala fara a trece terminalul prin “foc si para”, pentru ca sunt sigur ca asa procedeaza si majoritatea utilizatorilor de terminale highend. Nu sunt laborator de incercari si oricum din experienta mea de tehnician prin serviceuri de telefoane, de cele mai multe ori viata bate filmul. Deci sunt niste experimente dupa mine cam inutile, si merg pe varianta fabricantului care presupun ca este serios si stie el ce spune. Mai important decat imaginea exterioara, care recunosc m-a impresionat si de aceasta data, mai important mi s-a parut motorasul de sub capace, pentru ca Sony a lucrat foarte serios si acolo. Experienta mi s-a parut serioasa si in modul de operare a Androidului. Sony foloseste un procesor Snapdragon 801, de data aceasta setat la frecventa superioara de 2,5 GHz deoarece este vorba de un model MSM8974-AC. Mai jos puteti vizualiza rezultatele testelor de benchmark: ANTUTU, CPU Z, Vellamo care dau niste date apropiate insa prea putin pot descrie ceea ce simte utilizatorul atunci cand utilizeaza terminalul.

Xperia Z3 este propulsat de o versiune de Android 4.4.4 KitKat, care a fost usor modificat de Sony. Acest lucru ofera lui Z3 un aspect curat, minimalist, amintind de UI XMB de la PlayStation 3. Fondul este accentuat de liniile wispy albe care se rotesc usor pe măsură ce treceți de la un ecran la altul. Pentru PlayStation 4 proprietar Sony a creat o aplicatie unica pentru  dispozitive Z3 și Z2  care va permite sa joci cu consola ta prin WiFi. Puteți conecta apoi un controler DualShock prin Bluetooth pentru a imita o experienta completa cu consola, dar cu libertatea de a te deplasa prin casa ta. Z3 vine incarcat cu suita normala de aplicatii Google, cum ar fi YouTube și Gmail, impreuna cu aplicatii de transport, cum ar fi hotspot mobil.

Lifelog este o abordare proaspata, moderna in jurnalul tradițional. Acesta dispune de un tracker colorat, care inregistreaza automat ceea ce faci pe tot parcursul zilei, inregistrand informatii într-o cronologie astfel incat sa poti revedea mai tarziu. Lifelog Circuite – date cu privire la lucruri de genul cat de mult este naveta ta zilnica, cat de multe fotografii ai facut si cat de mult timp ai petrecut cu vizionarea de filme sau navigarea pe Web. Poti sa marchezi chiar evenimente cu note, asa ca va aminti de ex. daca jogging-ul a fost deosebit de dificil.

Faptul ca poti opta din start la o multitudine de conexiuni, care eu in mod curent utilizez 4G de la Telekom, este un plus care se simte atunci cand ai nevoie de mobilitate. Ma cunoasteti ca sunt un impatimit al retelelor de socializare si pot spune ca am trimis foto / video chiar si de la temperaturi de -20 C in Bucuresti, ceea ce nu mi se pare un lucru simplu. Terminalul a raspuns foarte bine la toate testele de conectivitate, si acest lucru nu numai pentru ca avem de a face cu o firma cu traditie.

In ceea ce priveste specificațiile camerei Z3 sunt exact la fel ca Z2. Camera din spate capteaza fotografii la 20.7 MPx si 4K video de la un senzor Exmor RS de 1/2,3”, prin lentile f / 2 , in timp ce camera din frontala este de 2,2 megapixeli. Nu e nici o actualizare la stabilizarea optica, nici focalizarea automata cu detectie, ceea ce presupune ca ingineriide la Sony sunt multumiti cu rezultatele obtinute la Z2. Calitatea este mai mult decat acceptabila, este un excelent all-rounder.Cu toate acestea, în cele mai multe condiții, Z3 este capabil de a captura foto perfect preparate și video bine echilibrate.

Si cateva foto in galerie unde puuteti de asemenea mari printr-un click.

Dar si video

Bateria cu o capacitate de 3100 mAh a oferit o autonomie de circa doua zile, aceasta perioada fiind obtinuta intr-un regim mediu de utilizare. Cheia acestei autonomii mari este optimizarea foarte buna a modulelor radio si a procesarii in standby, telefonul consumand foarte puţin cu ecranul stins si conexiunile de date activate, fara activarea vreuneia din optiunile de Power Management, Stamina Mode de exemplu care sigur ar mai fi stors ceva din baterie.

In rezumat, Xperia Z3 este un smartphone mai mult decat decent. E frumos proiectat, are o viata a bateriei mare și un ecran minunat.

Visits: 0

0 comentarii la „Un concert frumos de iarna impreuna cu un terminal performant Sony Xperia Z3 la review

Lasă un răspuns