Triumph București lansează în România noul model Daytona 660 și prezintă lista noilor modele Triumph disponibile pentru sesiuni de testare

Triumph București, reprezentanță oficială a Triumph Motorcycles, vă invită în data de 17 aprilie 2024 de la ora 17,00 în showroom-ul din Șoseaua Pipera nr. 48, București la un dublu eveniment: dezvăluirea în premieră în România a noului model Triumph Daytona 660 și prezentarea noilor modele Triumph disponibile pentru sesiuni de testare în acest sezon.

NOUL MODEL DAYTONA 660

 • Un nume legendar, renăscut pentru o nouă generație — noul lider al sportivelor de categorie medie
 • Performanțe sportive palpitante ale propulsorului triplu — evoluat în mod semnificativ
 • Manevrabilitate sportivă intuitivă și agilă — cu un confort al pilotării pe tot parcursul zilei și tehnologie de ultimă oră dezvoltată pentru a îmbunătăți experiența de pilotaj și siguranța
 • Design care atrage privirile

Cu un nume intrat deja în legendă și performanțe dovedite de nenumărate ori în focul competițiilor, Triumph Daytona 660 aduce cele mai ridicate niveluri de aptitudini, specificații și performanțe din clasa sa. Proaspătul model sportiv de categorie medie Daytona 660 reprezintă începutul unui capitol fascinant și se adresează atât piloților experimentați, cât și celor aflați la începutul călătoriei pe două roți.

Propulsorul distinctiv și unic Triumph în trei cilindri de 660 cmc prezintă o evoluție semnificativă și oferă acum o putere maximă de 95 CP și un cuplu maxim de 69 Nm, concomitent cu o distribuție cu răspuns rapid, fluid și liniar. Îmbinând cuplul disponibil încă de la turații joase și caracterul controlabil al unui motor twin cu performanțele de vârf ale unui motor cu patru cilindri în linie, motorul oferă și coloana sonoră unică și plină de caracter a unui triplu, îmbunătățită și mai mult cu noul sistem de evacuare.

Pentru motocicliștii care își încep experiența Daytona cu un permis A2, există opțiunea unui kit de conversie disponibil ca accesoriu, care limitează puterea la 35 kW prin intermediul setărilor de motor și accelerație, kit care poate fi montat cu ușurință sau poate fi readus la standard de către un distribuitor Triumph.

Șasiul perfect echilibrat al modelului Daytona 660 și manevrabilitatea sportivă intuitivă și agilă sunt combinate cu confortul pilotării pe tot parcursul zilei. Suspensiile cu specificații ridicate, șaua cu profil îngust în zona sa cea mai joasă și poziția optimizată a ghidonului și scărițelor, calculată pentru raportul ideal între confort și unghiul de înclinare, au ca rezultat o pilotare sportivă dinamică și care inspiră încredere, asigurând în același timp spațiul și confortul necesare pentru perioadele lungi petrecute pe șosea. La viteze reduse, comenzile impecabil echilibrate și direcția ușoară oferă un control superb în mediul urban, iar înălțimea la șa se poate coborî suplimentar până la doar 785 mm, prin intermediul unei șei joase disponibilă ca accesoriu, pentru a face modelul Daytona 660 accesibil pentru piloții de toate dimensiunile.

Jantele ușoare din aluminiu turnat cu cinci spițe permit o manevrabilitate cu răspuns și mai rapid și performanțe îmbunătățite ale suspensiei, iar noile anvelope Michelin Power 6 cu specificații înalte fac parte din dotarea standard, pentru a oferi un control sigur pe șosea în condiții de carosabil umed și uscat. Cu două etriere radiale cu patru pistonașe, împreună cu discurile ușoare de 310 mm și conductele împletite, plus un modulator Continental ABS, Daytona 660 oferă o putere excelentă de decelerare și o percepere foarte bună a modului de frânare.

Tehnologia orientată spre pilot include ambreiajul Triumph Torque Assist care asigură o acțiune asistată progresivă și ușoară a manetei și îmbunătățește, de asemenea, controlul roții spate în cazul unei decelerații puternice, pentru o intrare în viraje lină și sigură, plus un nou sistem de avertizare a decelerării de urgență care activează luminile de avarie, pentru alertarea celorlalți participanți la trafic, în timpul unei frânări puternice. Sistemul Shift Assist de la Triumph este disponibil, de asemenea, ca accesoriu de echipare pentru schimbări de viteze rapide și fără efort în sus și în jos fără ambreiaj și pentru o pilotare și mai ușoară în oraș. Accelerația ride-by-wire oferă un răspuns clar și precis al accelerației și permite trei moduri de pilotaj: Sport, Road și Rain. Fiecare mod oferă un răspuns diferit al accelerației și un nivel diferit de intervenție a sistemului de control al tracțiunii, cu modul Sport care oferă cel mai rapid răspuns al accelerației, pentru pilotare pe șosea sau sesiuni pe circuit. Sistemul de control al tracțiunii poate fi de asemenea dezactivat prin intermediul meniului instrumentelor de bord, pentru piloții care preferă o libertate totală față de intervenția electronică.

Instrumentele de bord multifuncționale dispun de un ecran TFT color integrat într-un afișaj LCD alb pe negru. Compacte și cu un design neîncărcat, toate informațiile despre pilot sunt afișate clar și sunt ușor de citit în diferite condiții de lumină. Instrumentele de bord sunt compatibile cu sistemul de conectare My Triumph, disponibil ca accesoriu, care permite navigația turn-by-turn plus interacțiunea cu telefonul și muzica. Toate funcțiile sunt controlate prin intermediul blocului de comenzi, pentru a fi ușor de utilizat în timpul mersului.

ADN-ul inconfundabil al designului Daytona a fost reimaginat cu o atitudine proaspătă pentru o nouă postură agresivă și linii curate. Farurile LED duble distinctive încorporează o priză de aer centrală, iar carenajul minimalist subliniază profilul atletic care se încheie cu un stop LED cu contururi precise. Sunt disponibile trei opțiuni atractive de culoare, toate cu o grafică îndrăzneață “660” cu inspirație de competiție.

Așa cum se pot aștepta clienții Triumph, Daytona dispune de peste 30 de accesorii originale Triumph, toate proiectate simultan cu motocicleta, testate la aceleași standarde înalte și beneficiind de aceeași garanție de doi ani cu kilometraj nelimitat. Un interval de service de 16,000 km, garanție de doi ani fără limită de kilometri și valoarea remanentă ridicată contribuie la asigurarea unui cost de utilizare competitiv, cel mai mic din clasă.

MODELE TRIUMPH DISPONIBILE PENTRU SESIUNI DE TEST:

 • SPEED 400
 • SCRAMBLER 400X
 • TRIDENT 660
 • TIGER SPORT 660
 • SPEED TWIN 900
 • BONNEVILLE T120
 • TIGER 900 GT PRO
 • TIGER 1200 GT PRO           

SPEED 400

Speed 400, cea mai nouă completare a familiei Speed în colecția “clasicelor moderne” de la Triumph, a fost proiectată pentru distracție. Poziția de condus confortabilă și atrăgătoare oferă o echilibrare ideală a greutății între cele trei puncte principale de contact, pentru acea senzație de “exact ce trebuie” care a devenit sinonimă cu Triumph. Motocicliștii de toate dimensiunile se simt ca acasă pe Speed 400 încă de la prima ieșire, datorită motorului ușor și compact de 398 cmc și a taliei subțiri care face ca înălțimea la șa de 790 mm să fie și mai accesibilă, pentru o călătorie care inspiră încredere și manevre ușoare, cu tălpile pe sol.

Șasiul și suspensia dedicate lucrează în armonie perfectă cu motorul puternic monocilindru, pentru un comportament precis și dinamic de roadster. Rezultatul este o experiență antrenantă și intuitivă care, combinată cu frânele de calitate superioară și cu cele mai recente sisteme ABS și de control al tracțiunii, permite piloților de toate nivelurile să obțină maximul din performanța dinamică a lui Speed 400. Performanță plină de caracter și cea mai recentă tehnologie, finisaje și calitate de top în clasă, îmbinate într-un adevărat “clasic modern” premium, inconfundabil Triumph.

SCRAMBLER 400X

Superb echilibrată și agilă fără efort, Scrambler 400 X este motocicleta construită pentru orice pilot și orice teren. O prezență proaspătă în linia Triumph Scrambler care a definit o întreagă categorie, noua Scrambler 400 X aduce experiența “clasicelor moderne” unei noi generații.

Motorul monocilindru complet nou de 398 cmc combină stilul “clasic modern” emblematic Triumph cu tehnica de ultimă oră, pentru a furniza specificații de vârf în clasa sa, pentru putere și cuplu, împreună cu un sunet al evacuării profund și distinctiv.

Cu silueta sa atemporală, modelul Scrambler 400 X afișează inconfundabilul stil Triumph, cu o finisare premium și specificații de top în clasă, dotat din plin cu tehnologie modernă de pilotaj și creat pentru a aduce factorul distracție în fiecare ieșire. Confortabil pe șosea și capabil în afara ei, Scrambler 400 X este gata oricând de aventură.

TRIDENT 660

Trident 660 reprezintă modelul perfect pentru intrarea în renumita familie Roadster. Cu aspectul său atrăgător, manevrabilitatea care inspiră încredere, tehnologia superioară și performanța palpitantă a celor trei cilindri, Triumph Trident 660 este pașaportul către distracție.

Motorul de 660 cmc în trei cilindri este esențial pentru puterea, agilitatea și performanța palpitantă, caracteristice pentru Trident 660, cu un echilibru perfect între cuplul disponibil de la turații joase și puterea amețitoare din plaja superioară. Cutia de viteze cu 6 trepte a fost de asemenea optimizată pentru o experiență antrenantă și distractivă, în timp ce ambreiajul de tip slip&assist oferă o acționare fără effort, pentru a reduce oboseala pilotului. Există și opțiunea echipării cu un kit de conversie pentru permisul A2, care limitează performanțele la niveluri adecvate pentru deținătorii de permis A2. Ulterior, un distribuitor Triumph poate restabili puterea maximă a motocicletei.

Trident 660 beneficiază de electronică de vârf în categoria sa, incluzând modurile Road și Rain pentru adaptarea răspunsului accelerației la condițiile de drum, accelerația de tip ride-by-wire pentru un control precis al accelerației, controlul tracțiunii decuplabil care gestionează puterea și cuplul în condiții de tracțiune precară și ultima generație de ABS Triumph pentru siguranță suplimentară a pilotului.

TIGER SPORT 660

Cel mai ușor și mai agil reprezentant al gamei Tiger a fost conceput pentru bucuria pură a pilotării și pentru a spori încrederea pilotului din primul moment.

Cu putere de top în clasa sa, motorul în trei cilindri oferă combinația perfectă între utilitate și distracție, de la naveta cotidiană până la touring sau ieșiri antrenante. Tiger Sport 660 poate fi de asemenea restricționat pentru permisul A2, oferind astfel acces în lumea aventurii și celor mai noi piloți. Tehnologia de ultimă oră încorporată, ergonomia rafinată, cele 40 de accesorii originale disponibile pentru personalizare, valoarea excelentă, prețul competitiv, costul redus de întreținere și intervalele de service avantajoase se adaugă stilului inconfundabil și caracterului puternic și versatil al modelului, pentru a face din Tiger Sport 660 o propunere imbatabilă.

SPEED TWIN 900

Speed Twin 900 este standardul în materie de caracter și capabilitate al unui “clasic modern” custom, conceput pentru a fi pilotat cu un zâmbet larg și personalizat cu opțiuni aproape nelimitate, cu peste 120 de accesorii originale Triumph, pentru mai multă performanță și stil.

Cu același ADN emblematic al primului Triumph Bonneville din 1959, actualizat și rafinat pentru secolul 21, cu toată capabilitatea și performanța necesare pentru a fi la înălțimea incredibilului său stil și caracter, și cu o finisare superbă de nivel premium, Speed Twin 900 reprezintă alegerea perfectă ca primă motocicletă de capacitate mare și pentru noii motocicliști. 

Motorul în doi cilindri Bonneville High Torque de 900 cmc cu care este echipat Speed Twin 900 oferă o experiență incredibilă și valori impresionante ale puterii și cuplului, disponibile încă de la turații joase. În plus, există opțiunea unui kit de conversie pentru permisul A2, care limitează performanțele la niveluri adecvate pentru deținătorii de permis A2. Ulterior, un distribuitor Triumph poate restabili puterea maximă a motocicletei.

Dincolo de aspectul clasic, Speed Twin 900 este echipat cu tehnologie de ultimă oră superb integrată. Modurile de pilotare Road și Rain modifică setările accelerației și controlului tracțiunii. Accelerația ride-by-wire care oferă un nivel mai intuitiv de control, ambreiajul de tip Torque Assist, sistemul ABS, priza de încărcare USB plasată sub șa precum și accesoriile care includ manșoane încălzite și un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, toate au ca scop îmbunătățirea pilotării, siguranței și confortului.

BONNEVILLE T120

Bonneville T120 reprezintă actualizarea emblemei definitive a motocicletei britanice, cu silueta și stilul legendarului Bonneville din 1959, finisaje premium, capabilitate modernă îmbunătățită și caracter fără compromisuri.

Motorul Bonneville High Torque de 1200 cmc beneficiază de reducerea substanțială a masei și a căpătat un comportament mai incisiv, cu un răspuns rapid al accelerației. Cu un cuplu puternic disponibil încă de la turații joase, T120 se simte confortabil în egală măsură atât la viteze liniștite de croazieră, cât și în abordarea explozivă a curbelor pe drumul secundar preferat.

Cea mai recentă tehnologie este, de asemenea, încorporată în mod discret, pentru a păstra aspectul clasic și include accelerație ride-by-wire, pentru o livrare fluidă a puterii la orice viteză și în orice treaptă, modurile de pilotare Road și Rain, cruise-control inclus în blocul de comenzi, sistemul ABS și sistemul de control al tracțiunii care poate fi dezactivat.

Fie că adăugați culoare traseelor cotidiene sau vă faceți timp pentru a explora drumuri noi, combinația de putere cu cuplu înalt și manevrabilitate modernă a emblematicului Bonneville T120 vă va duce în locuri dincolo de destinație. Cu nenumărate moduri de configurare cu accesorii originale Triumph, ultima generație de Bonneville T120 a evoluat pentru stil și pentru plăcerea pură a pilotării.

TIGER 900 GT PRO

Motocicleta de aventură supremă de categorie medie pentru trasee pe șosea, noul Tiger 900 GT Pro deschide drumurile în materie de tehnologie, cu un pachet de specificații fără egal în clasa sa, multe din acestea fiind echipate în mod standard.

Configurația specifică T-Plane a motorului, flexibilă și plină de caracter, aduce un cuplu amplu dar controlabil, disponibil încă de la turații joase, o evoluție fluidă în plaja medie și performanțe amețitoare în zona de vârf, pentru un comportament intuitiv dar și entuziasmant atât pe șosea cât și în afara ei. Caracteristicile motorului, împreună cu nenumărate îmbunătățiri ale sistemului ride-by-wire, au ca rezultat o motocicletă super-manevrabilă și ușor de pilotat la viteze reduse, dar cu putere din plin disponibilă pentru accelerații explozive, abordarea rapidă a curbelor strânse pe pantele de munte și touring fără efort la viteze de autostradă.

Aspectul exterior a fost redefinit pentru o estetică modernă și fără compromisuri, cu linii pe măsura ținutei agresive. Atitudinea adventure este susținută și de sunetul unic al evacuării, cu mârâitul profund al motorului T-plane la turații joase transformat într-un răget de tigru în plaja superioară.

TIGER 1200 GT PRO

Cu o istorie bogată și cea mai îndelungată tradiție în lumea motocicletelor adventure, numele Triumph Tiger este sinonim cu aventura încă de la primele participări în competițiile off-road în anii ’30 și până la victoriile în competițiile internaționale din perioada modernă.

Un triplu de mare capacitate, orientat spre șosea dar capabil și de ieșiri ocazionale în off-road, Tiger 1200 GT PRO este standardul în materie de călătorii adventure și a fost conceput pentru exploratorii necunoscutului, pasionații de adrenalina descoperirii și emoția pilotării în ținuturi noi.

Motorul în trei cilindri de 1160 cmc cu tehnologia unică T-Plane a fost optimizat pentru capabilitate, caracter și performanță. Cu o putere de vârf de 150 CP, Tiger 1200 GT Pro își depășește toți competitorii cu transmisie pe cardan.

Pentru a atinge ținta de a deveni cea mai agilă, compactă și manevrabilă motocicletă adventure de capacitate mare din lume, Tiger 1200 GT Pro beneficiază de reduceri semnificative de greutate, fără a sacrifica senzația de siguranță sau confortul. Motorul complet nou, cadrul tubular ușor, bascula exclusivă Tri-Link împreună cu suspensiile și frânele cu specificații ridicate au rezultat într-o reducere a greutății cu mai mult de 25 kg. Fiecare componentă a acestei noi generații a fost concepută pentru a obține echilibrul perfect între putere, stabilitate și greutate, și rafinată pentru a fi solicitată în orice condiții.

Echipat din plin cu tehnologie de vârf pentru optimizarea comportamentului dinamic, siguranței și confortului, noul Tiger 1200 GT Pro este reperul absolut care duce aventura la un nou nivel.

Views: 5

Lasă un răspuns