TP-Link Deco M4 routerul Mesh WiFi la review
Stiu ca la mine a sosit foarte tarziu fata de data lansarii. Dar curiozitatea fata de linia de routere Mesh testate pana acum pe blog m-au facut sa aduc la GADGETARUL ROMAN chiar si in situatia de „reutilizat” a doua unitati Mesh Deco M4 , care cred ca si acum isi au locul in topul routerelor de acest gen.
Si mai este si vorba aceea: „Mai bine mai tarziu decat niciodata”. Un pachet Deco M4 contine doua unitati si ofera Wi-Fi pe o suprafata de pana la 260 de metri patrati. Daca acest lucru nu este suficient, poti adauga oricand mai multe unitati Deco in retea pentru a creste acoperirea.
In plus nu mi-a parut rau sa imi umplu casa de semnal puternic si calitativ din punct de vedere al vitezei, chiar daca nu am fost prea impresionat de cum arata produsul in ansamblu pe exterior. Inauntru a fost feroce cu toate deviceurile Wi-Fi de prin casa, prin orice cotlon se ascundeau acestea, chemandu-le pe fiecare in parte sa vina sa-si imparta resursele cu regele suprem, care eram si am capatat puteri nebanuite, fireste numai in reteaua mea.
Deco este kitul Wi-Fi cel mai accesibil din clasa de la TP-Link si, probabil, cel mai accesibil kit Wi-Fi din piata chiar si acum. Mesh WiFi kit Deco M4 isi propune sa fie cu adevarat „perturbator” pentru a obtine mai multi utilizatori pentru a avansa la Mesh ca retea Wi-Fi in casa lor, prin inlocuirea vechilor routere. Deco M4 ofera conexiuni cu viteze de pana la 1167 Mbps (300 Mbps in 2.4 GHz, 867 Mbps in 5 GHz) si poate functiona pe majoritatea conexiunilor oferite de furnizorii Internet (ISP), inclusiv pe conexiunile cu modem.
Mesh Wi-Fi este viitorul conectivitatii Wi-Fi. Puterea de transmisie a unui singur router wireless este limitata prin reglementari. Pentru a obtine o viteza mai rapida Wi-Fi in jurul casei, un sistem Wi-Fi MESH vine cu cateva unitati iar acestea lucreaza impreuna pentru a oferi o acoperire Wi-Fi mai buna. Este asazis un sistem 3 in 1 – Router, Access Point si Range Extender.
In mod conventional, folosim repetoare pentru a extinde acoperirea Wi-Fi. Dar, un repetor Wi-Fi aduce multe dezavantaje. Majoritatea repetoarelor Wi-Fi functioneaza prost, deoarece acestea primesc si retransmit fara integrare in router-ul principal. Nu numai ca, un sistem Wi-Fi corespunzator Mesh are software care gestioneaza intreaga retea pentru a se asigura ca totul decurge corect si pentru a evita congestionarea. Acest lucru poate imbunatati performanta si stabilitatea generala a intregii retele se datoreaza CPU Qualcomm.
Deco M4 are caracteristici wireless AC pana la AC1200, cu suport pentru MU-MIMO si beamforming, ambele absolut esentiale pentru reteaua Wi-Fi. Spre deosebire de aceleasi specificații ale Deco M5. Deco M5 va functiona mai bine datorita chipset-ului mai bun.
Deco M4 nu vine cu suita completa Homecare. TP-Link a eliminat Anvirusul Homecare si QoS pentru ingrijirea la domiciliu. Dar, din fericire, inca mai pastreaza una dintre cele mai bune caracteristici ale seriei Deco, care este roamingul rapid. TP-Link accepta oficial standardul de roaming rapid 802.11 k / v / r. Aceasta caracteristica va va oferi o viteza de roaming mult mai buna, pe care nici o alta retea tip „ochiuri de retea” nu o poate oferi.
Mai jos sunt inmasura sa va prezint unboxingul pachetului de vanzare. Acest Deco M4 (2-pack) cuprinde:
- 2 unitati Deco
- 1 cablu ethernet RJ45
- 2 alimentatoare 12 V/1.2 A
- 1 ghid de instalare rapida
In interiorul cutiei vom regasi cele doua unitati sub forma cilindrica de dimensiuni: Φ90.7 mm x 190 mm, construite din plastic alb cu capace de culoare neagra, bine decupate pentru convectia aerului cald din interior, care recunosc nu stralucesc de inovatie si estetica ci doar isi fac foarte bine treaba. In interior desigur sunt 2 antene interne dual-band, per unitate Deco. In spate 2 porturi Gigabit Ethernet (auto-comutare WAN/LAN) per unitate Deco si sub capacul inferior cate un buton Reset.
La fel ca orice sistem Wi-Fi Deco M4 poate fi setat numai folosind aplicatia Deco downloadabila de pe Google Play pe smartphone-ul personal. Nu vine cu o interfata web. Setarea Deco M4 este un pic diferita, deoarece trebuie sa va conectati manual la Wi-Fi-ul Deco M4 spre deosebire de Deco M5, pe care aplicatia le poate detecta automat utilizand Bluetooth. Numele de parola implicit si parola WiFi sunt tiparite sub unitatile M4.
Odata conectat la reteaua WiFi, este foarte simplu deoarece aplicatia va va ghida in intregul proces de configurare. Nu uitati sa selectati profilul ISP relevant daca ISP-ul necesita etichetare VLAN. Deco M4 este compatibil cu TM Unifi, desi nu suporta in acest moment HyppTV. TP-Link sustine ca o viitoare actualizare a firmware-ului va permite suportul HyppTV pentru intreaga serie Deco.
De asemenea, merita mentionat faptul ca functia de control parental de la Homecare este prezenta. Inca mai are acelasi control granular asupra limitarii continutului si limitarii utilizarii timpului pentru dispozitivele selectate. Restrictia de continut are o lista prestabilita de parametri de limitare a continutului.
In ceea ce privesc caracteristicile de retea, Deco M4 accepta rezervarea adreselor DHCP si redirectionarea porturilor. Exista si un TP-Link DDNS gratuit. TP-Link Deco M4 poate functiona fie in modul Router, fie in modul Access Point. In ceea ce privesc caracteristicile Wi-Fi, acesta poate suporta blocarea adreselor MAC si reteaua Wi-Fi a clientilor.
Pentru exemplificarea acestor caracteristici foarte bune de retea ca de fiecare data am atasat rezultatele prezentate de aplicatia Wifi Analyzer, acolo unde putem vedea ca apare cel mai puternic si rapid semnal captat in locuinta mea.
Views: 5
Pingback: Sistemul WiFi Mesh TP-Link Deco M5 AC1300 Gigabit 3 pack – review – Cristian Nicolau
Pingback: Sistemul WiFi Mesh TP-Link Deco M5 AC1300 Gigabit 3 pack – review | Cristian Nicolau