Tips&Tricks EuroGsm: Ce trebuie să facem dacă suspectăm că cineva ne-a umblat în telefon

Pe cât ne este de util smartphone-ul, pe atât de expus poate fi la riscuri de securitate. Având în vedere că o parte semnificativă din activitățile noastre sunt înregistrate într-un fel sau altul în acest device, pierderea unor simple fotografii sau chiar a unor date de business s-ar putea transforma într-o tragedie. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm oferă câteva sfaturi pentru cei care suspectează că li s-a umblat în telefon.

Dacă ați observat că o altă persoană v-a accesat telefonul, trebuie să urmați imediat câțiva pași simpli, dar importanți.

În primul rând, cea mai importantă măsură este să închideți conexiunile mai puțin securizate, cum sunt Bluetooth, NFC sau Wireless, cea mai securizată fiind conexiunea de date de la operator. Apoi este necesar să dezinstalați toate aplicațiile instalate din afara Google Play și să verificati dacă opțiunea de instalare a aplicațiilor din surse necunoscute este debifată.

Pentru o siguranță și mai mare, specialiștii EuroGsm recomandă și salvarea datelor importante, precum contactele, fotografiile etc. În cazul în care bănuiala devine certitudine însă, pașii de mai sus nu mai sunt suficienți.

”Dacă utilizatorii au certitudinea că li s-a umblat în telefon, și aici nu ne referim la service, le recomandăm ca, după ce și-au salvat datele importante de pe telefon, să îl reseteze la setările din fabrică. Astfel, orice virus, troian sau orice altă metodă prin care se putea umbla în telefonul acestora va fi ștearsă”, subliniază Cosmin Dascălu – ThePhoneGeeks.

Totuși, furtul de date sau de informații personale din telefonul mobil poate fi prevenit. Producatorii de antivirus consacrati pe piața PC-urilor au disponibile și pentru dispozitivele mobile aplicații pentru securitatea telefonului.

”Aplicații precum Avira Antivirus Security, Mobile Security & Antivirus de la AVAST sau altele sunt ideale pentru monitorizarea activității telefonului și blocarea accesului altor persoane în dispozitiv. Aceste aplicații în general au inclusiv un modul integrat de blocare și găsire a telefonului prin GPS în caz de furt sau pierdere”, conchide Cosmin Dascălu.
EUROGSM – 12 august 2015

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: