ThinkPad X1 Carbon Touch Ultrabook™ una dintre bijuteriile Lenovo la review
Dupa ce am testat notebookul Lenovo Flex2 15 aici chiar ma gandeam primind la teste X1 Carbon, oare ce ar putea sa mai fi produs Lenovo, astfel incat sa ma impresioneze suplimentar, dupa parerea foarte buna pe care mi-am format-o anterior. Desigur un model din clasa bussiness nu poate sa treaca neremarcat niciodata.
Asa cum se stie Lenovo stie sa scoata ultrabookuri pentru piata, uimitoare din punct de vedere al performantelor, cu carcase cu un design extrem de atragator dar nefacand rabat la conditiile de exploatare curenta destul de dure pentru un device aflat in permaneta mobilitate, asa cum este X1 Carbon cu cateva caracteristici aici. Care trebuie sa isi faca loc intr-un rucsac cand merge alaturi de utilizatorul sau, dar si in situatii in care acesta doreste sa se destinda pe o canapea. Nu pot spune ca nu l-am utilizat chiar si pe genunchi in mijloacele de transport in comun, profitand de conexiunea mobila data de un SIM de la Telekom, prin antecamerele diferitor evenimente la care am participat in calitate de blogger si de fiecare data acelasi raspuns afirmativ. Da, mi se potriveste manusa, pentru usurinta in utilizare, ecranul tactil cu care deja sunt extrem de obisnuit si a inceput sa imi lipseasca, pe ceea ce mai am si eu pe acasa in materie de mobilitate, dar incepe sa fie deja depasit de circumstantele actuale. Greutatea convenabila atunci cand se pune problema deplasarilor, autonomia suficienta pentru perioadele in care nu pot sa il alimentez in mod corespunzator si nu in ultimul rand modul in care arata, estetica, pentru care desigur voi fi lasa o impresie foarte placuta audientei bussiness ce se va invarti in jurul meu. Desi are o aparenta de fragililitate X1 Carbon ofera certificari MIL-STD-810G pentru rezistenta la socuri, tensiune, presiune, vibratii si umiditate, estompand prima impresie fabricat din policarbonat ranforsat cu fibra de carbon ofera o carcasa extrem de solida care ii permite sa fie totodata si foarte usor, capacul inferior fabricat din aluminiu pentru o disipare mai buna a caldurii. Carcasa nu are zone care sa flexeze neplacut, capacul ecranului este foarte rigid in ciuda grosimii sale reduse, iar balamaua rigida sustine ferm ecranul in orice pozitie. Capacul poate fi deschis la 180 de grade, acesta fiind secondat de o optiune software care permite rotirea imaginii afisate ceea ce poate fi un plus atunci cand vrei sa prezinti un produs persoanei situate in proximitate.
Cateva foto realizate cu ocazia testarii puteti vizualza in galeria de mai jos:
ThinkPad X1 Carbon ofera o iesire audio impresionanta pentru orice laptop, daramite pentru un ultraportabil de afaceri. Cand m-am jucat cu bassul muzica a ramas bogata, clara si cu amplitudine suficienta pentru a umple o camera mica, cu niciun fel de denaturare chiar si la volum maxim.
Activat implicit, pachetul software V.4 Dolby Home Theater ofera un control fin asupra setarilor audio si imbunatateste sunetul foarte mult. Cand am dezactivat Dolby, piesele suna gol si lipsite de viata.
Lenovo a adaugat portul Ethernet la aceasta versiune de Carbon X1, deoarece clientii au vrut sa fie in masura sa booteze si sa gestioneze dispozitivul de pe LAN. Cu toate acestea, in scopul de a face loc, Lenovo a indepartat cititorul de carduri SD, care a fost prezent pe X1 Carbon initial la modelele anterioare. Daca trebuie sa dati jos fotografii de pe un DSLR sau altfel de camera va trebui adaugat un adaptor USB.
Pe PCMark7, un punct de reper sintetic care masoara performantele in general, ThinkPad X1 Carbon inscrie un scor solid 4734, care este mult peste medie.
Pentru ca dispune de un procesor Intel de a patra generatie Seria Core-de putere eficienta, ThinkPad X1 Carbon ofera o rezistenta semnificativ mai lunga decat predecesorul sau. In timp ce Carbon X1 original, cu ecran tactil bateria a durat numai 5 ore si 52 minute pe laptop de testare , care implica navigare continua prin Wi–Fi, noul model a reusit un timp mai respectabil de 07:15, ceea ce reprezinta 30 minute mai sus in media categoriei ultraportabile.
In concluzie analizand toate cele constatate X1 Carbon care nu depune prea multe eforturi pentru a putea fi dorit de catre oricine, pentru ca arata foarte bine iar performantele hardware il recomanda. Este dotat cam cu tot ceea ce este necesar pentru a putea utiliza orice aplicatie sub Windows 8.1 fara a gafai si a umbla dupa resurse suplimentare. In interactiunea cu utilizatorul uman singurul lucru ce este un pic mai atipic si practic tine de modul de adaptare este tastatura. Insa pentru mine acest lucru nu a tinut mai mult de o zi de utilizare si vizualizarea catorva clipuri youtube care m-au invatat exact cum trebuie sa procedez. Este clar ca touchscreenul este un lucru extrem de pozitiv in operare si practic intregeste modul de utilizare si rapiditatea accesului la anumite functii. Displayul este super si ofera o vizualizare perfecta orice ai incerca sa accesezi iar faptul ca poti introduce un SIM in modemul inclus asigura independenta mult dorita. Si nu chiar in final si autonomia nu este de neglijat stiind cam cum sufera aceasta categorie a ultrabookurilor atunci cand se pune aceasta problema.
Views: 0