The Wine Bistro – Vinexpert primul Wine Restaurant din Bucuresti
Dupa cum stiti prima meteahna a pasionatilor de bautura pare a fi faptul ca acestia ocolesc mancarea si probabil de aceea efectul bauturii este cu mult amplificat. Iata ca Vinexpert s-a gandit in mod profesional sa asocieze degustarilor de vinuri de calitate si acele preparate culinare care pot asigura cele mai bune asocieri.
O idee foarte buna pe care am imbratisat-o si eu cu drag aflandu-ma in data de 20 ianuarie, la Wine Bistro VINEXPERT situat in buricul targului in Bucursti, Calea Victoriei nr. 155, Bl. D1, sector 1, alaturi de cei mai pasionati oameni de vin, somelieri, bloggeri.
THE WINE BISTRO se va baza pe impresionanta colectie de vinuri si bauturi a Casei (peste 3500 de etichete, din care o parte semnificativa disponibila ca Wine by Glass Selection) si va promova conceptul CONTINENTELE GUSTULUI, deja confirmat la Vinexpert Lounge (Calea Dorobanti 152).
Atat meniul cat si evenimentele personalizate organizate de THE WINE BISTRO se bazeaza pe live cooking show (realizat in open kitchen) si pe sistemul wine and food pairing implementat de Vinexpert impreuna cu Bucatarescu.
Sesiunea de deschidere la care am participat THE WINE BISTRO a avut ca tema “Wine & Food: The French Connection” si a fost sustinuta impreuna cu un recital live al solistului ANTHONY ICUAGU – “Mon Essentiel”.
Au fost prezentate variate propuneri de asociere a vinurilor cu retete culinare, fiind etalate si celelalte colectii ale Casei: Sparkling Cocktails, Single Origin Coffees, Blended Coffees, Spirited Coffees, Fine Spirits, Cigars, Riedel – The Wine Glass Company, Gourmet si Premium Gifts.
Atmosfera locului este greu de descris in cuvinte. Eleganta, rafinament, bun gust este prea putin. M-am simtit foarte bine desi poate aglomeratia lansarii nu prea a fost de bun augur. M-a impresionat ideea de open space in care barmanii si ospatarii isi realizau foarte bine deservirea, chiar in locatia unei foste banci, care de data aceasta si-a gasit un scop mult mai nobil si imbucurator pentru client.
Eu m-am concentrat de data aceasta pe un vin frantuzesc de un rafinament aparte a lui Georges Duboeuf.
Moulin a Vent mi-a readus gustul pentru vinurile rosii de calitate. De o culoare rubinie de invidiat, vinurile produse in regiunea Beaujolais sunt proaspete si fructate. Dupa gusturile mele este un vin de drum lung, extrem de potabil. Pe nas, sugestiv atat flori si fructe, in special violete si cirese. Pe cerul gurii, bine structurat, cu taninuri moderate, delicat condimentate, aceasta ofera complexitate si durata, eleganta si armonie, putere si catifelare.
Views: 2