Terminalul Xiaomi REDMI 9C NFC pentru toata lumea – review
E bine atunci cand ma duc la supermarket impreuna cu mama sa nu stau sa caut dupa cardul bancar prin buzunare, si sa pot avea un terminal cu care sa nu imi fac prea multe probleme atunci cand l-as putea zgaria cu cheile de la apartamentul conjugal, sau poate l-as putea scapa pe jos atunci cand am sacosele de cumparaturi in mainile ocupate. Si iata ca i-am gasit o ocupatie si noului terminal Xiaomi sosit la teste zilele acestea, unul prin definitie de buget dar extrem de util pentru oamenii gospodari, atunci cand acestia sunt pusi pe treaba.
Si acest lucru in special atunci cand ne aminteste ca in curand vom deveni colonizatorii planetei Marte. Bineinteles in special cei mai tineri dintre noi care isi pot permite sa viseze acele vremuri ce par sa ne captiveze cu destul de mult interes.
Xiaomi Tech a fost fondata ca producator chinez de smartphone-uri in 2010 si in curand a atins cote de piata ridicate pe piata sa interna. Desi Xiaomi nu este unul dintre primii 5 producatori de smartphone-uri la nivel mondial, este totusi unul dintre marii jucatori mondiali din acest segment de piata.
Xiaomi Redmi 9C (NFC) este disponibil in diferite culori, cum ar fi Midnight Grey, culoarea ce a ajuns la mine dar si Sunshine Yellow si Twilight Blue. Smartphone-ul este sustinut de procesorul MediaTek Helio G35 Octa-core în timp ce GPU este PowerVR GE8320. Smartphone-ul are o dimensiune diagonala de 6,53 inci, iar ecranul are senzor tactil capacitiv IPS LCD, care ofera o rezolutie de 720 x 1600 pixeli. De asemenea, are 400 de nits luminozitate. Dispozitivul este echipat cu senzori precum amprenta digitala (montat în spate), accelerometru si proximitate. Smartphone-ul dispune de micro USB 2.0, On-The-Go, radio, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS. Smartphone-ul este alimentat de o baterie Li-Po de 5000 mAh care nu poate fi detasata + 10W de incarcare. Ruleaza pe sistemul de operare Android 10 + MIUI 12 oferind o functionare lina a dispozitivului. Blocul de camere din spate este format dintr-o camera duala care include 13 MP (latime) + 2 MP (adancime), care ajuta la accentuarea imaginilor cu experienta profesionala. Camera frontala este formata dintr-o singura camera de 5 MP. Noul model Xiaomi Redmi 9C este fabricat din plastic durabil si striat pe spatele capacului.
Calitatea constructiei este la un standard ridicat, la fel ca alte modele de smartphone-uri din gama Redmi. Nu exista scartaituri sau sunete. In acest caz, butoanele sunt apasate cu feedback bun. Pe partea din spate a smartphone-ului Redmi 9C, exista o insula patrata cu o camera principala tripla si un blit LED. In partea centrala, exista un modul rotund de scanare a amprentelor digitale. Butonul de alimentare si butonul de reglare a volumului se afla pe partea dreapta. Pe partea opusa, exista un slot pentru carduri duale nano-SIM si un card de memorie de pana la 512 GB. Acesta nu este un slot hibrid și fiecare slot poate fi utilizat in acelasi timp. In partea superioara a fost instalata o mufa audio de 3,5 mm, dar acestea nu furnizau un port standard cu infrarosu pentru controlul aparatelor de uz casnic. Si, in cele din urma, in partea de jos, exista un port Micro USB pentru incarcare, o gaura pentru microfon si difuzorul principal. In ceea ce priveste partea frontala, dispozitivul a primit un ecran mare de 6,53 inci cu rezolutie HD + sau 1600 x 720 pixeli. Ecranul a primit culori destul de bogate si luminoase. Chiar si pe vreme insorita, luminozitatea ecranului va fi suficienta pentru o lectura confortabila. Redmi 9C a primit indicatori precum 70,8% NTSC si raport de contrast 1500: 1. In plus, smartphone-ul are o gama larga de setari in care puteti alege protectia ochilor si un mod de citire. Ecranul dispune in partea de sus de un notch in forma de V iar deasupra ecranului este pozitionat difuzorul pentru apeluri, iar calitatea audio si volumul sunt bune.
In interiorul cutiei, smartphone-ul in sine este situat in celofan de transport protector si intr-un film protector cu principalele caracteristici. Mai jos sunt alte componente tipice. Acesta este un ac al tavii SIM, un adaptor de alimentare de 10W si un cablu Micro USB. Nu am fost foarte impresionat ca pachetul nu avea o carcasa de protectie, precum si prezenta unui cablu Micro USB in loc de tip C.
Terminalul e dual-SIM si are un procesor MediaTek Helio G35, procesor grafic PowerVR Rogue GE8320, 2GB memorie RAM, 32 GB de stocare si posibilitate de extindere cu card MicroSDXC. Sistemul de operare e Android 10, cu cea mai noua interfata de la Xiaomi, Miui 12. Rezultatele Benchmark: Aida64, CPUZ, 3DMark si Geekbench le puteti vizualiza mai jos:
Software-ul este cel obisnuit pe telefoanele mobile Xiaomi: MIUI, cu un numar mare de optiuni incluse. Terminalul este actualizat la MIUI 12, desi Redmi 9C ramane pe Android 10. Standard cu o cantitate mare de „bloatware”: o multitudine de aplicatii si jocuri preinstalate care cele mai multe dintre ele pot fi eliminate.
Senzorii smartphone-ului masoara cantitati fizice și le transmit procesorului de aplicatii. Accelerometrul telefoanelor este o componenta electronica incorporata care masoara inclinarea si miscarea. Un senzor de amprenta este una dintre cele mai simple si mai sigure modalitati de a va proteja smartphone-ul. Senzorul de proximitate detecteaza cand un utilizator tine telefonul langa fata in timpul unui apel si opreste afisajul pentru a preveni apasarea tastaturii si consumul de baterie de pe afisaj. Redmi 9C are capacitatea Dual SIM, ceea ce inseamna ca puteti introduce doua cartele SIM diferite si le puteti utiliza pe ambele de pe un singur telefon. Cu castile, atat prin cablu, cat si prin Bluetooth, experienta de ascultare nu este rea deloc. MIUI 12 include egalizator (doar pentru casti cu fir) si diverse imbunatatiri pentru propriile casti. si accepta un numar mare de codecuri Bluetooth, inclusiv aptX HD.
Xiaomi nu poate scapa de tendinta actuala de a adauga mai multe camere pe dispozitivele sale, chiar si intr-o gama la fel de accesibila ca Xiaomi Redmi 9C. Tripla pe spate cu un senzor principal de 13 megapixeli si doua de „umplere” care ofera cate 2 megapixeli pentru dimensiunile fotografiilor; cuplu dedicat fotografiei macro si capturand profunzimea scenei. In fata, camera frontala se ascunde sub „crestatura” cu un senzor de 5 megapixeli.
In ciuda faptului ca doar camera principala din spate este utila 100% pentru utilizator, telefonul se comporta intr-un mod suficient de versatil. Sufera de un pic de temporizare, atat la deschiderea aplicatiei camerei, cat si focalizarea sau schimbarea modului de fotografiere. Capturile dureaza, de asemenea, cateva secunde pentru a fi procesate, dar nu am pierdut nicio fotografie din acest motiv.
Imaginile pot suferi unele neclaritati, mai ales in fotografii medii. In general, fotografiile ofera o calitate suficienta chiar daca le lipseste claritatea cu un anumit zoom (chiar si cu ochiul liber). Intotdeauna cu iluminare suficienta, deoarece Xiaomi Redmi 9C sufera mult noaptea.
Culorile respecta naturaletea, HDR nu face o treaba excelenta cu gama dinamica, deoarece tinde spre subexpunere, nu acuza de saturatie, ofera un mod portret care este competent, Xiaomi include un numar mare de adaugiri de frumusete, AI nu este lipsita de functiile suplimentare ale camerei, modul Pro va permite sa modificati manual unele setari, iar inregistrarea video sa scape de sub control cu o calitate in concordanta cu fotografia. Xiaomi Redmi 9C inregistreaza la maximum 1080p si 30 fps.
Software-ul penalizeaza media telefonului, asa ca ajunge un alt element care il echilibreaza: autonomia. 5.000 mAh de incarcare, hardware limitat, rezolutie echitabila și luminozitate nu prea mare: conjuncția atinge o medie de peste opt ore de ecran chiar și cu utilizare intensiva. Cu Xiaomi Redmi 9C puteti trece prin cele trei zile din priza fara prea multe griji; cu prețul de a suferi din cauza incarcarii telefonului, deoarece acesta depaseste doua ore si jumatate.
Views: 2
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.