Terminalul realme7 – review

Daca simtiti nevoie de prospetime in piata de smartphone-uri iata ca povestea pietei romanesti incurca si totusi se intregeste cu inca un brand, am regasit referinte pe Wikipedia.

Realme a aparut pentru prima data in China in 2010 cu numele „OPPO Real”. A fost un sub-brand al Oppo (care este in sine o filiala a BBK Electronics). Oppo nu a specificat daca si-a transferat participarea la Realme catre BBK.

In mai 2018, au lansat primul lor telefon, Realme 1.

La 30 iulie 2018, fostul vicepresedinte Oppo si seful departamentului de peste mari al Oppo, Sky Li, si-a anuntat demisia oficiala din Oppo si intentia sa de a infiinta Realme ca un brand independent pe Weibo. Cu sloganul companiei „Dare to Leap”, el a declarat ca, in viitor, marca Realme se va concentra pe furnizarea telefoanelor mobile cu performante solide si design elegant, oferind tinerilor o viata vesela, cu „tehnologie” si „frumusete” la preturi accesibile.

La 15 noiembrie 2018, Realme a adoptat un nou logo.

Pe 22 noiembrie 2018, Realme a devenit primul brand emergent pe piata indiana. Vanzarile de dispozitive Realme din India au depasit de atunci vanzarile companiei sale mama Oppo. Realme a fost al patrulea cel mai mare brand de smartphone-uri din India din 2019, in spatele Xiaomi, Samsung si Vivo. Realme detine numeroase recorduri in India, inclusiv primul smartphone 64MP din India, cel mai rapid smartphone din India si primul smartphone 5G din India.

Niciun smartphone nou Realme nu este complet fara un design proaspat pentru spate. Realme 7 are un design impartit in oglinda, care creeaza cateva modele interesante atunci cand lumina il loveste. Optiunea de culoare pe care o am se numeste Mist White, dar exista si Blue. Modulul camerei din spate are acum un design usor diferit. Realme 7 arata proaspat si nou din spate, iar compania avea nevoie  deoarece restul telefonului nu s-a schimbat prea mult fata de modelul anterior.

Realme a livrat mai multe telefoane de buget in cativa ani decat multi producatori de smartphone-uri lanseaza intr-o viata si toate au fost fiabile. Cu ecranul de 90Hz, incarcarea rapida de 30W si performanta competenta, Realme 7 nu face exceptie – un smartphone excelent, accesibil la un pret convenabil.

Specificatiile le puteti vedea mai jos.


Realme 7, nu are acoperire hidrofuga – ceea ce inseamna ca nu este rezistent la stropire / ploaie. De asemenea, omite difuzoarele stereo, daca va intrebati. Dar vine cu multe caracteristici preferate de fani, cum ar fi o mufa de 3,5 mm, un slot microSD independent si NFC.

Mai jos puteti sa vedeti ce este inclus in pachetul de vanzare cu amanuntul.

Nu exista casti, ceea ce este un pic ciudat pentru un smartphone cu aceasta gama de preturi, dar aceasta este decizia companiei și va trebui sa o suportam. Dar exista o carcasa din silicon inclusa. Este cu adevarat durabila si se potriveste bine, impiedicand patrunderea particulelor de praf in interior.

In afara de ergonomie, Realme 7 se simte bine construit si robust. Inca foloseste plastic pentru cadru si panoul din spate. Tava SIM are trei sloturi pentru dual Nano-SIM-uri si un card microSD. Afisajul este un panou LCD full-HD + de 6,5 inci cu un decupaj perforat si Gorilla Glass 3 pentru protectie impotriva zgarieturilor. Realme s-a orientat spre rata de reimprospatare de 90Hz. Ecranul poate deveni foarte luminos, iar culorile sunt frumos saturate. Am observat cateva vignetari minore in afara axei in colturi atunci cand afisam fundaluri mai deschise, dar acest lucru nu merita sa ne deranjam.

Vedem contururile elegante ale ecranului cu rame subtiri si barbie usor accentuata. Camera selfie este situata in coltul din stanga sus a ecranului intr-o mica crestatura circulara. Producatorul chinez a ales sa lase marginea superioara goala, iar in stanga a plasat butoanele de volum si o tava hibrid SIM. Dupa cum a devenit obisnuit, in partea de jos exista un port USB-C, un difuzor mono, un microfon si o mufa pentru casti de 3,5 mm.  In partea dreapta este scanerul de amprenta integrat in butonul de alimentare. Scannerul raspunde foarte repede si, uneori, senzorul mi-a recunoscut amprentele, chiar si cu mainile umede.

Calitatea de constructie a elementelor ramase este, de asemenea, excelenta. Chiar si atunci cand strangeti, carcasa nu scartaie. Realme 7 sunt primele telefoane care trec testul de fiabilitate TÜV Rheinland. Se compune din 22 de teste de baza si 38 de teste mici, care simuleaza situatii tipice din viata de zi cu zi. In plus, primim o garantie de 3 ani si o perioada de inlocuire gratuita de 2 luni daca smartphone-ul se dfecteaza.

Desigur, exista si un loc pentru modulul camerei. Gasim acolo 4 obiective pozitionate vertical si un bliț LED. Modulul iese putin, dar carcasa din silicon il acopera cu usurinta iar smartphone-ul se sprijina confortabil pe o suprafata plana a mesei.

In ciuda constructiei masive a smartphone-ului (dimensiunile sunt 162,3 × 75,4 × 9,4 mm), cadrele rotunjite ofera o prindere sigura. Dispozitivul se potriveste confortabil in mana si este usor de utilizat.

Designul si performantele Realme 7 sunt cu siguranta bune, dar avantajul incontestabil al acestui model este si un ecran LCD de 6,5 inci cu rezolutie Full HD + (1080 x 2400 pixeli). Cu toate acestea, principalul avantaj este rata de reimprospatare, 90 Hz. Este demn de remarcat faptul ca Realme a fost unul dintre primii producatori care a folosit acest element in smartphone-urile de buget si, pana acum, aceasta rata de reimprospatare a fost vazuta doar pe dispozitivele premium.

Realme 7 este primul telefon care a debutat cu CPU MediaTek Helio G95 SoC. Aceasta este o versiune actualizata a Helio G90T, dar nu este un upgrade major. GPU-ul integrat Mali-G76 are acum o viteza de ceas mai mare de 900Mhz, comparativ cu 800MHz in G90T. Restul specificatiilor SoC par identice. Este inca un cip octa-core de 12nm, cu doua nuclee de performanta Cortex-A76 care pot rula pana la 2,05 GHz, impreuna cu sase nuclee de eficienta Cortex-A55 cu o viteza maxima de ceas de 2 GHz. In teorie, ar trebui sa vedem cifre usor mai bune in benchmark-urile de jocuri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Performanta este satisfacatoare. Realme 7 foloseste Realme UI, bazat pe Android 10, care a functionat fara probleme. Recunoasterea fetei si senzorul de amprenta montat lateral sunt, de asemenea, rapide. Navigarea prin interfata s-a simtit rapid pe varianta RAM de 8 GB pe care o aveam. Aplicatiile au fost incarcate rapid, in general, iar aceasta rata de reimprospatare de 90Hz a facut ca derularea prin meniuri sa se simta usor de utilizat. Exista, de asemenea, o selectie buna de imagini de fundal vii si o multime de utilitati, cum ar fi Bara laterala inteligenta, un inregistrator de ecran incorporat si mai multe gesturi si comenzi rapide.

Realme 7 este bun si in jocuri. Battle Prime a aratat excelent la cele mai inalte setari grafice, iar jocul a fost neted. Titluri de curse precum CarX Drift Racing 2 au oferit, de asemenea, o experienta buna. Aplicatia Game Space va ajuta sa va organizati toate jocurile intr-un singur loc si va permite sa accesati cu usurinta lucruri precum inregistrarea ecranului si mesajele WhatsApp in timp ce jucati.

O privire rapida asupra unor repere confirma faptul ca noul Helio G95 SoC este doar marginal mai rapid decat Helio G90T. In benchmark-urile procesorului, cum ar fi Geekbench. Cu toate acestea, Realme 7 a inregistrat cifre usor mai mari in unele dintre celelalte repere, cum ar fi AnTuTu si GFXBench.

Vizionarea videoclipurilor a fost o experienta destul de placuta pe Realme 7. Nu aveti niciun fel de suport precum suportul HDR, dar se descurca bine cu elementele de baza. Difuzorul din partea de jos devine tare, dar am gasit calitatea sa a fi destul de medie simtindu-se lipsa unui al doilea difuzor pentru auditii STEREO, dar si lipsa castilor in pachetul de vanzare.

Acum majoritatea smartphone-urilor din aceasta gama de preturi au camere foto bune. Adica, daca nu aveti nevoie de o gama dinamica sau de o profunzime a fotografiei, aceste camere sunt mai mult decat suficiente. Realme 7 are, de asemenea, camere foto bune. Smartphone-ul ofera multe posibilitati fotografice si o buna calitate a imaginii. Si responsabil pentru acest lucru este un set de patru camere, format dintr-un obiectiv principal de 64 megapixeli f / 1,8, o deschidere f / 2,3 cu unghi larg de 8 megapixeli, una macro de 2 megapixeli cu o deschidere f / 2,4 si un senzor de adancime de 2 megapixeli. In fata este o camera selfie cu matrice de 16 megapixeli si diafragma f / 2.1. Fotografiile facute cu acesta pastreaza culoarea naturala si au o expunere buna. Fotografiile cu lumina zilei sunt foarte detaliate. Fotografiile sunt de obicei clare si au culori vibrante. Zoomul de 10x ofera o calitate buna la jumatate de scara. Si apoi primim din ce in ce mai mult zgomot. Desigur, puteti gasi defecte in culorile prea stralucitoare, in mod artificial, dar cred ca aceasta este norma pentru aceasta clasa de smartphone-uri. Mai mult, cand treceti la un obiectiv cu unghi larg, lumea devine si mai colorata. Imbunatatirea culorii software-ului functioneaza clar aici. Setul include, de asemenea, un obiectiv macro si un senzor de adancime, pe care probabil nimeni nu il va folosi mult.

O galerie foto / video in care va puteti face o impresie puteti vizualiza mai jos.

Realme 7 primeste o baterie groasa de 5.000 mAh, ceea ce reprezinta un util upgrade. Chiar si cu o utilizare medie spre intensa, am obtținut cu usurinta o zi si jumatate de timp de rulare la o singura incarcare. Asa cum stiti utilizez AccuBattery asa cum puteti vedea mai jos.

Dintr-o anumita perspectiva, Realme 7 a functionat putin peste 24 de ore in testul bucla. Din fericire, puteti incarca bateria destul de repede. Realme 7 accepta incarcare rapida de 30 W Dart Charge, care poate duce de la zero la 100 in aproximativ 65 de minute. In cazul in care nu aveti incarcatorul Realme la indemana, puteti utiliza, de asemenea, incarcare rapida 15W USB-C Power Delivery.

Views: 0