Tenda Beli SP3 Smart Wi-Fi Plug – review

Tenda ne arata inca o data, daca ar mai fi fost cazul, ca se afla ancorata puternic in domeniul IoT si ca este capabila sa acorde importanta necesara chiar si unui device ce nu pare atat de complicat asa cum este o priza inteligenta. Se pare ca boom-ul IoT pentru automatizarea casei a lovit intr-adevar mainstream-ul, deoarece preturile mufelor inteligente au scazut si piata s-a deschis la o concurenta mult mai mare, si include si furnizori de echipamente de retea si echipamente de iluminat.

Beli SP3 este o mufa inteligenta Wi-Fi. Poate opri sau porni aparatele electronice de oriunde cu telefonul smartphone folosind aplicatia Beli. Puteti programa Smart Plug-ul sa se opreasca si sa se activeze automat atunci cand sunteti plecat sau sa selectati un program pentru controlul mai multor dispozitive prin simpla apasare a unui buton. SP3 functioneaza direct cu Amazon Alexa si Asistentul Google pentru a va gestiona dispozitivele prin Control vocal. Beli SP3 functioneaza pe retele de 2,4 GHz fara a fi nevoie de un hub separat. Nu va asteptati ca puteti comanda in acest fel orice aparat situat in locuinta, pentru ca releul situat in priza SP3 nu poate duce mai mult de 10 A in sarcina. Cu toate acestea Tenda a gandit o priza un pic mai puternica si anume SP6 ce va suplimenta puterea de la 2,3 KW la 3,68 KW insa si de aceasta data trebuie sa fiti atenti ce consumator veti conecta in priza pentru a nu suferi de fenomenul “Dorel”.

Specificatii SP3

Unitatea este livrata intr-o cutie de carton care este invelita cu folie termocontractabila. Fata are marca Beli, promovand o garantie de trei ani si compatibilitate cu Alexa si Google Assistant. Unitatea este, de asemenea, ilustrata in fata – este vizibil mai larga decat priza si va obstructiona prizele adiacente, in cazul in care ne dorim conectarea la prize multiple.

Panoul din spate listeaza specificatiile tehnice, cerintele de sistem, aprobarile, detaliile de contact, codul de bare EAN si codul de bare al numarului de serie.

Caracteristicile cheie includ o configurare usoara in trei pasi utilizand aplicatia Beli, capacitatea de programare, acces la distanta, control vocal si utilizarea modului de deplasare. Se recomanda utilizarea cu lampa de birou, ventilator, pom de Craciun si umidificatoare, care par in mare parte cu risc scazut, cu exceptia celor din urma.

In interiorul cutiei, veti obtine unitatea de conectare inteligenta si un prospect de instalare rapida pliabil. Fisa are o forma rotunjita si este mai lata decat o priza obisnuita. Fata are marcajul si o fereastra pentru ca LED-ul de stare ce urmeaza straluceasca in portocaliu sau albastru. Partea din spate are o eticheta cu detaliile dispozitivului, eticheta QC si fisa pentru a intra in perete. Partea de sus gazduieste butonul de suprascriere si resetare care poate fi folosit pentru a comuta manual starea comutatorului sau pentru a-l reseta la valorile implicite din fabrica, tinandu-l apasat pentru o vreme. Unitatea in sine este solida din punct de vedere fizic – tinuta impreuna de un surub si un numar copios de cleme intr-o carcasa de plastic stransa. Se bazează intern pe un SoC Ameba-Z Realtek RTL8710BX pentru aplicatii IoT care accepta doar 2,4 GHz 802.11b / g / n la 20 MHz. Releele indeplinesc doar ratingul de 10A, fara a se lua in considerare declasarea pentru sarcini nerezistive, iar condensatoarele utilizate sunt de calitate. „Creierele” unitatii se afla pe un card de modul care are o antena imprimata si un Realtek RTL8710BX Ameba-Z , care conține un microcontroler ARM Cortex-M4. Aceasta parte speciala pare sa aiba o frecventa maxima de 62,5 MHz, 256 KB de SRAM intern si accepta securitate SSL / TLS, dar nu accepta modul HT40 pe partea wireless. Alaturi este un cip Flash H25S80BG cu firmware-ul.

Pentru teste am ales o configuratie minimala cu un bec LED astfel incat sa nu solicit la maximum releele interioare si totusi sa pot realiza cum functioneaza toata masinaria.

Mai jos aveti toti pasii de pe smartphone cu care se configureaza aplicatia Tenda Beli.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru a utiliza aplicatia este necesar sa va inscrieti cu o adresa de e-mail si o parola,in timp ce acceptati politica de confidentialitate. Se trimite un e-mail de validare si linkul trebuie activat inainte ca si contul sa devina gata de utilizare. Configurarea unui conector este un proces simplu de conectare a acestuia, alimentarea acestuia si asteptarea clipirii LED-ului portocaliu. Apoi, facand clic pe butonul Adaugare din aplicatie, va incerca sa se conecteze la priza comutand Wi-Fi si apoi utilizand mufa pentru a cauta retele adecvate de 2,4 GHz la care sa va conectati. Dupa alegerea retelei si introducerea parolei, mufa va incerca sa se conecteze. Odata conectat, telefonul se va deconecta de la reteaua Wi-Fi a plug-ului si va recastiga conexiunea cu reteaua de domiciliu, permitandu-va sa atribuiti plug-ului un nume si o pictograma pentru a finaliza procesul.

Pe baza testelor, nu pare a fi controlul unitatii posibil daca pierdeti conexiunea la internet, ceea ce implica faptul ca unitatea se bazeaza pe un server cloud pentru a functiona. Acest lucru duce, de asemenea, la un inconvenient in cazul in care va pierdeti conexiunea la internet (de exemplu, din cauza unei linii telefonice slabe), necesitand sa apasati butonul de suprascriere manuala pentru a utiliza dispozitivul conectat sau deconectati intrerupatoarele in intregime.

In ciuda acestor constatari si posibilitati, totusi atat timp cat am utilizat priza nu am avut probleme pentru ca retelele utilizate, recte Telekom, sunt extrem de stabile in Romania si practic de ani de zile nu am mai avut surprize neplacute la mine in cartier.

De asemenea, am constatat ca la nivelul unui bec de 24 W, practic priza nu se incalzeste deloc, oricat de mult as utiliza starea conectat. De asemenea, priza este destul de reponziva, atunci cand se pune problema comutarilor succesive si rapide. Poate fi o solutie destul de fiabila atunci cand se pune problema unor consumatori de valori reduse de putere, si bineinteles aduce comoditatea mult ravnita direct pe smartphone-ul conjugal.

Visits: 0