Terminalul POCO M3, un poco d’amore – review

Nu stiu daca a porni in forta, arzand etape este atat de benefic pentru un brand. Sa sari din copilarie direct in maturitate, denota destul de multa indrazneala, atunci cand doresti sa construiesti ceva durabil.

Poco este acum un brand independent de Xiaomi, desi Xiaomi inca fabrica tot ceea ce proiecteaza Poco. Chiar si pana la software-ul rulat de telefoanele Poco sau incarcatoarele pe care le folosesc – totul provine de la Xiaomi, deci independenta celor doua marci nu este la fel de evidenta, cel putin deocamdata. Terminalul este facut prea bine la acest nivel de pret ca sa fie adevarat si inca in Romania se afla intr-o campanie de weekend cu reduceri de pret. POCO lanseaza o campanie de reduceri care se va desfasura in perioada 6-8 februarie in reteaua partenerilor autorizati din Romania. Fanii brandului nu trebuie decat sa urmareasca si sa acceseze surprizele. Astfel terminalul POCO M3, devine “un poco d’amore” pentru utilizatori, pentru ca POCO a gasit resursa de a se promova prin produsul insusi. Poco ofera M3 in negru, albastru si semnatura Poco de culoare galbena. Deci, clientii vor avea o multime de optiuni in ceea ce priveste un dispozitiv care sa se potriveasca preferintelor lor.

Si pana la urma produsul arata chiar atragator la dimensiunile acestuia: 62.3 x 77.3 x 9.6 mm cantarind datorita unui acumulator extrem de generos de 6000MAh o greutate de 198g cu care te vei obisnui atunci cand il vei avea in mana, special conceput pentru a rezista la temperaturi ridicate si poate fi folosit aproape 2,5 ani fara probleme, asigura o experienta de lunga durata si lin special ca aceasta carcasa duce un display IPS LCD de 6.53 inci,  si 400 nits, 1080 x 2340 pixeli, factor de aspect 19.5:9  (~395 ppi), acoperit de o sticla Corning Gorilla Glass 3.

In partea din fata este un afisaj FHD + masiv, cu o lacrima centrala pentru camera selfie. Rama este uniforma in partea superioara si laterala, iar barbia inferioara este putin mai mare. in aceasta gama de preturi, distantele sunt chiar mai mari in partea de jos. In general, aspectul din fata este curat, desi este putin datat din cauza lacrimii.

In partea de sus, exista o grila pentru difuzoare, mufa pentru casti si un microfon. Sina inferioara are decupaje pentru microfon, port de incarcare USB-C si o grila pentru difuzoare. Difuzoarele duale nu sunt in mod normal o norma la acest interval de pret si este minunat sa le vedeti pe M3. Sina laterala stanga are o tava cu trei sloturi pentru a gazdui dual-SIM (Nano-SIM, dual stand-by) si un card micro SD.

Pe partea opusa, veti vedea butonul de volum și butonul de alimentare. Scanerul de amprenta este incorporat in butonul de alimentare, ceea ce aduce o atingere placuta si precisa.

Pentru iubitorii de unboxing

Poco M3 este disponibil oficial la pretul de 700 RON. Pentru aceasta suma, veti obtine un smartphone de 6,53 inci cu 4 GB RAM, 128GB stocare, Android 10, un afisaj IPS cu o rezolutie de 2340 x 1080 pixeli si Snapdragon 662 ca unitate centrala de procesare. Desi acest lucru nu transforma Poco M3 intr-o racheta, ar trebui sa existe performante suficiente pentru utilizarea de zi cu zi. Si avand in vedere capacitatea uriasa a bateriei, il puteti folosi cu usurinta mult mai mult timp.

Primele impresii denota ca acesta este un telefon mare. Designul general este nu-l face sa para un dispozitiv ieftin. Cadrul negru este din plastic, dar textura este atat de bine realizata incat l-ai confunda cu un cadru din aluminiu. Exista si plastic pe spate, dar Poco a optat pentru un finisaj din piele artificiala cauciucata. De fapt, este usor sa tineti / prindeti dispozitivul si ofera un aspect unic intr-o mare de modele cu suprafata plana. Si apoi in partea de sus a spatelui este modulul de camera tripla intr-un dreptunghi mare cu marca Poco. Vibratia camerei este prezenta, dar este minima. Aspectul general este indraznet.

Poco M3 este sustinut de un procesor Snapdragon 662 Octa-core (4 × 2,0 GHz Kryo 260 Gold si 4 × 1,8 GHz Kryo 260 Silver) cu un GPU Adreno 610. Asociat cu memorie RAM de 4 GB si stocare UFS 2.1 in configuratie de 64 GB sau 128 GB cu care telefonul indeplineste sarcini zilnice fara probleme. Poco M3 ruleaza versiunea globala MIUI 12.0.4 pe Android 10. Patch-ul de securitate Android a fost disponibil imediat ce telefonul a fost configurat. Ca de obicei, MIUI este un skin software polarizant, unor  utilizatori le va placea, iar altii vor dori sa puna alte lansatoare. Exista o cantitate vizibila de lag pe ici pe colo. Se pare ca este mai proeminent in zone precum meniul Setari – atingerea barei de cautare ar insemna pana la o jumatate de secunda de asteptare pentru aparitia tastaturii. Daca sunteti obisnuiti cu performante de top. Acestea fiind spuse, incetinirile sunt destul de rare incat pot fi putin deranjante.

M3 are un senzor principal de 48 de megapixeli, care a fost foarte bun in teste. Cu toate acestea, senzorul macro de 2 megapixeli si senzorii de adancime de 2 megapixeli chiar nu adauga prea mult la pachetul oferit. Este bine ca sunt acolo, dar nu sunt deosebit de utili in modul in care ar fi un teleobiectiv sau un ultra-larg. Fotografiile din senzorul principal de 48 de megapixeli sunt foarte bune si sunt peste smartphone-urile Android la preturi similare.

Gama dinamica este destul de buna, cu detalii rezonabile in umbre si un control impresionant al evidentierii, in timp ce lucrurile arata clar in comparatie  alte camere cu rezolutie mai mica. Culorile apar intr-un mod comercial Xiaomi, dar in conditii dificile de iluminare lucrurile incep sa devina putin  neclare in jurul limitelor.  Modul de noapte este cel care ma impresioneaza cel mai mult pe pachetul camerei – expunerile mai lungi curata intr-adevar fotografiile cu lumina slaba, iar rezultatele sunt deosebit de bune.

Asa cum stiti de fiecare data folosesc pentru monitorizarea incarcarii / descarcarii acumulatorului aplicatia Accu Battery al caror capturi le puteti vedeain capturile din galerie.

Singura problema majora pe care o veti intalni este viteza de incarcare relativ lenta la 18W. Desi nu este cel mai lent este nevoie de cateva ore pentru a ajunge de la 0 la 100% capacitate.

Durata de viata a bateriei este exceptionala, afisajul este bun avand in vedere pretul, plus performanta nu este deloc rea. Comparat direct cu „cel mai bun dintre cei mai buni”, da, Poco M3 nu arata atat de impresionant. Insa, in cadrul propriei categorii preturi, Poco M3 este aproape de neatins.

Visits: 0