Tenda TX12 Pro AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 router – review

Desigur in ultima vreme v-am obisnuit cu cel mai actual val de routere Tenda pe care le testez pentru a vedea evolutia, iar acesta din urma este cel mai performant care a ajuns la mine. Routerul Tenda TX12 Pro AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 va va ajuta sa configurati o retea LAN, permitand dispozitivelor sa partajeze date si periferice. Acesta va controla toate datele care circula catre si de la fiecare dispozitiv, asigurandu-se ca ajung in siguranta in locatia corecta. Sunt eficiente, realizate din materiale de inalta calitate si au o capacitate mare. Este ideal pentru sarcinile web de zi cu zi, cum ar fi conversatia, transmiterea in flux a filmelor si trimiterea de e-mailuri. Viteza este, de asemenea, suficienta pentru a va oferi o experienta perfecta de joc online. Il poti alege pe cel in functie de viteza pe care o doresti. Banda unica, banda duala si banda tripla sunt cele trei benzi de frecventa disponibile. De asemenea, ofera dispozitive care functioneaza la frecvente diferite, cum ar fi 2,4 GHz si 5 GHz. Vin cu antene interne si externe. De asemenea, puteți alege dispozitivul cu un numar de porturi pentru a va satisface nevoile specifice. 

TX12 Pro este un router Gigabit Wi-Fi 6 cu viteze de transmisie wireless de pana la 2976 Mbps (2,4 GHz: 574 Mbps, 5 GHz: 2402 Mbps). TX12 Pro este echipat cu un procesor de inalta performanta Broadcom Quad-Core de 1,7 GHz pentru viteze Wi-Fi mai mari si retea stabila. 4 module de imbunatatire a semnalului de inalta performanta si 5 antene externe de 6dBi cu castig ridicat se combina pentru a extinde Wi-Fi puternic si fiabil in intreaga casa.

OFDMA + MU-MIMO va face semnalul WiFi mai puternic, permitand mai multor clienti sa partajeze o banda simultan, ceea ce reduce latenta. TX12 Pro are viteze in banda dubla de pana la 2976 Mbps si accepta o latime de banda foarte mare de 160 Mhz. In timp ce utilizati un telefon mobil care accepta si latimea de banda de 160Mhz conectat la TX12 Pro, acesta poate tine departe de interferenta semnalului si poate reda pe deplin proprietatile dispozitivului. Wi-Fi 6 rapid si fluid . Cand intampinati reteaua inghetata, apeluri intrerupte si intreruperi curente, puteti face clic pe optimizarea cu o singura tasta pe interfata de administrare web, iar routerul poate finaliza rapid autoverificarile si poate repara problemele de retea. Cu functia Mesh, acest router poate crea retea si cu alte dispozitive care au functia Mesh pentru a extinde reteaua WiFi din casa ta.

Arata modern datorita finisajului mat. Placa de jos are o multime de gauri care ajuta la o racire mai buna si o disipare a caldurii. Routerul dispune de cinci antene pliabile, completand cele sapte FEMS de mare putere in interior. Are doar trei porturi Ethernet. De asemenea, ii lipseste un buton de pornire si un port USB. Are un port WAN, un buton de resetare incastrat si un buton WPS.

Instalarea este usoara dupa ce ati conectat routerul la computer sau laptop cu un cablu LAN puteti introduce urmatoarea adresă în browser – 192.168.1.1 (sau 192.168.0.1). Dupa aceea, aveti acces la setarile routerelor. In mod așteptat, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa schimbati parola implicita pentru accesarea routerului.  Puteti modifica si regla atat de multe setari. Vestea buna este ca nu trebuie sa fii un expert pentru a face acest lucru – trebuie doar sa setezi o parola Wi-Fi si poti lasa majoritatea setarilor pe automat. Utilizatorii avansati pot profita de avantaje precum unificarea sau impartirea retelelor de 2,4GHz si 5GHz, latimea de banda a canalului poate fi, de asemenea, ajustata, iar programul Smart Wi-Fi poate fi util daca nu doriti copiii sa foloseasca reteaua wireless in timpul noptii. De asemenea, puteti filtra adresele MAC ale dispozitivelor care se pot conecta la Wi-Fi, iar firewall-ul incorporat poate bloca atacurile DDOS.

Desigur testele arata prin comparatie cu alte routere ca banda este foarte larga si deci poate cuprinde o multitudine mai buna de deviceuri ce pot fi conectate, acest lucru afectand putin viteza, dar cu un castig de semnal foarte bun. Acoperirea de asemenea este foarte buna asa cum apare in aplicatiile utilizate Speedtest, WiFi Analyzer si Coverage. WiFi are o capacitate mai puternica de a patrunde in pereti si o distanta de transmisie mai mare. Si este echipat cu cip principal Broadcom 6756, quad-core de 1,7 GHz, putere de calcul puternica si functionare stabila. 

In interior, veti gasi routerul in sine, un adaptor de curent alternativ, un cablu plat UTP si cateva manuale. Vine cu o documentatie amanuntita sub forma unui Ghid de instalare rapida, pliabil, generos. Acest ghid este binevenit avand in vedere cat de rar este inclusa documentatia de ajutor buna cu routerele. Include, de asemenea, o legenda detaliata a porturilor, butoanelor si luminilor LED ale routerului. Pe verso, include instructiuni specifice pentru configurarea routerului ca supliment pentru o retea existenta, precum si intrebari frecvente de depanare si informatii pentru a contacta asistenta tehnica.

Views: 95

Lasă un răspuns