Tenda 4G180 3G/4G LTE Advanced 150Mbps Pocket Mobile Wi-Fi Hotspot – review

Tenda, un furnizor de dispozitive de retea, au acoperit o necesitate imediata a mea prin inovatoarele hotspoturi Wi-Fi 4G LTE Advanced Pocket Mobile – 4G 180. Aceste dispozitive sunt concepute special pentru a satisface nevoile SOHO (Small Office si Home Office). Pe de alta parte deviceul poate fi util in situatii de urgenta, de backup, in cazul in care reteaua fixa de alimentare pentru un router Wi-Fi nu este disponibila si nici operatorul fix nu poate livra semnal. In prezenta retelei mobile aceste dispozitive vor fi benefice in acoperirea unei zone spatiale mici cu semnale Wi-Fi consistente, eliminand in acelasi timp punctele moarte.

Dupa cum stiti bine, rolul unui astfel de dispozitiv este de a oferi internet Wi-Fi in miscare usor si rapid, utilizand o cartela SIM. Este creat un hotspot si va puteti conecta de pe laptop sau smartphone prin Wi-Fi pentru a accesa internetul si sa ramaneti mereu conectati la ceea ce se intampla in jurul vostru. Primul pas pe care trebuie sa il faceti dupa ce ati cumparat un astfel de router este, desigur, sa il scoateti din cutie.

In plus, acestea vor aborda provocari precum conectivitatea si viteza in timp ce oamenii lucreaza de acasa ori sunt in deplasare si nu beneficiaza de retele fixe. Este un device portabil si independent de energie pentru o anumita  perioada de timp. Eu l-am utilizat mai mult prin imperechere cu laptopul conjugal. Intr-un astfel de device se poate sa beneficiezi de un serviciu preplatit al unui operator atat timp cat in ziua de azi se gasesc multe oferte convenabile cu banul jos pe o perioada prestabilita. Asa cum stiti sunt abonat la Telekom Mobile dar posed si o cartela prepaid, cu toate acestea nefiind nicio diferenta de functionare intre acestea.

Tenda 4G180 Mobile Wi-Fi este un dispozitiv cu forma eleganta si compacta. Aceste dispozitive ofera hotspot mobil cu acces rapid la pachete, cu o retea de internet securizata si fara probleme, cu o viteza de descarcare de pana la 150 Mbps la o frecventa Wi-Fi de 2,4 GHz prin retele 4 G in buzunar. Va puteti bucura de vizionarea filmelor HD fara intarzieri si chat-uri video neintrerupte din mers, precum si de a descarca fisiere in cateva secunde. Dispozitivele Wi-Fi sunt echipate cu o baterie reincarcabila puternica de 2100 mAh care dureaza pana la 10 ore si o saptamana in modul standby. In plus, bateria este incarcabila, detasabila si inlocuibila. Datorita conectorului de incarcare microUSB si fireste a cablului adaptor din pachetul de vanzare este posibila pe langa conectarea unui adaptor de priza dar si utilizarea unei baterii externe prelungind in acest fel timpii enuntati.

Cantarind doar 86 de grame, dispozitivele hotspot ofera acces usor la Wi-Fi in timpul calatoriilor, calatoriilor de afaceri si activitatilor in aer liber. Mi se pare ok sa il folosesc in auto oferind semnal tuturor partenerilor de drum direct din buzunarul personal.

Daca va doriti specificatii le puteti conspecta mai jos:

 • Suporta diferite tipuri de dispozitive Wi-Fi, cum ar fi computer personal, tableta, laptop, notebook si smartphone
 • Baterie puternica reincarcabila de 2100mAh pentru pana la 10 ore de lucru si o saptamană in standby
 • Acesta este un dispozitiv plug-and-play care accepta card de memorie micro SD de pana la 32 GB stocare optionala
 • Conecteaza pana la 10 dispozitive Wi-Fi simultan
 • Acces usor si instantaneu la orice retea celulara cu cartela SIM
 • Compatibil cu toate cartelele SIM de retea celulara
 • Ofera o viteza de descarcare de pana la 150 Mbps, astfel incat sa va puteti bucura de un film HD fara intarzieri, chat-uri video, precum si sa descarcati fisiere in cateva secunde
 • Play & Plug, nu este nevoie de configurare

Tenda 4G180 are un port micro USB v2.0 la baza pentru incarcarea bateriei, un buton fizic de alimentare si un buton WPS fizic in partea dreapta. In zona superioara, exista si gauri pentru a atasa un snur si apoi legati-l de rucsac sau de chei.

Instalarea bateriei este rapida si usoara, detasand capacul fix din plastic ca la telefoanele anterioare. In interior veti gasi detalii despre IP, SSID, parolă si nume de utilizator. De asemenea, aici este slotul pentru card microSIM si un slot microSD.

Dispozitivul are 1 slot Micro SD si SIM, 1 port Micro USB si 1 buton Reset / Power. Doua antene interne pentru 4G / 3G si 1 antena Wi-Fi interne. 4G180 are un indicator LED care arata semnalul 4G / 3G si Internet (4 bare), starea bateriei, SMS si Wi-Fi.

Tenda 4G180 este in functiune in doar cateva momente si pasii sunt dupa cum urmeaza:

 • Instalați bateria si introduceti cartela SIM
 • Apasati butonul de alimentare
 • Ecranul LED se aprinde si in cateva secunde sunteti conectat la internet

Pentru a accesa reteaua Wi-Fi astfel creata, va trebui sa utilizati SSID-ul și parola pe care le gasiti mentionate in gadget atunci cand introduceti bateria. Aflati ca acest router are functii precum Auto-APN, Dial-up automat, SMS, Agenda telefonica, USSD, dar si economie de energie. De asemenea, are rolul de extindere Wi-Fi, posibilitatea de a crea o retea de oaspeti dar si functia de a ascunde numele Wi-Fi. Apropo de slotul microSD oferit aici, acesta accepta carduri de pana la 32 GB prin care puteti partaja fotografii, videoclipuri, muzica si fisiere cu utilizatori WLAN.

Vitezele obtinute sunt in concordanta cu promisiunile facute de producator si, desigur, vor varia in functie de semnalul 4G pe care il aveti. Autonomia oferita aici este de pana la 10 ore, suficienta pentru o zi intreaga pentru a calatori si a folosi internetul in modul Wi-Fi. TENDA 4G180 este un router 4G portabil pe care il recomand, fiind un insotitor ideal atunci cand calatoresti. Imi place ideea unui astfel de dispozitiv cand nu mai trebuie sa faci un hotspot pe telefon pentru a naviga pe Wi-Fi pe laptop. De asemenea, scapi de ingrijorarea ca telefonul se va descarca atunci cand se mentine o conexiune hotspot activa ore in sir.

Semnalul este destul de puternic in preajma deviceului insa atunci cand te indepartezi asa cum este de asteptat scade nivelul simtitor. Am incercat sa conectez mai multe terminale iar viteza a scazut corespunzator numarului de deviceuri conectate.

Hits: 63

%d blogeri au apreciat: