Telekom Romania sprijină cercetarea românească în domeniul audiovizual prin implicarea în realizarea proiectului CINETic

  • Prin implicarea Telekom Romania în realizarea centrului CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative), studenții UNATC beneficiază de6 laboratoare dotate cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ –creative de vârf în domeniul audiovizualului;
  • Telekom Romania a realizat dotarea și amenajarea laboratoarelor CINETic, precum și punerea în funcțiune a echipamentelor și a software-ului necesare.CINETic 1

Telekom Romania s-a implicat activ în dotarea Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative (CINETic), primul centru internațional specializat în studiul interacțiunii digitale.  Beneficiarul proiectului este Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”. Proiectul are o valoare de aproximativ 7 milioane euro și este cofinanțat prin Fondul de European de Dezvoltare Regională și de Guvernul României printr-o competiție de proiecte POSCCE. Telekom Romania a dotat și a amenajat laboratoarele CINETic  și a pus în funcțiune echipamentele și software-ul necesare.În plus, Telekom a realizat și rețeaua de date și voce la sediul CINETIc.

“Interacțiunea dintre om și sistemele de realitate virtuală și augmentată reprezintăo tendință importantă, cu beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică,educație și cercetare. Telekom Romania încurajează folosirea tehnologiei în aceste domenii, iar implicarea noastrăîn dezvoltarea CINETic se adaugă soluțiilor inovatoare pe care le avem în portofoliu. Acestea au scopul de a crește gradul de digitalizare și, astfel, de a reforma sistemul de învățământ și cercetare din România”, declară Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, segment business,Telekom Romania.

La rândul său, Conf. Univ.Dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC, afirmă:“Prin CINETic ne-am propus să aducem în cadrul UNATC tehnologiile de ultimă generație existente în domeniu, pentru a putea dezvolta programe de cercetare și de învăţământ conforme cu valorile globale din prezent și la stadiul de dezvoltare actual în domeniu, precum și de a forma echipe de cercetare multidisciplinare.”

CINETic 2

Proiectul CINETic reprezintă o premieră pentr u România, fiind primul centru din țară unde studenții pot învăţa cele mai noi metode de creație multimedia, stereoscopie, realitate virtuală și augmentată și pot folosi o gamă largă de echipamente IT și software, în cadrul celor 6 laboratoare dotate cu linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ-creative de ultimă orăîn domeniul audiovizualului. Echipamentele achiziționate prin proiect deschid noi linii de cercetare și inovație precum controlul mișcării, captarea mișcării în regim 3D, stereoscopie sau animație stop motion, precum și dezvoltarea de proiecte de cercetare în domeniul digital, la nivelul dezvoltării tehnologice internaționale.

Centrul CINETic mai cuprinde următoarele facilități: un spațiu de proiecție imersivă pe 4 ecrane CAVE, un studio de postproducție sunet, o sală multifuncțională, un spațiu de achiziție de date biometrice, un atelier de producție 3D, un studio de animație, 2 săli de colorizare, spații de editare video, echipamente de motion control și motion capture, echipamente EEG și eyetracking, camere și optică cinematografică, precum și echipamemente destinate  filmării în regim stereoscopic, un studio de postproducție de sunet în regim 5.1.

“Aici studenții pot învăța cele mai noi metode de creație și inovație în domeniul digital, folosind o gamă largă de echipamente IT și software, instalate și puse în funcțiune de specialiștii Telekom. Avem un spațiu de 1800 de metri pătrați și 3 etaje, dar un întreg univers de idei și cercetări în domeniile stereoscopiei, animației stop motion, controlul și captarea mișcării în regim 3D, realitate virtuală și augmentată”,declară Adrian Titieni, Prof. Univ. Dr. UNATC-CINETic.

Mai multe informații despre proiectul CINETic sunt disponibile aiciși pe cinetic.arts.ro

10 noiembrie 2016 – Telekom Romania

 

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: