Technics lansează SL-1210GAE Limited Edition, sistemul de pick-up dedicat aniversării a 55 de ani

    • Doar 800 unități din ediția specială all-black SL-1210GAE vor fi disponibile în Europa.
    • Prima colaborare cu , pentru un sistem de pick-up de clasă superioară, cu caracteristici speciale.

Începând cu anul 1965, când a avut loc debutul acestei mărci audio Hi-Fi extrem de apreciate, Technics a lansat pe piața mondială o gamă largă de produse audio care au făcut istorie, precum sisteme de difuzoare, amplificatoare și playere audio. În acest an, Technics lansează sistemul de pick-up SL-1210GAE Limited Edition pentru a celebra cea de-a 55-a aniversare a mărcii. Acest model special se bazează pe sistemul de pick-up foarte apreciat la nivel mondial – Grand Class SL-1200G Hi-Fi – prezentat într-o variantă complet neagră, o caracteristică devenită deja foarte populară și la alte produse recente ale Technics. SL-1210GAE va fi disponibil în Europa începând cu iunie 2020, într-o serie limitată de doar 800 de unități.

Caracteristici speciale și exclusive ale modelului SL-1210GAE dedicat celei de-a 55-a aniversări a mărcii

Culoare complet neagră

Panoul superior al SL-1210GAE, confecționat din tablă de aluminiu de 10 mm grosime, este finisat prin anodizare, ceea ce îi conferă un aspect negru periat. În plus, butoanele de funcționare și brațul prezintă de asemenea o finisare în negru mat, pentru un aspect uniform, premium.

Emblemă specială inscripționată cu numărul de serie

SL-1210GAE este fabricat integral în Japonia de către artizani pricepuți, cu un nivel ridicat de procesare manuală, pentru a garanta cel mai înalt nivel de calitate. Pe panoul superior este aplicată o emblemă specială, inscripționată cu numărul de serie care certifică faptul că acesta este un model dedicat celei de-a 55-a aniversări a mărcii.

Izolator

Izolatorul special din zinc este prevăzut cu αGEL™, un material moale cu textură de gel, cu proprietăți remarcabile de absorbție a șocurilor, folosit de asemenea și în modelul vârf de gamă  SL-1000R, extrem de apreciat. Carcasa turnată din zinc de înaltă densitate oferă caracteristici remarcabile de amortizare a vibrațiilor și o fiabilitate excelentă pe termen lung. Noul izolator izolează eficient pick-up-ul de vibrațiile externe, garantând reproducerea sunetelor cu o fidelitate excepțională, păstrând fiecare nuanță și detaliu al semnalului muzical.

αGEL™ este o marcă comercială a Taica Corporation înregistrată în Japonia și/sau alte țări.

 Întrerupător ON-OFF pentru lumina stroboscopică

Oprirea luminii stroboscopice permite ascultătorului să se concentreze mai mult pe muzică, în special în ambiente cu luminozitate redusă.

Cartuș de pick-up unic Nagaoka, reglat special

La dezvoltarea SL-1210GAE, Technics a colaborat cu Nagaoka, un fabricant foarte respectat, cu reputație globală în domeniul acelor imprimatoare și a sistemelor de pick-up. Nagaoka utilizează tehnologii de top la nivel mondial pentru microfabricarea materialelor greu de tăiat, iar în acest an va celebra cea de-a 80-a aniversare. SL-1210GAE este echipat cu cartușul Moving Magnet(MM) tip JT-1210 care a fost reglat special de o echipă reunită de ingineri de la Technics și Nagaoka. JT-1210 folosește o consolă Boron și este special reglat și proiectat pentru a oferi o performanță specială în focus și detalii comparativ cu alte cartușe Moving Magnet. Acesta este disponibil doar împreună cu sistemul de pick-up SL-1210GAE. Capacitățile sonore la superlativ ale cartușului JT-1210 și ale sistemului de pick-up SL-1210GAE sunt garanția faptului că acest pachet complet în ediție limitată va fi cu atât mai valoros și dorit.

Caracteristicile SL-1210GAE

Motor coreless cu acționare directă

Sistemele convenționale de pick-up au probleme cu degradarea calității sunetului cauzată de factori precum vibrații ale vitezei în timpul rotirii și rotirea neregulată numită „fluctuație.” La SL-1210GAE, utilizarea motorului coreless cu acționare directă (fără miez de fier) elimină fluctuațiile. Astfel, construcția cu rotor dublu reduce încărcătura pe rulmenți menținând totodată un cuplu ridicat, și de asemenea reduce vibrațiile în timpul rotației. Acești factori permit reproducerea sunetului cald, cu un nivel înalt de detaliere, înregistrat pe vinilurile analoge.

Tehnologie de control al motorului de înaltă precizie

Utilizarea tehnologiei de control al motorului dezvoltată pentru dispozitivele Blu-ray, precum și comutarea modului de funcționare în funcție de starea de funcționare a motorului, duc la un cuplu de pornire ridicat și o stabilitate maximă la viteză ridicată, pentru o redare optimă.

Platan cu trei straturi

Pick-up-ul prezintă o construcție în trei straturi cu o placă superioară rigidă din alamă, o placă medie turnată din aluminiu și o acoperire solidă din cauciuc pentru întreg ansamblul în vederea eliminării rezonanțelor nedorite, obținând astfel un nivel ridicat de rigiditate și amortizare a vibrațiilor. Aceste elemente asigură o stabilitate uniformă de rotire și o masă inerțială ridicată superioară SP-10MK2 (sistemul de pick-up standard folosit de posturile de radio din întreaga lume), precum și o masă inerțială de peste două ori mai mare decât SL-1200MK5.

Reglare la nivel înalt a echilibrului

Atunci când distribuirea greutății platanului este neuniformă, se înregistrează vibrații în exces sau zgomote în timpul rotirii, ceea ce duce la degradarea calității sunetului. Pentru a contracara acest lucru, echilibrul platanului este ajustat din fabrică folosind un echipament de reglare de înaltă precizie pentru fiecare piesă, după asamblarea sistemului de pick-up. Sistemele care au suferit ajustări sunt etichetate „BALANCED” pentru a indica efectuarea ajustărilor corespunzătoare.

Braț cu un grad ridicat de sensibilitate

Brațul este confecționat din magneziu ușor, cu un efect sporit de amortizare, fabricat prin trefilare la rece pentru a îmbunătăți caracteristicile materialului și pentru a obține gradul ridicat de precizie cerut. În plus, sensibilitatea ridicată la mișcarea inițială se obține prin construcția tradițională a suspensiei cardanice de la Technics, cu axele de rotație orizontală și verticală intersectate într-un singur punct central și cu rulmenți de înaltă precizie într-o carcasă fabricată prin tăiere.

Terminale de înaltă calitate

Terminalele fono forjate din alamă și placate cu aur precum și terminalele de bază previn degradarea calității sunetului, permițând atașarea și detașarea cu ușurință a cablurilor. De asemenea, utilizarea construcției de scuturi metalice în interiorul carcasei reduce efectul zgomotului extern.

Carcasă construită în patru straturi

Un panou negru din aluminiu de 10 mm, finisat impecabil, este adăugat peste construcția în trei straturi din aluminiu turnat, BMC (Bulk Moulding Compound), și cauciuc greu. Construcția în patru straturi combină rigiditatea necesară pentru amortizarea excelentă a vibrațiilor cu o construcție solidă superioară, finisată pentru un aspect luxos.

%d blogeri au apreciat: