Techcelerator lansează cea de-a doua ediție NEXTFintech, cel mai extins program de accelerare dedicat start-up-urilor FinTech și SaaS

Mentori de la Fintech OS, Qualitance, Mastercard,

Elevator Ventures, Citi Commercial Bank

  • NEXT Fintech – cel mai extins program de bootcamp-uri și workshop-uri ce oferă mentorat start-up-urilor, pornind de la customer discovery, identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la realizarea de parteneriate comerciale și atragerea de finanțări
  • Până la 10 start-up-uri fintech selectate
  • 20 ianuarie 2022 data limită de înscriere
  • 10 module de mentorat intensiv
  • Mentori de la FintechOS, Qualitance, Mastercard, Stripe, Elevator Ventures & Citi Commercial Bank, IBM

București, România, 25 Noiembrie 2021: Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie, lansează o nouă ediție a NEXT Fintech, program de accelerare derulat cu sprijnul Google pentru Startups, GapMinder VC, Stripe, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech, Romania Tech Startups Association – ROTSA.

Vor fi selectate pana la 10 start-up-uri Fintech și SaaS aflate în creștere, cu MVP gata de lansare sau în faza de testare beta. Start-up-urile trebuie să prezinte produse digitale fezabile, cu o nevoie validată pe piață și potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale. În plus, start-up-urile trebuie să dispună de o echipă solidă, pasionată și cu capacitate de execuție.

Înscrierile la noua ediție a programului de accelerare NEXT Fintech au loc aici. Data limită de înscriere este 20 ianuarie. Programul se va desfășura în perioada 25 ianuarie – 25 martie, și va include 10 module de mentorat intensiv: vânzări, matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții, matchmaking cu investitori și fonduri de investiții.

Modulele de mentorat vor fi susținute de peste 20 de mentori regionali și global – experți și investitori din domeniul bancar, business development, reprezentanți ai furnizorilor globali de tehnologie, ai unicornilor FinTech din Europa – printre care se numără: Radu Cătălin Ionescu – Director Product Management, Mastercard, Dragoș Ciobanu – Tech and Digital Client Segment Head CE Cluster, Citi Commercial Bank, Suleiman Arabiat – Senior Investment Manager, Elevator Ventures, Sergiu Negut – Co-Fondator Fintech OS, Mike Parsons – CEO Qualitance, Irina Nicoleta Scarlat – Chief Growth Officer, Bitpanda, Petr Baron – CEO TBI Bank, Alexandru Bita – Chief Technology Innovation Officer, Libra Internet Bank.

Astfel, NEXT Fintech devine cel mai extins program de bootcamp-uri și workshop-uri ce oferă mentorat start-up-urilor pornind de la customer discovery / identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la realizarea de parteneriate comerciale si atragerea de finantari. Start-up-urile participante vor avea oportunitatea de a stabili parteneriate cu bănci și jucători regionali și globali din FinTech și tehnologie. Pe parcursul programului, startup-urile cu tracțiune comercială vor fi expuse partenerilor investiționali ai programului pentru atragerea rundelor de investiții de tip pre-Seed si Seed.

„Europa de Sud-Est este un teren fertil pentru startup-urile FinTech, datorită pepinierei sale de talente din domeniul tehnic și a ritmului rapid de evoluție a economiei statelor din regiune. Am asistat aici la apariția multor business-uri sofisticate în domeniul tech, care, la rândul lor, au stimulat apariția VC-urilor la nivel local și au atras VC-uri din întreaga lume să investească în Europa de Sud-Est. Elevator Ventures lucrează împreună cu rețeaua RBI pentru a face posibilă scalarea internațională a acestor business-uri FinTech. Din regiune, pentru regiune. Suntem un fond tânăr, dar am avut deja un exit, ceea ce stă mărturie a forței ESE și este un motiv în plus să ne dublăm eforturile. Astfel de programe și-au dovedit în repetate rânduri capacitatea de a forma antreprenori talentați într-un ecosistem VC, devenind, astfel, platforma de lansare pentru povești de succes transformatoare”, declară Suleiman Arabiat, Senior Investment Manager, Elevator Ventures, mentor în cadrul programului.

„Interesul Citi Commercial Bank pentru startup-urile fintech este semnificativ și în creștere. Fintech-urile oferă expertiză în soluții digitale avansate și mediul de lucru agil, foarte necesară construirea de întreprinderi digitale de succes. În același timp, fintech-urile pot beneficia de experiența și de rețeaua globală solidă pe care Citi le aduce la masă, la care se adaugă zeci de ani de experiență în afaceri la nivel mondial. Scopul nostru este să facem din parteneriatele de colaborare cu inovatorii fintech un triplu câștig: un câștig pentru clienții noștri, un câștig pentru partenerii noștri și, în cele din urmă, un câștig pentru Citi”, declară Dragoș Ciobanu,Tech and Digital Client Segment Head CE Cluster, Citi Commercial Bank.„Inovația financiară generează oportunități semnificative la nivel societal, stimulând dezvoltarea de noi produse și servicii financiare, noi moduri de lucru și, totodată, noi mijloace de comunicare cu clienții și consumatorii. Fintech-urile au devenit un motor al inovației în domeniul financiar, ajutând companiile să rămână competitive și relevante. Mastercard este recunoscut ca partenerul preferat al fintech-urilor din Europa, sprijinindu-le să se dezvolte la următorul nivel prin platforma Mastercard Accelerate și cele patru programe asociate: Fintech Express, Start Path, Engage și Developers. Techcelerator asigură o platformă valoroasă pentru ecosistemul local de startup-uri și pentru avansul digitalizării și mă bucur să fiu alături, ca mentor, de proiectele înscrise în cadrul programului”, spune Radu Cătălin Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

NextFintech are scopul de a oferi susținere startup-urilor Fintech și SaaS, pentru ca acestea

să-și scaleze business-ul prin parteneriate strategice, să cunoască investitori din regiune, să atingă faza de hypergrowth și să se întâlnească cu reglementatori și cu reprezentanți din mediul financiar.

Visits: 0