Tastatura Tournament Kailh Red RGB mecanica de gaming SPC GK630K – review

Asa cum va spuneam si cu alte ocazii fac parte din generatia care a mai apucat cate ceva din industria electronica romaneasca ce producea in ramura tehnicii de calcul, care in anii 80 spre 90 avea un cuvant de spus in Europa. Pe atunci existau tastaturi mecanice cu clic destul de bine facute si rezistente cum erau cele ce faceau parte din angrenajul calculatoarelor vremii fabricate de Felix Computers, din gama Coral “C512′ asa cum erau terminalele VDT 52. Tastaturile cu retroiluminare monocroma, impreuna cu un monitor cu luminofor verde, care pentru softisti erau elementul de forta in programare.

Si in acea perioada exista gaming, insa la un nivel care cerea dezvoltari ulterioare, iar programarea si procesele automatizate se intrevedeau ca zorii zilelor in care traim. Tastaturile de atunci in niciun caz nu aveau o asemenea fiabilitate si dimensiuni reduse precum cele ale polonezilor de la SilentiumPC si de aceea cred ca este destul de interesant sa va spun cate ceva despre perifericele lor, in speta despre tastatura Tournament Kailh Red RGB mecanica de gaming SPC GK630K. Tastatura TKL cu comutatoare Kailh Brown, SPC Gear GK630K promite a fi o tastatura de gaming accesibila, dar de inalta calitate, fara compromisuri.

SPC Gear pare a fi un producator discret de periferice de gaming, dar ne poate convinge in teste. Pentru aproximativ 50 de euro primesti o tastatura mecanica cu comutatoare bune si de buna calitate. Tastatura vine intr-o cutie de carton imprimata din exterior si are cablul detasabil de 1,8 metri impreuna cu documentele obligatorii si dispozitivul de indepartare a tastelor.

SPC Gear are si software pregatit pentru GK630K. Putem gasi asta pe site-ul producatorului. Iluminarea RGB existenta poate fi ajustata prin intermediul acestuia. Din pacate, nu fiecare LED poate fi controlat individual, exista doar efecte predefinite, dar multe dintre ele. Exista 18 profiluri predefinite pentru iluminarea tastaturii, dar puteti schimba si manual culoarea tastelor individuale. Pe langa valul obisnuit de culoare unica si multicolora, acesta include si diferite profiluri care reactioneaza la clicurile individuale ale tastelor si, astfel, de ex. aprinde taste individuale sau randuri intregi de taste. In functie de efect, luminozitatea si viteza pot fi, desigur, ajustate. Intregul spectru RGB este disponibil pentru selectarea culorilor. De asemenea, putem crea macrocomenzi in software. Deoarece SPC Gear GK630K nu are taste macro si multimedia dedicate, trebuie sa apelam la tasta functionala pentru a opera macro-urile. Alternativ, tastele existente pot fi alocate complet liber. Software-ul este usor de utilizat, iar memoria interna stocheaza, de asemenea, pana la trei profiluri create, inclusiv macro-uri direct pe tastatura. Alternativ, iluminarea poate fi schimbata si prin tastele FN si numerele de la 1 la 10, adica fara software. Macro-urile pot fi create si in acest fel. Deci software-ul pentru GK630K nu este obligatoriu, dar face operarea mult mai usoara.

De asemenea, este posibil sa schimbati functiile tastelor individuale. De exemplu, puteti atribui un clic de mouse, o tasta multimedia sau chiar functii de birou oricarei taste. In legatura cu atribuirea fixa ​​a culorilor tastelor, exista multe posibilitati de a adapta tastatura special pentru jocuri individuale sau pentru lucrari de editare. In consecinta, este ideal si in legatura cu crearea de profile separate. Exista, de asemenea, optiunea de a bloca tasta Windows si de a schimba tastele WASD cu panoul de control. Rollover-ul N-Key poate fi (dez)activat, iar rata de transfer USB poate fi setata, de asemenea, intre 125 Hz si 1000 Hz. De asemenea, este integrata o functie de actualizare pentru software si firmware-ul tastaturii.

O editie de turneu a unei tastaturi nu trebuie sa ofere mai mult decat performanta. SPC Gear GK630K este o astfel de tastatura. Foarte compacta, deci este o varianta TKL care costa si foarte putin. SPC Gear se concentreaza pe calitate inalta, precum si pe functionalitate buna. Carcasa acoperita din aluminiu o face foarte robusta si adauga greutatea necesara blatului mesei. Tastele multimedia dedicate nu sunt prezente, dar ca si in cazul unui notebook, ele sunt disponibile prin tastele functionale, la fel cum macrourile pot fi stocate. Tema iluminarii RGB nu este liber personalizabila, dar ofera totusi multe efecte. SPC Gear GK630K Tournament Kailh Brown RGB este o tastatura compacta pentru jucatori fara bloc numeric.

E o tastatura pe care o poti lua dupa tine, lucru intarit de faptul ca vine cu cablu USB tip C detasabil si conectabil dupa propria dorinta. Tastatura are prevazute pe spate niste santuri pentru “cable management” destul de bine gandite astfel incat sa poata fi ghidate cat mai bine pe partea de iesire personalizata a dispunerii optime: la stanga, pe mijloc sau la dreapta

Am aceasta tastatura de cateva saptamani si functioneaza foarte bine, sunet super chill si usor de scos toate tastele. Cu extractorul tastelor ascuns sub tastatura intr-un orificiu pe capac ai putea face o tastatura personalizata din ea mutand dupa preferinta. SPC Gear GK630K este o tastatura mecanica cu comutatoare Kailh. Este disponibil cu comutatoare albastre (click), rosu (liniar) si maro (tactile). Comutatoarele Kailh sunt fabricate de compania chineza Kaihua si, prin urmare, reprezinta o alternativa ieftina la binecunoscutele comutatoare Cherry MX. Am testat tastatura cu comutatoare Kailh Blue. Acestea sunt comutatoare tactile care au si un clic ca feedback.

Reglarea picioarelor in doua etape va permite sa setati inaltimea tastaturii dupa preferinte, iar comutatoarele echilibrate Kailh Brown sunt excelente atat pentru utilizarea de zi cu zi, cat si pentru jocuri.

Carcasa tastaturii consta dintr-o carcasa de baza din plastic negru cu un capac din aluminiu de culoare antracit. Sigla SPC Gear este incorporata in partea inferioara. Un total de cinci elemente de cauciuc sunt, de asemenea, incorporate aici ca picioare anti-alunecare si isi fac treaba foarte bine. Tastele negre au o inaltime normala si o curbura placuta. Cu toate acestea, ar putea fi rotunjita putin mai bine. Etichetarea tastelor este transparenta, astfel incat iluminarea RGB poate straluci aici. Capacele tastelor sunt pozitionate destul de sus. Prin urmare, iluminarea RGB straluceste si sub acestea. Totusi, efectul aici nu este la fel de uniform ca in cazul comutatoarelor Cherry MX. In plus, butonul FN este prevazut cu logo-ul SPC Gear ca o mica caracteristica speciala. In plus, unele taste sunt etichetate cu functiile speciale care pot fi apelate. Capacul din aluminiu din partea superioara a tastaturii face o impresie foarte buna si este vopsit uniform. In functie de lumina, culoarea apare antracit pana la negru. Cu toate acestea, carcasa de baza din plastic de pe partea inferioara prezinta unele neregularitati in colorare, cauzate probabil de turnarea prin injectie. La fel, marginea de la trecerea la capacul de aluminiu are uneori margini usor ascutite, iar reflexele luminii pot da impresia ca o pelicula este inca aplicata aici. Cablul USB inclus are un manson uniform, dar este putin rigid.

Punctul de comutare al comutatoarelor Kailh Blue poate fi perceput foarte bine facand clic, dar si haptic. Clicul este clar audibil, dar nu prea puternic. Poate fi stins destul de repede atunci cand joci si daca vrei sa folosesti din cand in cand tastatura pentru munca de birou intr-o camera linistita, poate dura ceva sa te obisnuiesti. Cu toate acestea, acesta este ceva pe care il accepti in mod constient daca alegeti o tastatura cu comutatoare albastre. Zgomotul tastelor mari difera doar putin de cel al celor mai mici. Tastele se simt bine, dar ar putea fi putin mai tocite. Nu am putut determina niciun fel de ghosting in testele de jocuri. Se vorbeste de ghosting atunci cand o tastatura nu capteaza toate intrarile atunci cand apasati mai multe taste in acelasi timp. Acest lucru se poate intampla in special in shooter-uri, deoarece adesea trebuie sa efectuati multe actiuni in acelasi timp. Daca o tastatura are o rulare cu 10 taste, aceasta poate fi utilizata de ex. 10 taste apasate in acelasi timp. Daca exista rularea tastelor N, puteti apasa toate tastele in acelasi timp, iar tastatura va putea in continuare sa capteze intrarea. N reprezinta o variabila pentru numarul de taste de pe tastatura, deoarece in matematica un n este intotdeauna folosit pentru un numar natural (toate numerele de la 1 la infinit fara zecimale).

SPC Gear GK630K a facut o treaba buna in teste. In ceea ce priveste pretul, puteti trece cu vederea mici defecte in procesare. In cele din urma, tastatura cu capac din aluminiu ofera o caracteristica rara in segmentul acesta de pret. 

Hits: 66

One thought on “Tastatura Tournament Kailh Red RGB mecanica de gaming SPC GK630K – review

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: