Tableta NOKIA T21 – review

Dupa testingul tabletei NOKIA T20 de anul trecut aici iata ca cei de la HMD au recidivat cu o noua serie care a ajuns si la GADGETARUL ROMAN Pe langa partea de design pare a fi si un upgrade hardware / software, dar cel mai sigur pare a fi o actualizare la Android 12 a tabletei fabricate in 2021. Cu toate aceste acest produs reintareste, daca ar mai fi fost nevoie si pe partea de tablete angajamentul HMD Global de a investi in practici sustenabile in procesul de fabricare a echipamentelor de comunicatii. Noul model are o durata lunga de viata a bateriei, un afisaj excelent si difuzoare duble care ofera un sunet mai puternic decat v-ati astepta de la un dispozitiv atat de subtire.

Dimensiunea ecranului este de 10,4 inci, iar tipul de ecran este un ecran tactil capacitiv LCD IPS care va va oferi o iesire de 1200 x 2000 pixeli. Display-ul este protejat cu sticla rezistenta la zgarieturi. Vine cu functii precum Bluetooth 5.0, USB Type-C 2.0. Nokia T21 este la pachet cu 4 GB RAM cu 64 GB si 128 GB stocare interna. Vine cu o baterie puternica Li-Po non-detasabila de 8200 mAh + incarcare rapida 18W + USB Power Delivery 3.0.

Tableta are o grosime de 7,5 mm si cantareste 471 g, deci este perfecta pentru a strecura intr-o geanta si nu se simte grea in mana. Nokia vinde o gama larga de accesorii pentru a-l proteja de lovituri si lovituri. Are un rating IP52, deci este protejat impotriva prafului usor si a stropilor de apa. Dimensiunea este de 247,5 x 157,3 x 7,5 mm. De asemenea, dispozitivul accepta Nano-SIM, suport Stylus.

Conceput cu o carcasa dura din aluminiu, inclusiv o husa pentru antena realizata in procent de 60% din plastic recilat, noul Nokia T21 aduce toata durabilitatea si promisiunile la care te-ai astepta de la o tableta Nokia. Doi ani de actualizari software ale sistemului de operare Android asigura ca terminalul ramane la zi.

Protectia de varf din industrie, cu pana la trei ani de actualizari lunare de securitate, il face ideal pentru intreaga familie. Datorita certificarii restrictive L3 Widevine DRM, redarea video de la Nokia T20 pentru serviciile de streaming a fost limitata la o rezolutie de 480p. De asemenea, nu puteai viziona filmari HD pe ceea ce altfel era un ecran frumos de inalta rezolutie. Pornind la drum cu succesul predecesorului sau, este imbunatatit prin multiple functii cerute de fani, cum ar fi streaming video HD, apeluri vocale si optiunea de plata prin NFC. NFC va va ajuta afacerea in efectuarea platilor si va putea scana etichetele NFC, in timp ce functia Second Screen va va permite sa va extindeti si sa controlati computerul Windows. In partea de jos, exista un port USB-C pentru incarcare si o mufa pentru casti de 3,5 mm in coltul din dreapta. Butonul de pornire este situat pe marginea de sus, iar comenzile de volum sunt pe partea dreapta, impreuna cu o tavita detasabila care poate accepta atat o cartela SIM cat si o cartela microSD. Exista doua difuzoare la fiecare capat al Nokia T21, impreuna cu software-ul OZO Spatial Audio. Redarea este puternica.

Nokia T21 este a doua generatie de tableta de buget de la Nokia. Cele mai multe aspecte raman aceleasi, cum ar fi afisajul de 10,4 inci, rezolutie 2K (2.000 x 1.200), camera spate de 8MP, Nokia a optat din nou pentru un raport de aspect 5:3. 64 GB spatiu de stocare extensibil. Nokia T21 este alimentat de un chipset Unisoc Tiger T612 usor diferit. inlocuind T610 vine cu Android 12 din cutie si un design nou.

Comparatia intre cele doua tablete o puteti regasi aici.

60 Hz, ceea ce inseamna ca nu exista o rata de reimprospatare mare sau variabila. Luminozitatea maxima este de 360 ​​nits. Obiectiv, acest lucru este suficient pentru utilizarea in interior, dar sub lumina puternica a soarelui poate fi dificil sa vezi ce este pe ecran, nu in ultimul rand pentru ca sticla este atat de reflectorizanta, ca la majoritatea tabletelor. Din pacate, nu exista scaner de amprente, care este o optiune mai sigura decat deblocarea faciala, care foloseste pur si simplu camera tabletei.

In benchmark-uri, T21 a avut performante bune in testele CPU, 3DMark, Aida64. GeekBench, PCMark, AnTuTu. Acest lucru este oarecum discutabil, totusi, pentru ca niciuna dintre tablete nu este suficient de puternica pentru jocuri, cu exceptia jocurilor ocazionale, care nu necesita o multime de resurse.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii unui dispozitiv Nokia este ca software-ul sau este in mare parte Android pur, deci nu exista diferente majore de UI pentru utilizatorii Google. Nokia a garantat doua actualizari ale sistemului de operare si trei ani de actualizari lunare de securitate, asa ca in cele din urma va primi Android 13.  

Camerele pentru tablete nu sunt de obicei la fel de importante precum sunt pe smartphone-uri. Cu toate acestea, Nokia a imbunatatit configuratia lui T21 in comparatie cu generatia anterioara.  Camera frontala pentru selfie a fost actualizata la 8Mp de la 5Mp. Culorile sunt mai bune, dar texturile sunt putin moi sau neclare, iar fotografiile din interior par mult mai spalacite decat atunci cand exista multă lumina disponibila in aer liber. Majoritatea oamenilor vor folosi aceasta camera pentru apeluri video, pentru care este perfect. 

Camera din spate de 8Mp ramane neschimbata fata de T20. In lumina buna, puteti obtine cateva fotografii acceptabile pe T21. Cu toate acestea, culorile pot fi pe partea insipida si exista o lipsa vizibila de claritate a texturilor.

Camera este capabila de zoom de pană la 8X. Ambele camere au focalizare automata si includ modul portret si filtre pentru editare de baza. Demonstativ am atasat cateva pentru a va face o idee.

Durata de viata a bateriei de la pachetul de alimentare de 8200 mAh de la bord este un punct in plus. Firma promite pana la trei zile de rezistenta si am primit mai mult de 10 ore de utilizare continua. Unitatea accepta incarcare USB-C cu fir de pana la 18 W, dar nu exista niciun incarcator in cutie. Rezultatele testelor apar mai jos.

Views: 15

Lasă un răspuns