Tableta NOKIA T20 – review

Nu am mai testat tablete NOKIA pana acum. Si eram curios oare cum s-au lansat pe o piata care nu este atat de primitoare precum cea de smartphone-uri. Cu toate acestea este o oportunitate legata in primul rand de pandemie care a schimbat comportamentul si preferintele utilizatorilor. Si dintr-o piata in scadere, iata ca tabletele au inceput sa aiba o cautare acerba si reprezinta cu adevarat provocarea prezentului. Piata de tablete nu au o dezvoltare atat de reprezentativa precum cea a smartphone-urilor de la o generatie la alta, dar nici nu trebuie neglijata. Vom vedea cu ce ne atrag producatorii de la HMD pentru a cumpara de la ei.

Nokia T20 este un dispozitiv frumos si durabil, cu un ecran clar. Este comercializat catre familiile care doresc principalele avantaje ale unei tablete, dar fara sa plateasca preturi de top. Sunt multe de preferat aici, dar calitatea si performanta camerei necesita unele imbunatatiri. Nokia T20 este o tableta cu Android si, la fel ca gama actuala de terminale Nokia, tableta profita de toate actualizarile sistemului de operare, actualizarile de securitate si testele de durabilitate pentru care telefoanele marcii au devenit cunoscute.

Cum a sosit tableta la GADGETARUL ROMAN puteti sa vedeti in unboxingul de mai jos. Tableta vine cu ceva documentatie, un cablu USB-A-la-C si alimentator de 10 wati insotitoare si un instrument de ejectare pentru slotul microSD din tavita SIM.

La fel ca in cazul terminalelor Nokia, securitatea si software-ul raman o prioritate centrala. Cei doi ani de actualizari ale sistemului de operare vin impreuna cu trei ani de actualizari lunare de securitate pentru a va proteja impotriva amenintarilor cibernetice. Cand vine vorba de timpul petrecut utilizand tableta, misiunea de a ajuta la mentinerea copiilor in siguranta este la fel de importanta precum cea de a contribui la sporirea creativitatii si educatiei acestora. Nokia T20 vine cu Google Kids Space, un mod de incredere pentru copii, care ii ajuta sa exploreze aplicatii, carti si videoclipuri pentru a-si hrani mintile curioase. Google Kids Space functioneaza in paralel cu contul Google al copilului, pe care parintii il pot gestiona prin functia de control parental Family Link. Nokia T20 se alatura celei mai extinse flote de dispozitive recomandate Android Enterprise (AER) care indeplinesc cerintele stricte ale companiei Google, ceea ce inseamna ca este un dispozitiv in care puteti avea incredere pentru a va sustine afacerea. Tableta functioneaza, de asemenea, in armonie cu HMD Enable Pro, solutia de gestionare a mobilitatii intreprinderii concepute pentru simplificarea utilizarii si gestionarea dispozitivelor implementate din interfata sa tip ghiseu unic.

Aceasta este o tabletă relativ mica si usoara, care masoara 247,6 x 157,5 x 7,8 mm si cantareste doar 470 g. Desigur, T20 nu ar fi un dispozitiv Nokia daca nu ar fi durabil. In acest sens, tableta are un corp din aluminiu sablat, un afisaj din sticla securizata si un grad de rezistenta la apa IP52. Acesta din urma inseamna ca T20 este protejat de praf limitat si stropi de apa care se afla la mai putin de 15 grade fata de verticala. Corpul in sine pare puțin gros, dar marginile plate și colțurile ușor rotunjite fac tableta sa se simta eleganta si moderna in general.

De-a lungul marginii de jos veti gasi un port USB-C pentru incarcare, in timp ce in coltul din stanga jos se afla o mufa pentru casti de 3,5 mm pentru cei care nu au trecut la castile fara fir. Exista un comutator de volum in partea dreapta a tabletei si un buton de pornire in partea de sus.

Nokia T20 are un ecran de 10,4 inchi cu o rezolutie de 2K sau 1200 x 2000. Potrivit HMD Global, ecranul este capabil sa atinga 400 nits de luminozitate si este certificat SGS pentru lumina albastra scazuta, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie confortabil pentru ochi.

Microfoanele duale capteaza o cantitate decenta de sunet, dar din nou nu sunt nimic special. Pe videoclipuri, puteti activa reducerea zgomotului cu OZO Audio pentru a atenua orice sunet de fundal, dar, din pacate, aceasta nu este o caracteristica care poate fi utilizata in timpul apelurilor video.

Nokia T20 pe care l-am testat vine cu 3 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare, desi acesta poate fi extins pana la 512 GB cu un card micro-SD. Alte piete ofera alte configuratii, inclusiv 4 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare. Puteti obtine tableta in ambele variante LTE si Wi-Fi. Acesta este asociat cu un procesor octa-core Unisoc Tiger T610. Fiecare tableta cu buget redus face compromisuri undeva. T20-ul are performanta medie. Uitati-va la modul in care s-a comportat in testele de evaluare comparativa: Aida64, CPUZ, PC Mark, 3D Mark, GeekBench, AnTuTu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Software-ul Android Nokia este la fel de stoc, asa ca experienta de aici este familiara si usor de digerat. Aceasta abordare spartana se extinde si la aplicatiile preinstalate; nu este neobisnuit la dispozitivele cu buget redus. Lansatorul are spatiul de divertisment relativ nou al Google, inlocuind Google Discover. Un loc care reuneste filme, televiziune, jocuri si carti pentru ca tu sa le urmaresti sau sa te joci sau sa citesti pe tableta. Dar continutul evidentiat in Entertainment Space.

T20 sufera de lag atunci cand foloseste si deschide aplicatii, trece de la modul portret la peisaj si chiar si atunci cand este deblocat.

Cu toate acestea, daca aveti putina rabdare, aceasta tableta se va descurca pentru sarcini de baza, cum ar fi vizionarea videoclipurilor, lucrul pe foi de calcul, navigarea pe retelele sociale.

Am reusit niste jocuri foarte usoare pe acest dispozitiv, dar numai pe titluri cu o grafica si un gameplay foarte de baza.

Nu multi cumpara o tableta pentru fotografie si probabil ca este un lucru bun pentru Nokia in acest caz. Pe spate, aveti o camera cu focalizare automata de 8 Mp. Acesta este capabil sa faca fotografii obisnuite, precum si panorame si fotografii portret. Puteti adauga, de asemenea, inflorituri suplimentare, cum ar fi filtre, daca doriti.

Fotografiile pot fi in regula in lumina zilei, dar atat conditiile de interior, cat si cele de lumina slaba produc fotografii neclare, neclare si neimpresionante. Daca vrei un snapper bun pe tableta, T20 nu este pentru tine.

Camera frontala este capabila de deblocare faciala, dar mi s-a parut ca acest lucru este extrem de temperamental.

Nokia T20 are o baterie de 8200 mAh. Firma sustine ca poate dura pana la 15 ore de navigare pe web, 10 ore de redare video si sapte ore de apeluri continue de lucru.

In utilizare mi s-a parut ca bateria este grozava. Folosind luminozitatea automata, se poate intinde aproximativ o zi si jumatate de pe această tableta navigand pe web si retelele de socializare.

In timp ce tableta accept incrcare de 15 W, cutia este echipat doar cu una de 10 W. Asta insemna ca putem incarca acea baterie masiva doar cu 12% in 30 de minute de la descarcare. Este nevoie de putin peste trei ore pentru a incarca.

Nokia T20 pune un accent deosebit pe design, cu un ecran clar si luminos si un finisaj elegant care il plaseaza deasupra unora dintre rivalii sai la buget. Durata de viata a bateriei este, de asemenea, un adevarat castigator.

Este o tableta buna doar daca nu intentionati sa faceti multi-tasking greoi sau jocuri puternice, deoarece nu este foarte rapida si receptiva. Camera neimpresionanta si lipsa unui incarcator de 15 W in cutie.

Puteti sa va bucurati de T20 – si este una dintre putinele tablete Android pure de pe piata in acest moment si ar putea fi o alegere buna pentru utilizatorii mai tineri care nu au nevoie de ceva mai premium.

Visits: 1

One thought on “Tableta NOKIA T20 – review

Comentariile sunt închise.