SureFire #53682 Gaming Bunker HDD 2TB – review

Visul oricarui gamer este sa isi instaleze jocul cat mai rapid si sa porneasca. Daca ai o colectie de jocuri sau backup intr-un singur loc, cat mai mare cu atat mai prezenta este satisfactia. Pentru ca sursa ta poate fi adaptata cu usurita la orice device fie PC, laptop sau consola de gaming, ale tale sau ale prietenilor, si oricand este nevoie, fara a mai trebui sa cauti prin alte locuri, dar totusi avand la dispozitie un opis potrivit. Bagi jocul si distractia este asigurata.

In plus, daca aveti un spatiu limitat de stocare pe computer, va puteti pastra jocurile pe unitatea externa, permitandu-va sa pastrati biblioteca Steam (sau alte servicii) libera de unitatea principala si portabila. Acelasi lucru este valabil si pentru console si puteti instala jocuri pe unitate sau le puteti pastra copii de rezerva, astfel incat sa nu fie nevoie sa le redescarcati data viitoare cand doriti sa le jucati.

Unitatile externe arata fantastic, cu acel aspect de mozaic digital pentru ele. De asemenea, au o dimensiune buna, masurand doar 125 mm x 80 mm x 17,5 mm, putin mai grele la 180 de grame pot fi depozitate cu usurinta, pot fi pastrate in rucsac sau chiar intr-o geanta de laptop fara prea multe motive de ingrijorare. In partea de sus a unitatii, exista trei lumini LED RGB, care pur si simplu trec printr-un ciclu de culoare lent si vom vedea asta in actiune in scurt timp.

SureFire se autoprezinta ca un producator ce construieste deviceuri durabile, usor de utilizat – echipamente de jocuri pentru console si computere. pentru jucatori incepatori si avansati.

“SureFire este un brand european specializat detinut de Verbatim GmbH, care furnizeaza produse de depozitare si accesorii pentru industria jocurilor de noroc. Conceput pentru pasionatii de jocuri pentru PC si consola, produsele SureFire sunt construite pentru a dura, sunt usor de utilizat si au un raport calitate-pret excelent pentru a atrage o gama larga de jucatori din Europa de toate varstele si abilitatile. Gama include hard disk-uri externe si SSD-uri, mousi de gaming si mouse pad-uri, casti, hub-uri si alte accesorii pentru jocuri care au fost special concepute pentru jocuri de inalta performanta”.

Anul acesta am fost surprins in mod placut de acest nou producator de deviceuri de gaming. Iar surpriza a fost legata de faptul ca Verbatim GmbH binecunoscutul brand inca din copilaria tehnologiei a ales sa se exprime in lumea gamingului prin a deveni proprietarul unei noi marci si anume SureFire. Iar la mine am uitat sa va spun, a sosit unul dintre cele ma performante deviceuri de stocare si backup fabricate in ceea ce priveste capacitatea de stocare si mai putin viteza: SureFire Gaming Bunker HDD 2TB.

Caracteristici

 • Potrivit atat pentru console, cat si pentru jocuri pe computer
 • Stocati convenabil toate jocurile intr-un singur loc
 • Lumini de accent cu LED-uri multicolore
 • Transfer de date de mare viteza
 • USB SuperSpeed ​​5Gbps
 • Nero Backup Software
 • Poate fi folosit si ca HDD extern obisnuit pentru stocarea fisierelor

Continutul pachetului de vanzare:

 • Hard Drive pentru jocuri SureFire
 • Cablu Micro-B la USB-A
 • Adaptor USB-A la USB-C
 • Nero Backup Software (suporta numai Windows)
 • Software de formatare (suporta numai Windows)
 • Ghid de initiere rapida
 • Manual de utilizare (preincarcat)

Unitatea este plug and play gata si nu necesita alimentare externa. Ar trebui sa il puteti conecta la computer, console, dispozitive mobile, televizor etc., fara a fi necesara o alta configurare. Desigur, daca dispozitivul necesita propriul format de fisier, vi se poate cere sa se formateze inainte de utilizare, dar acest lucru este de asteptat de la orice unitate.

SureFire Gaming este echipat cu USB 3.2 Gen 1, permitand viteze de transfer de pana la 5 Gbps. Aceasta inseamna timp de incarcare rapid pentru orice joc instalat si, in general, timpi de citire si scriere mai rapizi pentru orice transfer de fisiere si copii de rezerva. In plus, este echipat cu un adaptor USB-C, precum si cu tip A, ceea ce inseamna ca il puteti conecta la o gama larga de dispozitive, cum ar fi computerul Windows, dispozitivele mobile si console.

Si daca vorbim despre viteze iata ca am testat vitezele de citire / scriere cu aplicatii Benchmark dedicate Crystal si ATTO asa cum puteti sa vedeti mai jos.

Evident, HDD-ul nu are aceeasi viteza ca un SSD, dar ofera o capacitate mai mare la un pret mai mic, ceea ce este cu siguranta atragator. Unitatea si-a depasit ratingul oficial de 140MB/s de citire si 140MB/s de scriere, asa ca este destul de fantastic pentru o unitate de aceasta clasa.

Timpii de citire si scriere au fost testati atat pe Windows 10 de pe desktop cat si sub Windows 11 pe un laptop Asus pe care il am in teste.

Pentru a citi si scrie 10 GB de date pe unitate, HDD-ul a durat 1:13 minute. Ceea ce nu este rau si cu siguranta nu am simtit ca ma tine in loc.

Desigur, mutarea fisierelor de pana la 50 GB si 100 GB s-a simtit mult mai mult. Circa 6 min. pentru a scrie 50 GB de date pe unitate si la 12 pentru a scrie 100 GB. Pentru internetul meu de circa 350 Mbps, in circumstante ideale, inseamna o ora sau mai mult de descarcare ceea ce arata intr-un fel avantajul de a descarca / instala in siguranta jocuri.

Pe de alta parte si a cumpara o astfel de unitate HDD pentru un PC / laptop rasuflat nu isi gaseste necesitatea atat timp cat interfetele nu pot duce o astfel de viteza. Cu siguranta acesti parametrii nu se vor mai respecta daca perfomantele nu se inscriu in aceleasi domenii de viteza.

Transferul de mare viteza al datelor prin interfata (de ex., USB, Thunderbolt) il face adecvat pentru stocarea de date, partajarea de fisiere, copie de rezerva, arhivarea, redarea audio si toate aplicatiile care necesita accesarea rapida a fisierelor.

Pe SureFire #53682 Gaming Bunker HDD 2TB regasesti documentatia si in limba romana dar si aplicatia Verbatim de formatare. Mi se pare de real ajutor in special ca  pe timpul utilizarii vei beneficia de tot suportul necesar de la Verbatim.

Manualele de utilizare si software-urile gratuite sunt incarcate in prealabil pe unitatea de hard disk cu recomandarea sa salvati aceste fisiere pe computer („Documents“ (Documente)/“Verbatim“), pentru a avea intotdeauna o copie de rezerva a acestor fisiere in cazul in care (accidental) reformatati unitatea sau stergeti aceste fisiere de pe unitate.

Unitatea Verbatim este preformatata in FAT32 (pentru unitati cu capacitatea de 1 TB si 2TB) sau NTFS (pentru unitati cu capacitatea de 3 TB si 4 TB sau mai mari). Formatul FAT32 permite utilizarea fie cu Windows, fie cu Mac OS. Formatul NTFS este compatibil numai cu Windows 7, 8 si 10, si poate fi doar citit pentru Mac OS. Daca doriti sa utilizati unitatea pe un sistem Mac, reformatati unitatea in format HFS+. La reformatarea unitatii, toate datele de pe unitate vor fi sterse, asadar asigurati-va ca le salvati inainte.

Printre aplicatiile de pe HDD SureFire #53682 Gaming Bunker 2TB regasesc si una dedicata de backup, ceea ce mi se pare o abordare profi.

Aplicatia de baza SureFire #53682 Gaming Bunker HDD 2TB insa ramane Nero Backup 2020 Essentials unde poti intra in dialog cu toate modulele active.

Hits: 9

%d blogeri au apreciat: