Sunetele devin vizibile cu sistemul audio MHC-V7D

Sony testează puterea sistemului audio MHC-V7D prin experimente de tip Cymatics utilizând hit-ul Hideaway al artistei Kiesza

image001

Sony a creat un videoclip impresionant care combină lumini, culori și sunete pentru a reda incredibila forță a sunetului și capabilitățile noilor boxe MHC-V7D. Sistemul audio devine sufletul petrecerii și poate pune orice lucru în mișcare, la propriu. Folosind experimente de tip cymatics (principiu de reprezentare vizuală a sunetelor), sistemul de boxe MHC-V7D reușește să facă pamântul, apa și vopseaua să danseze în ritmul megahitului Hideaway interpretate de Kiesza.

Spectaculosul efect Cymatics a fost descoperit în 1680 de Robert Hooke și se referă la reprezentarea vizuală a vibrațiilor sunetului, de obicei prin deplasarea controlată a particulelor pe o suprafată ce vibrează. În experiementul din videoclip, vibrațiile au fost create de sunetul puternic produs de sistemul audio MHC-V7D.

”MHC-V7D combină efectele audio cu cele vizuale folosind difuzoarele cu LED și controlul sunetului prin gesturi, ceea ce creează o experiență audio unică. Frumusețea efectului Cymatics este că ne permite să vedem cu adevărat forma sunetului prin presiunea și vibrațiile redate de MHC-V7D astfel încât audiofilii pot percepe melodia Hideaway într-un mod cu totul diferit”, spune Alberto Ayala, directorul diviziei Vision and Sound, Sony Europe.

Sony a colaborat cu arhitectul în inovație Yifei Chai din cadrul studioului de producție creativă Unit 9 pentru a realiza videoclipul „Nisipul și vopseaua” în care aceste elemente dansează, iar sculpturile din apă și ferrofluidul (lichidul magnetizat) sunt manipulate într-un mod vizual captivant. Videoclipul urmează o călătorie fascinantă cu ajutorul sistemului audio, purtând audiența tot mai aproape de lumea misterioasă a vizualizării sunetelor.

În clip, difuzorul pentru frecvențe joase creează efecte vizuale variate care se sincronizează cu instrumentele muzicale, oscilațiile de sunet și vocea din Hideaway, simulând traseul melodiei de la începutul liniștit către un final animat care dă viață științei sunetului.

Sculpturile sonice în apă, create folosind un vas umplut cu vodcă amplasat pe subwooferul sistemului MHC-V7D, transformă melodia în cercuri concentrice care se mișcă în tandem cu vocea artistei.

Puterea sunetelor este apoi pusă în evitență într-un format vizual prin intermediul unei plăci Chladni – o suprafață metalică subțire acoperită cu nisip și fixată deasupra difuzoarelor.

Ferrofluidul a fost folosit pentru a evidenția controlul sistemului MHC-V7D prin gesturi. Acesta conține particule solide mici (cu un diametru de aproximativ 10nm) suspendate într-un mediu lichid și are atât fluiditatea unui lichid cât și proprietățile magnetice ale unui corp solid. Utilizând electromagneți sincronizați cu ritmul melodiei Hideaway și controlul sistemului audio V7D prin gesturi, ferrofluidul ia forma unor țepi. Ferrofluidul este apoi acoperit de lumini generate de V7D, de asemenea sincronizate cu ritmul melodiei.

Finalul videoclipului prezintă tehnologia Smart High Power Technology a sistemului audio, care creează o presiune incredibilă a sunetului de 1550w și un bass extrem de puternic. Aceste caracteristici sunt prezentate cu ajutorul unor vopseluri tricolore care dansează pe ritmul muzicii, chiar pe suprafața boxei.

Sistemul Sony MHC-V7D a fost creat pentru a transforma locuințele în veritabile case pentru petreceri; noul sistem audio High Powered redă muzica cu o fidelitate foarte ridicată și la un volum perfect pentru o atmosferă electrizantă în propria casă.

Informații despre produs

MHC-V7D – bass puternic și caracteristici perfecte pentru petreceri, într-un design compact
MHC-V7D dezvoltă un bass extrem de puternic, cu o presiune a sunetului de 1550W (RMS 1440W, 105.5dB SPL), datorită tehnologiei Smart High Power, care sporește presiunea acustică. Tehnologia Clear Audio+™ dezvoltată de Sony permite optimizarea sunetului cu o singură atingere, în timp ce modul Football creează o atmosferă de stadion în timpul evenimentelor sportive.
Poți ajusta melodiile preferate cu ajutorul efectelor audio DJ și Sampler și chiar poți adăuga vocea ta pe fundalul piesei preferate cu ajutorul input-urilor de microfon pentru Karaoke. Atmosfera poate fi îmbunătățită prin jocurile de lumini care se sincronizează cu ritmul muzicii.
Tehnologia de control al gesturilor prezentă pe sistemul audio MHC-V7D te ajută să devii DJ, oferind control facil atât asupra muzicii, cât și a luminilor de la petrecere.
Poți conecta sistemul audio la smartphone, tabletă sau laptop prin iNFC™ sau Bluetooth®. Poți rămâne la cârma petrecerii controlând muzica și sunetul prin intermediul aplicației Fiestable, disponibilă în Google Play™ și App Store.
Designul compact al MHC-V7D îl ajută pe utilizator să se bucure de experiența completă a unui DJ, însă dacă dorești să-ți trezești vecinii o poți face trecând sistemul în Party Chain Mode, care îți va permite să îl conectezi la alte sisteme audio puternice.

8 Iulie 2015 – Sony Romania

Views: 0

Lasă un răspuns