Sufleu de conopida…de sezon
Intrucat nu mai este asa de mult si vremea rea o sa se arate trebuie sa profitam de orice ocazie sa mai iesim in piata si ne bucuram de binefacerile legumelor pe care le mai putem cumpara in buna stare si integritate.
Fiind inca perioada conopidei era si pacat sa nu speculez aceasta reteta pe care doresc sa o prezint mai jos:
1 conopida mai mare de vreo 1.5 kg;
200 g de cascaval in cazul nostru afumat;
6 oua;
100g iaurt;
50g unt;
200g de sunculita;
300g branza;
pesmet alb
3 legaturi de ceapa verde;
1 legatura de patrunjel;
1 legatura de marar;
Dupa gust condimente verdeturi a la Provence
Dupa igenizarea constituentilor intrun jet de apa puternic si aici ma refer la conopida, ceapa verde, mararul si patrunjelul, bineinteles le vom marunti.
De asemeni, vom da prin razatoare cascavalul afumat si branza si vom taia marunt bucata de sunca.
In iaurtul avut la dispozitie vom amesteca branza, sunca mararul si patrunjelul si ceapa verde, iar la sfarsit vom adauga dupa preferinte condimentul Provence.
In oala in care vrem sa montam compozitia vom tapeta cu unt si vom presara niste pesmet urmat de un pat de conopida peste care vom turna amestecul de mai inainte. De asemeni vom ninge cu niste pesmet peste un strat acceptabil de unt.
Dupa ce l-am dat la cuptor la foc potrivit vom scoate sufleul dupa aproximativ o jumatate de ora cand va deveni rumenit. Sunt in jur de vreo patru portii. Pofta buna!
Privind aceasta reteta imi amintesc de Jocurile foamei Sfidarea carte
Views: 3