Studiu Mercury Research despre industria de curierat: FAN Courier, brandul preferat de companii pentru expediții

FAN Courier se menține pe primul loc în preferințele românilor, fiind  și în 2022 cel mai cunoscut și cel mai utilizat serviciu de curierat din România. Clienții companiei consideră că atuurile pe care FAN Courier le are în fața concurenței sunt calitatea serviciilor, soluțiile digitale complexe, tehnologiile performante de sortare și echipa formată din oameni profesioniști și amabili gata să vină cu soluții adaptate nevoilor clienților.

Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale studiului anual de evaluare a brandurilor de curierat de pe piața locală, realizat de compania de cercetare Mercury Research.

Potrivit cercetării, FAN Courier rămâne cel mai cunoscut furnizor de servicii de curierat rapid, două treimi dintre persoanele chestionate menționând acest brand pe primul loc. Și la notorietate spontană, mențiunile rămân ridicate (92%, cu mult peste următorii clasați), FAN Courier fiind primul brand care le vine în minte respondenților când se gândesc la un furnizor de servicii de curierat.

FAN Courier și-a păstrat, în 2022, prima poziție în clasament și la gradul de utilizare a serviciilor companiei (atât încercare – 94% din totalul pieței, cât și utilizare curentă – 77%) și în preferințele utilizatorilor (62% îl menționează ca furnizor preferat de servicii de curierat rapid).

”Le mulțumim partenerilor noștri pentru încrederea acordată în fiecare zi și îi asigurăm că depunem în continuare toate eforturile pentru a ne ridica la înălțimea așteptărilor lor. Anul acesta a fost pentru noi toți unul dificil, marcat de incertitudini și scumpiri pe care am încercat să le ținem în frâu, conștienți de impactul în prețurile finale ale tuturor. Încercăm să compensăm cu investiții pe partea de automatizare, digitalizare și servicii de livrări alternative, care să simplifice și să accelereze expedițiile, în beneficiul clienților noștri. Continuăm să investim și continuăm să căutăm soluții alternative la energia tradițională – în acest sens am făcut deja un prim pas anul acesta prin instalarea de panouri fotovoltaice la sediul din Ștefănești, sistem care va asigura aproximativ 40% din consumul propriu de energie.”, a declarat Adrian Mihai, CEO și cofondator FAN Courier.

Livrările efectuate de FAN Courier sunt evaluate și în 2022 ca fiind mai bune decât cele ale concurenților, atât în ceea ce privește timpul, calitatea, dar și amabilitatea și profesionalismul curierului.

Persoana dedicată de la FAN Courier cu care companiile colaborează este în general evaluată pozitiv sau foarte pozitiv pe toate atributele – promptitudine, disponibilitate, pro-activitate și înțelegere a nevoilor, fără schimbări semnificative față de anul precedent.

În ceea ce privește sursele de informare despre activitatea și serviciile oferite de companiile de curierat, prietenii și cunoscuții reprezintă cea mai importantă sursă de informare despre FAN Courier (45%). Site-ul oficial și canalele de social media (Facebook, LinkedIn, Instagram) sunt, de asemenea, surse importante de unde clienții companiei își iau informațiile.

FAN Courier desfășoară anual un studiu de monitorizare a performanței brandurilor de curierat rapid, în rândul companiilor care utilizează astfel de servicii din România, cu obiectivul de a evalua propria performanță în context competitiv. Studiul din acest an, realizat de compania de cercetare Mercury Research, s-a derulat în perioada octombrie-noiembrie 2022, pe un eșantion reprezentativ de peste 300 de companii din România.

Hits: 16

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: