Studiu Kaspersky Lab: Turiștii aflați în străinătate sunt o “pradă” ușoară pentru infracționalitatea financiară online

Conform unui nou studiu Kaspersky Lab, utilizatorii – incluzând persoanele aflate în vacanță și pe cele care călătoresc în interes de serviciu – fac numeroase operațiuni financiare atunci când se află în străinătate, punându-se în pericol atunci când nu sunt protejați corespunzător.

Studiul a arătat că 45% dintre persoanele care călătoresc sunt de părere că pierderea banilor este una dintre principalele trei amenințări cu care se pot confrunta în străinătate, iar compromiterea cardului este plasată în Top 3 amenințări, de către 35% dintre utilizatori. Aceste temeri sunt întemeiate – cercetarea a arătat, de asemenea, că pericolul de a pierde bani în timpul unei călătorii este real: 22% dintre respondenți au experimentat o astfel de pierdere, iar pentru 8%, călătoria într-o țară străină a însemnat compromiterea datelor de card.

k

În schimb, este mai mic numărul respondenților care au menționat infectarea dispozitivului (11%) sau frauda online (20%) printre primele trei motive de îngrijorare atunci când călătoresc. Cu toate acestea, 18% dintre ei au fost victimele infracționalității cibernetice atunci când se aflau în afara țării.

Nu este de mirare că turiștii devin victimele infracționalității cibernetice. 82% se conectează la Wi-Fi oriunde, atunci când sunt în străinătate și, folosind această conexiune potențial riscantă, 61% dintre utilizatorii fac tranzacții bancare online, iar 55% fac cumpărături online. Fără o protecție corespunzătoare, acest comportament expune utilizatorii și banii lor unui risc inutil, dar numai 34% dintre ei folosesc o rețea securizată (VPN) atunci când se conectează la o rețea publică Wi-Fi, în timp ce 18% spun că nu fac nimic pentru a se proteja.

“În lumea din ziua de azi, permanent conectată, putem călători ușor, în interes de serviciu sau personal, și rămânem conectați. Această capacitate ne aduce oportunități incredibile, dar ne expune și la pericole, dacă nu avem grijă. Este foarte simplu să ne conectăm la o rețea Wi-Fi potențial nesigură, decât să ne păstrăm obiceiurile normale privind serviciile de online banking sau cumpărăturile online, fără să ne gândim la consecințe. În timpul vacanțelor de vară, le recomandăm turiștilor să fie mai precauți, să se gândească de două ori la activitățile online pe care le au în străinătate și să ia măsuri pentru a-și proteja banii”, spune David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky Lab.

Pentru a nu pierde bani, utilizatorii ar trebui să se comporte prudent atunci când se află în afara țării. Ar trebui să fie întotdeauna atenți unde le sunt cardurile, să se conecteze la Internet cu ajutorul VPN-ului și să folosească o soluție eficientă, cum  este Safe Money de la Kaspersky Lab. Disponibilă în Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security, opțiunea Safe Money le permite utilizatorilor să introducă informații financiare și să facă tranzacții pe orice site bancar sau de e-commerce, într-o manieră sigură.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Cunoștințele în domeniul amenințărilor cibernetice și expertiza în securitate IT deținute de Kaspersky Lab se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorități guvernamentale și utilizatori individuali din toată lumea, Portofoliul complex de securitate include protecție endpoint de top și un număr de soluții specializate de securitate și de servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele.

Kaspersky Lab – 16 august 2016

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: