Streaming microphone TRUST GXT244 BUZZ – review

Ultimul microfon de streaming din suita testata de mine de la Trust este GXT244 BUZZ pentru a putea inregistra sunetul in review-urile video, dar si difuzarea si inregistrarea jocurilor de cea mai inalta calitate. Dar nu si cel de pe urma in clasamentul adhoc constituit in urma testarii.

Microfonul Trust GXT 244 Buzz USB Streaming este construit pentru a oferi inregistrari fidele si de calitate si totodata usor de pus in functiune, atunci cand te hotarasti sa il conectezi online.

Atunci cand l-am primit m-a impresionat stilul modular in care a sosit in cutie, si faptul ca pentru a putea sa-l asamblez mi-a oferit un timp foarte scurt si prea putina bataie de cap, fiind extrem de intuitiv modul in care il vei impacheta in forma finala. Per total microfonul cantareste 716 g si este usor de manevrat.

Pachetul de vanzare este atractiv si ca de obicei este insotit de date care ajuta utilizatorul sa afle cu ce fel de device utilizatorul va putea sa aiba de a face. Si anume:

• Conexiune digitală USB; functioneaza instantaneu pe orice PC si laptop
• Reproducere calda, bogata si clară a sunetului; pentru inregistrarea vocii si a instrumentelor acustice
• Model de inregistrare cardioid pentru inregistrare de precizie inalta si sunet clar, cu zgomot de fond minim
• Perfect pentru podcast, vlog, voice-over, inregistrare de muzica sau transmisie pe YouTube, Twitch si Facebook

Specificatii tehnice:
– Microfon condensator
– 30 Hz – 18.000 Hz raspuns de frecventa
– -36 dB sensibilitate
– Rata de esantionare de 16 biti, 48 kHz

In pachet regasim:
– Suport universal cu surub de 5/8 “pentru montarea bratului microfonului
– Suport pentru trepied cu lame metalice
– Cablu USB lung de 1,8 m

M-am bucurat de corpul microfonului care este construit ca un cilindru metalic de culoare negru mat, gravat cu sigla Trust GXT, ce cu siguranta adaposteste circuitele adaptive pentru microfonul condensator ce se afla in cavitatea de culoare rosie acoperita cu plasa de culoare neagra. Practic totul dintr-o singura bucata, aducand in partea de jos conectorul de adaptare la cablul USB ce va intra in PC, cu cateva cerinte minimale:

• PC sau Laptop cu port USB

• Windows 7, 8, 10 sau Mac OS X 10.5 (Leopard) sau versiune ulterioara

• PS4™

Cu toate acestea se simte necesitatea de a avea cateva butoane pe corpul microfonului pentru a putea controla emisia.

Mi-a mai placut si tripoda cu suprafata de sprijin foarte potrivita asigurand stabilitatea pe suprafata plana prin intermediul unor pufere de cauciuc, ce impiedica alunecarea accidentala. Filetelete suruburilor sunt bine realizare ducand la miscari line si precise de prindere si practic nu mi s-au intepenit niciodata in timpul utilizarii. Mecanica fina este facuta cu simt de raspundere, ducand si la o fixare buna a inaltimii microfonului Cardioid si o blocare buna.

Suportul microfonului este de asemenea o constructie futuristica in jurul unui cerc metalic a carui inclinare poate fi controlata tot prin intermediul unui surub de blocare bine realizat. In plus exista niste elastice de culoare rosie antivibrare, extrem de utile

Per total in timpul capturilor vocale si de fond microfonul s-a dovedit reponziv, iar calitatea sunetelor percepute intr-o gama foarte buna si nuantate, in functie de selectiile mixate. Timbrul extrem de placut nu te lasa sa te plictisesti si este usor modelabil in urma posibilelor prelucrari ulterioare. Raportul semnal / zgomot de 79 dB, nivelul de presiune acustica 130 dB, sensibilitatea de 36 dB avand un raspuns in frecventa in domeniul 30Hz – 18000 Hz, asigura o auditie stralucitoare ca amplitudine si ca timbru, atunci cand ai totusi si niste casti de calitate.

 

Visits: 0