Știrile lunare vivo | 5G: Creşterea vitezei în cursa high-tech globală

5G: Creşterea vitezei în cursa high-tech globală
Cum ajută vivo la implementarea tehnologiei 5G în Europa şi în întreaga lume 5G – a cincea generaţie de bandă largă mobilă – se extinde în toată lumea. Pieţele europene înregistrează o dezvoltare foarte rapidă a acestei tehnologii care câştigă teren într-o serie de domenii importante.

Producătorii principali de smartphone-uri, aşa cum este vivo, le oferă  utilizatorilor o gamă extinsă de dispozitive 5G şi o experienţă 5G îmbunătăţită. În ultimii ani, vivo a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai tehnologiei 5G, ajutând la dezvoltarea tehnologiei de bază şi la standardizarea acesteia.


De ce are nevoie Europa de tehnologie 5G
Conform companiei de consultanţă Accenture, 5G va generavânzări totale de până la 2,0 trilioane de euro în toate  industriileprincipale din economia europeană în perioada 2021-2025 şi va crea sau va transforma 20 de milioane de locuri de muncă. Tehnologia de bandă largă mobilă le oferă utilizatorilor viteză foarte mare de transfer şi latență scăzută, ajutând la progresul tehnologiilor de Realitate Virtuală, transmisiei HD sau cel al aplicațiilor de gaming, pentru dispozitive mobile. De asemenea, această tehnologie contribuie la dezvoltarea oraşele inteligente, a companiilor noi şi a automatizării fabricilor. Comercializarea de terminale 5G independente este unul dintre cele mai importante obiective pentru dezvoltarea 5G. Acest lucru presupuneca operatorii, producătorii de telefoane mobile, comercianţii de cipuri şi furnizorii de dispozitive să colaboreze pentru a le oferi utilizatorilor experienţe 5G de înaltă calitate.
Cercetarea şi dezvoltarea în prim-plan Încă de la început, vivo a investit mult în cercetare şi dezvoltare pentru tehnologia 5G. În 2016, compania a înfiinţat Institutul vivo pentru cercetare în domeniul comunicaţiilor. În prezent, în cinci din cele zece centre R&D pe care vivo le are în toată lumea, experţii
lucrează pentru a îmbunătăţi şi pentru a dezvolta standardele 5G. vivo a început să dezvolte prototipuri de telefoane 5G în 2018. Compania a făcut cercetări extinse cu privire la problemele care pot apărea şi a avut un rol important în standardizarea tehnologiei 5G.
În 2020, vivo a participat la un test mmWave în afara laboratoarelor, organizat la Beijing de grupul IMT2020 pentru promovarea 5G. Rata maximă a downlink-ului 4CC a smartphone-ului vivo 5GmmWave a atins 2,06 Gbps pe o distanţă  până la 1,3 kilometri.
Contribuţia la terminalele 5G
Majoritatea utilizatorilor se bucură de îmbunătăţirile aduse detehnologia 5G în vieţile lor cu ajutorul smartphone-urilor.
Telefoanele mobile 5G sunt din ce în ce mai folosite, iar vivo acordă o atenţie deosebită inovaţiei. Pentru noi, inovaţia include proiectarea antenelor, disiparea căldurii, un sistem de încărcare rapidă de 120W şi tehnologia de stabilizare a camerei foto Gimbal 2.0. vivo a dezvoltat modele de smartphones 5G pentru fiecare categorie de preţ. Pe pieţele europene, clienţii au la dispoziţie următoarele modele: X51 5G, X60 Pro 5G, V21 5G, Y72 5G şi Y52 5G. Vânzările au depăşit aşteptările. Uneori, nivelul de producţie a depăşit 100.000 de unităţi de smartphone-uri 5G pe zi.
Conform companiei Canalys, specializată în analiză tehnologică, vivo s-a clasat în primele trei companii de pe piaţa globală de telefoane mobile 5G în primele şase luni ale anului 2021.
Inovaţie tehnologică
Până acum, vivo a depus peste 3000 de brevete pentru invenţii privind standardele de comunicare 5G. Compania a devenit unul dintre liderii grupului de promovare IMT-2020, aducând contribuţii importante prin inovaţii precum tehnologii de economisire a energiei, soluţii pentru interferenţele terminalelor şi terminale de putere mare. În 2019, compania a aderat la grupul de promovare IMT-2030 şi a început oficial cercetarea tehnologică pentru 6G, a şasea generaţie de bandă largă mobilă. vivo estimează că în viitor va exista o reţea globală în care lumea digitală şi cea fizică
să se unească.
Tehnologia 5G câştigă teren în Europa
Smartphone-uri 5G vivo disponibile în toate categoriile de preţ vivo este unul dintre liderii în cercetare şi dezvoltare
pentru tehnologiile 5G şi 6G vivo este printre primele trei companii de pe piaţa globală de smartphone-uri 5G „Scopul companiei vivo este să participe la modelarea viitorului tehnologiilor mobile. De aceea, suntem lideri în cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei 5G în Europa şi în toată lumea. Până acum, vivo a depus peste 3.000 de brevete pentru invenţii privind standardele de comunicare şi am dezvoltat smartphone-uri 5G inovatoare în toate categoriile de preţ, oferindu-le clienţilor cea mai bună experienţă 5G.”
Concluzii vivo în ceea ce privește tehnologia 5G
ERIK ZHU,
CEO, vivo România

Hits: 10

%d blogeri au apreciat: