Startup-urile de AgriTech din Europa Centrală și de Est se pot înscrie în acceleratorul Nextcelerator până pe 28 februarie, 2022

20 de startup-uri din România, Grecia, Germania, Cehia și alte state CEE
s-au înscris deja în Nextcelerator

  • Perioada de înscrieri în accelerator a fost prelungită până pe 28 februarie, 2022
  • Nextcelerator își propune să susțină cele mai inovatoare afaceri de tehnologie apărute în domeniul agriculturii.
  • Afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri și conexiuni cu potențiali parteneri și investitori.

Startup-urile de AgriTech din Europa Centrală și de Est  se pot înscrie până pe 28 februarie în Nextcelerator, accelerator digital creat de Agricover, SeedBlink și Microsoft pentru a sprijini afacerile incipiente din Europa Centrală și de Est care susțin tehnologizarea agriculturii. Douăzeci de startup-uri Agritech din din România, Grecia, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Kosovo s-au înscris deja în Nextcelerator.

Astfel perioada de înscrieri în accelerator a fost prelungită până pe 28 februarie, afacerile eligibile fiind start-upurile cu un MVP testat.

Printre startup-urile care s-au înscris deja se numără proiecte de tip marketplace, proiecte din zona agrifood sau de optimizare a proceselor din ferme.

„Cifrele* arată că în 2021 agricultura a ocupat primul loc în topul industriilor cu cele mai mari creșteri procentuale ale numărului de companii nou-înființate – 262%! Așadar, startup-urile din domeniul agricol au nevoie de foarte multă susținere, iar noi ne dorim să facem acest lucru prin Nextcelerator. Credem că parteneriatul pe care îl avem cu Microsoft și Agricover va oferi antreprenorilor un mix foarte bun de acces la mentori cu experineță îndelungată în domeniul agricol, al tehnologiei și al finanțării”, declară Andrei Dudoiu, Managing Partner în cadrul SeedBlink.

Afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri și conexiuni cu potențiali parteneri și investitori.

Agricover, lider pe piața Agribusiness din România, va sprijini start-upurile în materie de strategie de afaceri. Partenerul validează MVP-ul afacerilor și facilitează testarea ideilor alături de jucători importanți, precum fermieri profesioniști și mentori. De asemenea, Agricover oferă startup-urilor traininguri și programe despre gestionarea finanțelor în afacerile Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri și a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie go-to-market și leadership.

 

Platforma europeană de investiții SeedBlink își oferă experiența în domeniul finanțării, sprijinind cu informații despre opțiuni de finanțare, campanii de crowdinvesting și lecții importante învățate în urma a peste 50 de astfel de campanii.

Experții de la Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, abordând tematici precum proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei și a produselor și crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

Mai multe detalii despre Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub și procesul de înscriere pot fi găsite accesând pagina https://pages.seedblink.com/agritech-hub/.

*Sursa: Raportul KeysFin Macro Update, startupcafe.ro

Despre Agricover

Agricover este liderul pieței de agribusiness din România, un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung, creator de progres și prosperitate la scară socială.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să își poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internațional, la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol și la servicii de agricultură digitală.

Agricover Holding SA reunește Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială, facilitându-le astfel transformarea modului în care își desfășoară activitatea de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real.

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să aibă acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faze incipiente și de echipele lor pasionate. Ne propunem să deschidem investițiile în start-up-uri și facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunități cu experiență în tehnologie și a rețelei și expertizei noastre, pentru a scala companiile după investiții.

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult.

Hits: 4

%d blogeri au apreciat: