Startup-uri din 20 de țări au aplicat la Advancing AI #4, program de accelerare organizat de Techcelerator pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est care dezvoltă produse folosind Inteligența Artificială.

9 startup-uri din România, Turcia, Polonia și Serbia finalizează programul, iar o treime dintre soluții sunt din zona medicală

130 de aplicații din peste 20 de țări
Nouă startup-uri participante, dintre care patru sunt din România
Piața globală a soluțiilor de inteligență artificială va crește cu aproximativ 28,5% anual până în 2030

Techcelerator și Google for Startups au selectat nouă startup-uri în cadrul Advancing AI, program de accelerare pentru startup-urile din regiune care creează produse bazate pe soluții AI (Artificial Intelligence). Programul susține eforturile de creștere ale companiilor și stimulează dezvoltarea ecosistemului din regiune, startup-urile selectate fiind din România, Polonia, Serbia și Turcia.

Cele nouă startup-uri au fost alese din 130 de aplicații din peste 20 de țări.

Programul de accelerare Advancing AI #4 se derulează de-a lungul a zece săptămâni și se va încheia la finalul lunii mai, urmand ca startup-urile să intre în perioada de asistență post
program.

Piața globală de soluții de Inteligență Artificială este estimat să ajungă la 184 de miliarde de dolari anul acesta, iar în 2030 la aproximativ 827 de miliarde de dolari, creșterea fiind de aproximativ 28,5% anual, conform datelor Statista.

“Soluțiile de Inteligență Artificială vor fi cel mai des utilizate pe viitor în domeniul sănătății (15,7% din valoarea pieței), în special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente și medicină personalizată. Alte domenii în care vom vedea tot mai des soluții AI sunt în zona de enterprise software precum domeniul financiar și securitate cibernetică, cel de producție, business&legal, retail și logistică, energie verde și generarea de noi materiale. Vedem aceste trenduri internaționale și în cadrul celei de-a patra ediții a Advancing AI, unde o treime dintre startup-urile finaliste sunt din zona de sănătate iar o parte importantă din segmentul de securitate cibernetică, două dintre zonele în care oamenii au cea mai mare nevoie de inovație”, a declarat Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator.

Techcelerator, împreună cu partenerii săi, va prezenta cele mai bune echipe în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc pe 27 mai la BT Stup (Calea Şerban Vodă 206 – 218, Bucureşti).

Printre investitorii și speakerii de la eveniment se numără reprezentanți ai unor organizații precum GapMinder VC, Techangels România, Bravva Angels, Notion, LaunchHub, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, SeedBlink, Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Startup Moldova, PortfoLion, European Investment Fund, Credo, Early Game Ventures.
Astfel, printre speakeri se numără Camelia Drăgoi – Senior Mandate Manager European Investment Fund, Dan Mihăescu – founding partner GapMinder VC, Olga Melniciuc – CEO Startup Moldova, Mark Palfalvi – Principal PortfoLion, Karolina Mrozkova – General Partner Credo Ventures, Kamil Mieczakowski – Partner Notion Capital, Mălin Ștefănescu – Vice President Techangels România, Marius Istrate – Chairman of the Board TechAngels, Cristian Munteanu – Fondator& Managing Partner Early Game Ventures, Bogdan Pasca – Investment Principal Early Game Ventures.
Cei care își doresc să se preînscrie pentru ediția următoare a Advancing AI o pot face accesând acest link: https://www.f6s.com/techcelerator.ro/apply.

Startup-urile care finalizează programul sunt:

Travatar (Polonia) – oferă o soluție care combină securitatea cibernetică și analiza datelor pentru a asigura securitatea site-ului și oferă date de trafic fiabile, identificând procentul de roboți vs utilizatori reali (umani). Soluția utilizează măsuri avansate de securitate, inclusiv biometrie comportamentală și detecție bazată pe Inteligență Artificială și ajută agențiile de marketing și proprietarii de afaceri e-commerce să eficientizeze utilizarea bugetelor de marketing.

Feyenally (Polonia) transformă modul de îngrijire oftalmologică cu ajutorul EyeTEST – o aplicație mobilă bazată pe inteligență artificială pentru autoexaminarea ochilor în vederea depistării erorilor de refracție la domiciliu, folosind doar smartphone-ul.

NS-EDGE (România) este o platformă de Inteligență Artificială de monitorizare a securității cibernetice care afișează în timp real detectarea amenințărilor sub formă de grafice și procesează zilnic terabiți de date, necesitând o putere de operare redusă.

Abrakadabra Games Technology (Turcia) un produs pentru fanii fotbalului din întreaga lume. Permite transformarea videoclipurilor din viața reală în jocuri și experiențe video direct pe dispozitivele mobile, evitând complexitatea motoarelor de jocuri 3D și expertiza în codare. Abrakadabra permite colaborarea și monetizarea prin integrarea blockchain, inclusiv NFT-uri și token-uri digitale.

Naratix (România) o suită de roboți bazați pe Inteligență Artificială care adaugă competențe departamentelor de e-commerce pentru majoritatea activităților. Naratix mărește viteza și acuratețea acestor acțiuni de aproximativ 1.000 de ori, reducând astfel costurile cu până la 99%!

Mantiscope (Turcia) este o platformă de Inteligență Artificială care accelerează diagnosticarea și îmbunătățește îngrijirea pacienților prin clasificarea automată și detectarea anomaliilor.

FigVision (România) este un instrument de Inteligență Artificială conceput pentru a scurta fluxul de lucru în domeniul designului atât pentru liber-profesioniști, cât și pentru echipele de design profesionist. Acesta transformă orice captură de ecran în componente de design Figma complet editabile și receptive.

AmabiexAi (România) este o platformă medicală care combină tehnici de imagistică (fotopletismografie facială (rPPG), Inteligență Artificială generativă și algoritmi avansați de vizualizare informatică, cu scopul de a revoluționa modul în care se realizează diagnosticarea digitală a sănătății, monitorizarea, prevenirea și tratamentul patologiilor cronice.

Beehold (Serbia) este un “asistent digital al apicultorilor” și un pionier al soluțiilor bazate pe Inteligență Artificială pentru apicultori. Soluția oferă sugestii pentru gestionarea stupilor, prezice potențialele probleme și optimizează producția de miere.

Acces la resursele premium ale Google – experți, rețea și tehnologii avansate
Startup-urile selectate beneficiază de un program personalizat de validare și optimizare a business case-urilor în cadrul căruia colaborează cu mentori cu expertiză tehnică și de business development în domeniul inteligenței artificiale. Echipa și partenerii Techcelerator acordă startup-urilor susținerea necesară pentru a identifica parteneri și potențiali clienți pentru a-și testa produsele și să își valideze strategiile de dezvoltare internațională.
Companiile care vor performa cel mai bine în programul de accelerare Advancing AI #4 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali pentru a accesa rapid piețele internaționale și pentru a dezvolta proiecte pilot.

Views: 8

Lasă un răspuns