SONY Xperia™ AQUA M2 tehnologie japoneza la review

Tehnologia SONY este recunoscuta de ani distanta, pentru calitatile si capacitatile sale. Pentru ca japonezii sunt recunoscuti pentru stilul serios in care rezolva toate problemele legate de viata ambientala, fiind mereu preocupati de a da solutii cat mai minutioase si echilibrate atunci cand se doreste si un anumit grad de performanta. Si anume cat mai inalta si apropiata de utilizator.

Acesta este si cazul terminalului SONY Xperia™ AQUA M2 care este conceput anume pentru a rezista conditiilor vitrege de utilizare, respective rezistent la apa, si totusi la un pret corespunzator dorintelor cumparatorilor.

Pe langa grija in exploatare japonezii au in permanenta in vedere si factorul estetic pentru ca mai toate produsele au o “fata comerciala” extrem de elaborata, asa cum este si M2 Aqua pe care l-am primit si eu in teste.

Asa cum se vede japonezii nu au impopotonat terminalul ci au incercat sa faca un produs in linii cat mai simple, cu cat mai putine butoane, dar cat mai securizat la prezumtivul contact cu apa. Desi eu in testele mele nu am cautat sa expun scufundarilor in lichide terminalul, nefacand din acest lucru un tel in sine. Recunosc faptul ca de vreo cateva ori am avut curajul sa vorbesc/navighez sub dusul de ploaie al toamnei tarzii, fara a avea vreo problema in interactiunea cu functiile utilizate, observand ca sub jetul de apa cazuta din ceruri nu s-a intamplat nimic decat sa ma ud pe maini.

Nu sunt un favorit al descrierilor carcaselor de terminale, insa acesta este destul de frumos prin contopirea mai multor elemente de design caracteristic cum ar fi butonul de power on/off care iese in mod neobisnuit din carcasa in asa fel incat sa nu existe posibilitatea sa il ratezi avand si o forma proprie inspirata din constructia aparatelor foto ma gandesc, adica rotund cu cap glisant. Colturile rotunjite tridimensional dau o senzatie placuta la atingerea cu degetele. De asemenea, marginile laterale au o consistenta placuta intrucat par a fi dintr-un plastic maleabil, practic acelasi din care sunt construite si capacele cu care sunt acoperite cateva locuri esentiale ce trebuiesc protejate de intrarea apei: in partea de sus in stanga conectorul EAR de 3,5 mm,  lateral stanga sus: conectorul micro USB pentru date si conectarea incarcatorului, in dreapta lateral sus: sloturile micro SIM si micro SD al memoriei externe. In rest butoanele situate lateral dreapta de volum +/_ si declansator foto sunt foarte discret situate, aproape insesizabile. Ce am mai remarcat pe partea posterioara este camera de 8 MPx si blitzul ce sunt bine incadrate la rasul suprafetei carcasei din spate ce este dintr-un material foarte rezistent care nici macar nu s-a clintit atunci cand a mai avut situatii de contact cu obiecte contondente. Deci un terminal extrem de robust si eficient in utilizare. Partea de jos contine o grila extrem de finuta si aspectoasa dand o tenta de rafinament tehnic si tehnologic. Fata contine doua orificii frumos sculptate pentru casca si microfon sus respectiv jos, dar si camera frontala pozitionata destul de inspirat, mai catre centru.

Hai sa vedem ce ne ajuta sa fim atat de multumiti de cum se misca functiile terminalului care sunt preluate de un procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1.2GHz, GPU Adreno 305 , 1GB de RAM, 8GB de memorie expandabila via microSD pana la 32GB. Mie mi se pare o configuratie destul de echilibrata si destul de verificata dar puteti sa si vedeti mai jos cateva dintre Benchmarkurile testate de mine dupa ce am si primit ultima actualizare a sistemului de operare Android 4.4.2, comportamentul mi s-a parut a fi ireprosabil.

 

 

Ecosistemul de aplicatii de la Sony este destul de complet, cu mai multe aplicatii interesante OfficeSuite, Navigatie Garmin, Xperia Lounge, Play Station Mobile, Movie Maker, Play Books, Play Music, TrackID TV, Jocuri si multe altele. In plus o gama larga de posibilitati si moduri prezente in intervalul camerei.

Xperia M2 Aqua are doua platforme interesante ce permitaccesul la catalogul sau extins de filme si muzica.

Ecranul de Sony Xperia M2 Aqua este protejat de Corning Gorilla Glass si are dimensiunile de 4,8 inci cu o rezolutie de 960 x540 pixeli foarte buna si de 229 ppi (pixeli per inch) de claritate.

Dupa cum puteti vedea rezolutia este destul de saraca, amintiti-va ca deasupra ei sunt qHD, FullHD și HD. Cu toate acestea, arata mai bine decat specificatiile tehnice indicate.

Și, în sfârșit software-ul de analiza Aqua vorbind de modul M2 Sony Stamina, care executa estinderea vietii bateriei prin oprirea WiFi, GPS, Bluetooth si aplicatile ce ruleaza in fundal cand ecranul este oprit.Xperia M2 Aqua are o baterie de 2.300 miliamperi ce permite 11 ore timp de convorbire 3G sau 8 ore de modul de redare video. La mine terminalul a prins aproape doua zile de utilizare ceea ce este destul de incurajator.
Ajunsi la camera foto este capabil de inregistrare video in 1080p la 30fps. Culorile sunt un pic suprasaturate dar expunerea si sunetul sunt destul de decente. Focalizarea automata este un pic cam lenta si in timp ce fotografiie facute afara sunt rezonabile, atunci cand lumina este scazuta, zgomotul este ceva mai abundent. M2 are un numar mare de moduri de aparat de fotografiat cu setari pentru fiecare situatie si un mod automat care functioneaza foarte bine. Acesta este capabil de a discerne cele mai bune setari in functie de scena pe care doriti sa o capturati si conditiile de lumina existente. De asemenea, modul manual ofera o gama larga de optiuni de configurare, cum ar fi de selectare a scenei (peisaj, corectie impotriva luminii, noapte portret, anti-miscare, piele neteda, etc.) si nivel expunere, interval ISO si altele. Insotitor aceste doua moduri, ofera, de asemenea alte filtre, cum ar fi  Efectul AR de fotografii si clipuri video cu imagini si desene 3D, Timeshift pentru spargere si selectarea celei mai bune imagini, Sweep Panorama, Beauty Mode, efect de fotografie, etc. Camera frontala are 1,1 megapixeli si poate inregistra clipuri video VGA, dar si mult doritul selfie. Cateva dintre foto realizate le puteti vedea mai jos.

Un nivel conectivitate mai mult decat multumitor al Sony pentru integrarea capacitatilor de retea 4G LTE, precum si NFC, Bluetooth 4.0, DLNA, Wi-Fi si aGPS Miracast cam tot ce este mai performant la ora actuala si cerut pe piata.
Sony Xperia M2 Aqua este un terminal mid-range cu certificare IP68 și 4G LTE. Ecranul ar putea fi mai ceva bun, cu siguranta, in acelasi mod in care ar fi si aparatul foto dar nu pot fi trecute la capitolul dezamagiri intrucat Sony a stiut sa integreze extrem de bine functii care au tras in sus terminalul facandu-l placut ochiului.Celelalte performante si bateria care ofera o experienta mai mult decat  satisfacatoare dar si conectivitatea, cum sa mentionat deja este foarte completa sub un brand atat de puternic precum Sony il recomanda.

 

Visits: 0

Lasă un răspuns