Sony World Photography Awards lansează o competiție foto dedicată telefoanelor mobile în 2015

World Photography Organisation lansează astăzi o nouă secțiune a competiției Sony World Photography Awards 2015, dedicată fotografiei cu telefonul mobil.

Cele mai recente tehnologii incluse în telefoanele mobile au condus la creșterea accesibilității pentru fotografi. Instantaneele pot fi surprinse în aproape orice condiții sau locuri, iar toți cei care au acces la un telefon mobil își pot documenta vizual activitățile cotidiene, zi după zi. Categoria telefoane mobile din cadrul Sony World Photography Awards recunoaște această nouă formă de exprimare a libertății creative și cum fotografierea cu telefoanele mobile a contribuit la redefinirea felului în care fotografii își abordează arta.

Anthony Lepinay

Indiferent de specializare, fotografii au la dispoziție o lună, începând de astăzi, pentru a înscrie cea mai bună imagine care răspunde următoarelor cerințe: Primești de la viață ceea ce îi oferi. Depășește obișnuitul și observă inspirația din jurul tău. Descoperă extraordinarul folosindu-te de telefonul mobil și privește lumea printr-o lentilă diferită.

Înscrierile sunt gratuite și au loc pe www.worldphoto.org, până la data de 27 februarie.

Cele mai bune 20 de imagini vor fi selectate de un juriu format din:

• Anna Dickson, Director de Fotografie, Huffington Post, US
• Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
• Anthony Lepinay, Fotograf și Director de Creație, Franța
• Alvin Soon, Associate Editor, HWM și HardwareZone.com, Singapore
• Evgeny Tchebotarev, CPO și Co-Fondator, 500px, Canada

Lista scurtă va fi publicată pe website-ul World Photography Organisation, www.worldphoto.org, iar marele câștigător va fi ales de public, pe același website, în perioada 10-17 martie.

Autorul pozei preferate de către public va participa la ceremonia Sony World Photography Awards, care va avea loc la Londra, pe 23 aprilie și va primi o serie de produse Sony Mobile, inclusiv un smartphone și o tabletă din vârful de gamă Xperia™.

Astrid Merget Motsenigos, Creative Director, World Photography Organisation declară: “Grație accesului facil la tehnologiile incredibile de astăzi, avem posibilitatea de a surprinde momentele de zi cu zi care alcătuiesc cu adevărat viețile noastre. Majoritatea ne documentăm propria istorie zilnic, prin intermediul telefoanelor mobile, fără a ne gândi prea mult la acest aspect. Această categorie ne permite să privim puțin mai îndeaproape momente care altfel ar părea obișnuite.”

Anthony Lepinay, membru al juriului, este un fotograf francez de stradă care fotografiază frecvent cu telefonul mobil: “Este o adevărată plăcere să văd cum fotografia evoluează, cu noi tehnologii și noi întrebuințări. Rezultatele imediate schimbă felul în care gândim imaginile. Trebuie să fim mereu ‘porniți’ pentru a surprinde momentul perfect. Și sper să descopăr câteva momente perfecte în această categorie.”

Mai multe detalii despre Sony World Photography Awards și World Photography Organisation sunt disponibile pe www.worldphoto.org.

Fotografii făcute de Anthony Lepinay cu Sony Xperia Z3 sunt disponibile în cadrul centrului de presă World Photography Organisation, la press.worldphoto.org.

Juriul

Anna Dickson, Director of Photography, Huffington Post
Cariera lui Anna Dickson se întinde pe parcursul a 10 ani, atât în presa scrisă, cât și în online.

Anna și-a început cariera de editare foto în 2014, la Netscape, mutându-se un an mai târziu la News York, pentru a urma o carieră în presa scrisă. A lucrat pentru publicații precum Guitar World, Revolver, Future Music, Rolling Stone și Popular Photography, înainte de a reveni în mediul online, la iHeartRadio, unde a fost responsabilă de 850 de website-uri și evenimente de scară largă, precum festivalul iHeartRadio Music. În 2012, Anna a contribuit la lansarea Huffington, varianta pentru iPad, înainte de a deveni Photography Director în cadrul organizației.

Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
Chris este Group Art Editor la National Geographic Traveller, încă de la fondarea revistei, în ianuarie 2011. Pasionat de fotografia de călătorie, este implicat des în jurizarea concursurilor de fotografie, fiind totodată și juratul șef al propriei competiții ale revistei pe care o reprezintă. http://www.natgeotraveller.co.uk

Anthony Lepinay, Photographer and Creative Director
Anthony este director de creație și fotograf, stabilit în Paris. Deși nu este un fotograf de meserie, creațiile sale nu sunt de ignorat.

Anthony fotografiază zilnic și este atras aproape compulsiv de linii, dar și de fotografia de stradă tradițională, cu un proiect în desfășurare despre viața din subteran a orașelor noastre.

Alvin Soon, Associate Editor, HWM și HardwareZone.com
Alvin este associate editor la HWM și HardwareZone.com, și scrie despre tendințe în aparatura foto și harware, de 8 ani. S-a îndrăgostit de fotografie la sfârșitul anilor ’90, când era student la design. Este co-autorul cărții HWM MegaGuide to Digital Photography 3.0 și a participat la cele mai mari evenimente destinate tehnologiei. Cel mai recent proiect online al său este un jurnal fotografic al Japoniei vechi.

Evgeny Tchebotarev, CPO și Co-Fondator, 500px
Evgeny Tchebotarev este un fotograf profesionist și co-fondatorul 500px, comunitatea foto prin intermediul căreia se pot descoperi, împărtăși, cumpăra și vinde fotografii de cea mai înaltă calotate. Alimentat de pasiunea pentru fotografie și de susține fotografii, Tchebotarev a fondat 500px în 2009. În acest moment, website-ul este o sursă de inspirație pentru milioane de persoane din întreaga lume, iar în rândul membrilor se află cei mai buni fotografi la nivel mondial.

În poziția de co-fondator și Chief Photography Officer (CPO), Tchebotarev este responsabil pentru aducerea viziunii 500px la viață, prin implicarea comunității online și menținerea unei legături strânse între fotografi și echipa 500px. Tchebotarev a făcut parte din juriul câtorva competiții internaționale de prestigiu, printre care Red Bull Illume2013, The Best of Russia Photography Contest 2013, Picture Dignity Photo Contest2013, Life Framer Photography Competition2014 sau Mobile Photography Awards2014. http://evgenytchebotarev.com/ https://500px.com/tchebotarev

Informații suplimentare:

• Înscrierile la categoria Mobile încep marți, 27 ianuarie și se încheie vineri, 27 februarie, iar toate imaginile înscrise trebuie să fi fost făcute în această perioadă.

• Fotografii pot înscrie până la 3 imagini, gratuit, prin intermediul www.worldphoto.org. Toate condițiile pentru înscriere sunt disponibile pe website.

• Votul publicului pentru cea mai bună fotografie cu telefonul mobil va avea loc începând de marți, 10 martie și până marți, 17 martie, pe www.worldphoto.org.

• Câștigătorul va fi anunțat pe 23 aprilie, la gala Sony World Photography Awards din Londra.

București, 27 ianuarie 2015 – Sony World Photography Organisation

Visits: 0

Lasă un răspuns