SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2024 A FOST ANUNȚAT NOUL PREȘEDINTE, DAR ȘI JURIUL, ALĂTURI DE DATELE VIITOAREI EXPOZIȚII

World Photography Organisation anunță că noul Președinte al juriului categoriei Professional este Monica Allende, curator independent și consultant în fotografie. De asemenea, a fost anunțat juriul pentru Sony World Photography Awards 2024 și au fost făcute publice și perioada în care expoziția va reveni la Somerset House, Londra: 19 aprilie – 6 mai 2024.

Ajunsă la cea de-a 17-a ediție, Sony World Photography Awards este una dintre cele mai mari și mai prestigioase competiții de fotografie din lume, care promovează cea mai bună fotografie contemporană de pe mapamond și le oferă fotografilor participanți expunere internațională importantă, precum și oportunități de dezvoltare a carierei.

Sony susține competiția cu scopul de a contribui la dezvoltarea continuă a culturii fotografice, oferind o platformă globală talentelor din această lume. Înscrierea în cadrul competiției este complet gratuită, iar fotografii sunt evaluați în mod anonim de către un juriu format din personalități ale industriei.

JURIUL EDIȚIEI DIN 2024


Anul acesta, apeciatul curator independent și consultant în fotografie Monica Allende a fost numită noul Președinte al juriului categoriei Professional, dar și curator al expoziției  Sony World Photography Awards 2024 de la Somerset House, Londra. Cu o experiență bogată în lumea fotografiei, Allende a ocupat anterior numeroase poziții de top în industrie, inclusiv cea de Artistic Director al Landskrona Foto Festival și GetxoPhoto International Image Festival, dar și cea de Photo Editor al Sunday Times Magazine, unde a lansat rubrica premiată de fotografie Spectrum. Allende este curatorul proiectului Blues Skies Project, care a fost preselecționat pentru premiul Deutsche Börse Photography Foundation Prize 2019 și predă cursuri la London College of Communication și EFTI (Centro Internacional de Fotografía y Cine) în Madrid.

Despre numirea sa, Monica Allende a declarat: „Mă simt foarte onorată să prezidez juriul unei competiții de renume internațional și sunt încântată să împărtășesc viziunea mea despre fotografie cu jurați experți din întreaga lume. Sper să mă implic cu perspective variate într-un process inovator și colaborativ și abia aștept să văd lucrări care mă inspiră să îmi iau un moment pentru a mă gândi și a reflecta”.

Personalitățile care fac parte din juriu în acest an aduc împreună o gamă largă de cunoștințe și expertiză din medii fotografice variate:

Categoria Professional

  • Elena Navarro, Photo Curator, Producer, Consultant, Mexic
  • Mutsuko Ota, Editorial Director, IMA Magazine, Japonia
  • Elisabeth Sherman, Senior Curator, Direction of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (ICP), Statele Unite
  • Tanzim Wahab, Curator, Spore Initiative, Germany și Festival Director, Chobi Mela, Bangladesh
  • Monica Allende, Independent Curator, Photography Consultant și Președinte al juriului

Categoriile Open și Youth

Daniel Blochwitz, Curator, Foto Festival Lenzburg, Elveția

Categoria Student

Ravi Ghosh, Deputy Editor, British Journal of Photography, Marea Britanie

DATELE EXPOZIȚIEI DIN 2024 ȘI DATELE TURNEULUI INTERNAȚIONAL DIN 2023

În 2024, expoziția Sony World Photography Awards va putea fi văzută la Somerset House din Londra în perioada 19 aprilie – 6 mai. 

După expoziția de la Londra și prezentările ulterioare de la Tokyo, , Ho Chi Minh City și Milano, expoziția Sony World Photography Awards 2023 va ajunge la Berlin, unde va putea fi admirată la Willy-Brandt-Haus, în perioada 17 noiembrie 2023 – 18 ianuarie 2024.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm accesați worldphoto.org.

PREMIILE ȘI DATELE LIMITĂ DE ÎNSCRIERE ÎN EDIȚIA DIN 2024

Competiția Sony World Photography Awards a fost deschisă pe 1 iunie 2023. Descrierile complete ale competiției și ale categoriilor pot fi găsite accesând www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

Termenele limită pentru înscrierea în cele patru categorii ale competiției din 2024 sunt:

Professional: 12 ianuarie 2024, 16:00 (ora României)

Open: 5 ianuarie 2024, 16:00 (ora României)

Student: 30 noiembrie 2023, 16:00 (ora României)

Youth: 5 ianuarie 2024, 16:00 (ora României)

Toți câștigătorii din cadrul categoriilor Professional, Open, Youth și Student vor primi echipamente de imagistică digitală de la Sony. În plus, vor fi acordate premii în bani în valoare de 25.000 de dolari pentru artistul vizual ce va primi titlul Fotograful anului,  5.000 de dolari pentru titlul Fotograful anului la categoria Open și 5.000 de dolari pentru căștigătorul premiului pentru sustenabilitate. Câștigătorul distincției Fotograful anului va fi recompensat, de asemenea, cu o expoziție personală a lucrărilor sale în cadrul evenimentului Sony World Photography de la Londra. Toate lucrările fotografilor câștigători și ale celor selectați pe lista scurtă vor fi expuse în cadrul expoziției anuale Sony World Photography Awards de la Londra și vor fi apoi prezentate la nivel international. Imginile câștigătoare vor fi, de asemenea, publicate în albumul anual al competiției.

Views: 0

Lasă un răspuns