Sony lansează noul smartphone Xperia 1 V

Un senzor de imagine nou dezvoltat și tehnologia seriei Alpha™ le permit utilizatorilor să creeze portrete impresionante, în culori precise, zi și noapte

Sony lansează Xperia 1 V, primul smartphone din lumea echipat cu un senzor de imagine stratificat CMOS nou dezvoltat, cu un Transistor Pixel în două straturi. Xperia 1 V este dotat cu tehnologie de ultimă generație de la Sony, răspunzând nevoilor de cel mai înalt nivel ale creatorilor și, în același timp, venind în sprijinul viitorilor creatori de conținut care doresc să filmeze sau să livreze materiale de top.

„Nevoile clienților noștri stau întotdeauna la baza dezvoltării de noi produse, iar posibilitățile creative, atât la nivelul fotografiei, cât și în ceea ce privește înregistrarea video, cu Xperia 1 V sunt nelimitate”, a declarat Gildas Pelliet, Head IP&S, Sony Europe. „Ca nou flagship Sony, telefonul duce crearea de conținut, experiența de vizionare, performanța în gaming, autonomia bateriei și capabilitățile audio la nivelul următor.”.

Captarea conținutului, dusă la următorul nivel

Xperia 1 V ridică standardele datorită senzorului său de imagine nou dezvoltat, care redă culori și texturi bogate ale oamenilor, peisajelor și scenelor chiar și în locații întunecate. Datorită combinației dintre performanța în condiții de iluminare scăzută, care este aproape dublă față de cea a modelului anteriori și tehnologia de procesare de mare viteză prin suprapunere a mai multor cadre, este posibilă realizarea unor fotografii fără zgomot, cu un interval dinamic mai mare, echivalent cu cel a unei camere full-frameii. Obiectivul de 24 mm de pe partea din spate a modelului Xperia 1 V integrează un senzor de imagine stratificat CMOS Exmor T pentru telefoane mobile, cu un Transistor Pixel în 2 straturi, care este de aproximativ 1.7 ori mai mare decât senzorul de imagine anterior.  În plus, obiectivul cu zoom optic de 85-125 mm (F2.3-F2.8) permite realizarea de portrete luminoase cu distorsiune redusă.

S-Cinetone, cunoscută în special de de cineaștiii, a fost ajustată și instalată pentru mobil. Deoarece textura pielii umane poate fi frumos redată în timpul înregistrării, este posibilă captarea unei imagini cinematice impresionante așa cum este ea, fără gradație de culoare. În plus, noul senzor are un nivel al semnalului de saturație de aproximativ trei ori mai mareii în comparație cu senzorul convențional, iar procesarea unică a calității imaginii suprimă zgomotul care tinde să apară în scenele întunecate, rezultând cadre frumoase, în culori calde.

Xperia 1 V integrează o multitudine de funcții, inclusiv presetări de culoare, cum ar fi Creative Look, care se regăsește și la camerele foto din seria Alpha, precum și AF (autofocalizare) de înaltă performanță în timp real. Sunt presetate diverse setări de culoare, precum flori colorate și cerul albastru deschis, sau posibilitatea de a realiza un finisaj fin, transparent. Tehnologiile Real-time Eye AFiv și Real-time trackingiv de înaltă performanță ale Xperia permit fotografierea cu focalizarea pe ochii unei persoane sau pe un subiect anume. Cu profunzimea dată de AI, care analizează informațiile privind distanța, chiar și subiecții îndepărtați pot fi focalizați clar. În plus, fotografierea în rafală de mare viteză de până la 30 de cadre pe secundă cu urmărire AF/AEv este disponibilă de curând, astfel încât niciun moment nu va fi ratat.

Experiență de vlogging îmbunătățită
Xperia 1 V se potrivește tuturor nevoilor creatorilor, datorită setării „Product Showcase”, care este o funcție populară în gama de camere de vlogging de la Sony și care mută focalizarea de la chipul reviewer-ului pe produs atunci când se filmează. În plus, un nou microfon care prioritizează vocea este plasat lângă camera din spate. Chiar și atunci când se află într-o locație aglomerată în aer liber, vocea creatorului este înregistrată clar, astfel încât se face o tranziție ușoară de la filmare la distribuirea videoclipului. La realizarea unei transmisiuni live pe YouTube™ prin intermediul funcției de înregistrare video „Videography Pro”, mesajele de la spectatori pot fi vizualizate simultan în secțiunea de comentarii, permițând o interacțiunevi imediată, în timp real, cu privitorii. De asemenea, interfața de utilizare acceptă filmarea pe verticală, astfel încât puteți înregistra conținut în orice orientare, fie pe verticală, fie pe orizontalăvii.

Experiență imersivă

Flagship-ul Xperia integrează un ecran OLED 4K de 6,5 inchi cu o rată de reîmprospătare de 120Hzviii și mai puțin blur. Amplificatorul puternic și cu zgomot redus al difuzoarelor îmbunătățește propagarea și profunzimea sunetului, precum și extinderea frecvențelor joase și înalte, creând un sunet mai dinamic și mai clar. Xperia 1 V oferă o experiență autentică de audiție a filmelor și a muzicii, fără a fi nevoie de utilizarea unei boxe suplimentare. 

În partea din spate, smartphone-ul are un design tactil funcțional care utilizează o sticlă cu textură unică. Combinat cu liniile fine din părțile laterale, acesta oferă o aderență mai mare și previne alunecarea atunci când țineți smartphone-ul în mână, în timpul filmării sau vizionării de conținut.

Baterie de lungă durată și procesor puternic

În ciuda faptului că utilizează un display 4K, bateria puternică de 5.000mAh oferă aproximativ 20 orexi de redare video continuă. Aceasta beneficiază de încărcare wireless, încărcare rapidă de 30 de minute până la 50%xii, și, în plus, tehnologia unică de optimizare a încărcării Xperia vine în sprijinul utilizatorilor cu o baterie care menține 80% sau mai mult din capacitatea sa maximăxiii chiar și după 3 ani.

Prin îmbunătățirea consumului de energie și a sistemului de disipare a căldurii, Xperia 1 V atinge atât performanțe ridicate, cât și durabilitate, fiind posibile fotografierea sau înregistrarea pentru o perioadă lungă de timp, suprimând în același timp generarea de căldură. Echipat cu platforma mobilă Snapdragon® 8 Gen2, eficiența energetică a procesorului a fost îmbunătățită cu aproximativ 40%xiv prin comparație cu modelul precedent. Consumul de energie în timpul funcționării camerei a fost îmbunătățit cu aproximativ 20%, iar volumul plăcii de difuzie a căldurii a fost mărit cu aproximativ 60%, pentru a spori performanța de disipare a căldurii unității principale.

Accesibilitate și sustenabilitate

Realizând eforturi continue de a oferi mai multă accesibilitate, Xperia 1 V include o funcție, în cadrul Photo Pro, care utilizează sunetul pentru a-i informa pe utilizatori despre dimensiunile ecranului pe verticală și pe orizontală. Grupul Sony a stabilit un plan de mediu numit „Road to Zero”, care vizează o sarcină ecologică zero până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, Grupul ia măsuri, stabilind în același timp obiective de mediu pe termen mediu în etape. Ca parte a acestor obiective ecologice pe termen mediu, își propune să eliminăm complet materialele de ambalare din plastic pentru produsele mici nou proiectate până în 2025. Ambalajul fără plastic al Xperia 1 V este alcătuit din Original Blended Material, un material original unic al Sony, care este fabricat din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie reciclată post-consum. De asemenea, Grupul lucrează la reducerea cantității de plastic virgin utilizat în interiorul unității principale. Unele elemente, atât interne, cât și externe, ale unității principale folosesc SORPLAS™, un plastic reciclat ignifugat dezvoltat de Sony care utilizează până la 99% materiale reciclate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.sony.net/xperia-eco

Carcasă cu suport pentru Xperia 1 V XQZ-CBDQ

Carcasa exclusivă Xperia 1 V are o prindere în partea de jos a unității principale pentru a îmbunătăți experiența de fotografiere și înregistrare. Pe lângă suportul orizontal convențional, beneficiază și de support vertical, ceea ce facilitează utilizarea nu numai pentru vizionarea de videoclipuri, ci și pentru distribuirea de clipuri live și apeluri video. Partea din spate a carcasei încorporează designul texturat aplicat pe spatele corpului „Xperia 1 V”, astfel încât designul original al dispozitivului nu este compromis nici atunci când husa este atașată.

Preț și disponibilitate

Xperia 1 V va fi disponibil în luna iunie la un preț de aproximativ 6.599 de lei. Culorile disponibile la lansare vor fi negru, argintiu platinat și verde kaki.

Pre-comenzile pentru Xperia 1 V vor începe din 7 iunie 2023. Pentru o perioadă limitată și în stoc limitat, clienții pot precomanda Xperia 1 V la partnerii autorizați împreună cu căștile wireless cu funcție de anulare a zgomotului WH-1000XM5 (în valoare de 2.079 lei) incluse în pachet.

Views: 0

Lasă un răspuns