Sony își consolidează sistemul Alpha prin lansarea obiectivului cu montură E cu numărul 60, noul FE 50mm F1.2 G Master™

Cel mai nou obiectiv Sony oferă o rezoluție superbă, un efect bokeh spectaculos și un sistem de autofocalizare de înaltă performanță, totul într-un design compact și ușor

Sony anunță astăzi lansarea noului obiectiv FE 50mm F1.2 GM (model SEL50F12GM), cel mai nou membru al gamei obiectivelor Full-Frame G Master, care oferă o rezoluție excelentă și un efect bokeh spectaculos, specific gamei Sony G Master, dar și capabilități de autofocalizare (AF) de top, control profesional și fiabilitate, într-un design compact și ușor. Diafragma maximă F1,2 a obiectivului combină o adâncime de câmp impresionantă pentru o expresie creativă maximă cu capacități incredibile de colectare a luminii, permițând viteze mai mari ale obturatorului și ISO mai scăzut în setări de lumină scăzută, făcându-l ideal pentru portrete, fotografii de nuntă, video și multe altele.

„Suntem încântați să lansăm obiectivul cu numărul 60 din gama noastră cu montură E – FE 50mm F1.2 GM – care duce la un nou nivel de expresie și utilizare, atât pentru imaginile statice, cât și pentru video, fiind un obiectiv cu o deschidere a diafragmei de F1.2”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Suntem mereu atenți la ceea ce își doresc clienții noștri, pentru a putea oferi cele mai bune tehnologii în domeniul imagisticii digitale. Obiectivul FE 50mm F1.2 GM, primul nostru obiectiv F1.2 dedicat gamei α, a fost realizat fără a face niciun fel de compromisuri și pentru a îndeplini nevoile în continuă schimbare a creatorilor de conținut din zilele noastre.”

Rezoluție excelentă și efect bokeh frumos

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM oferă cele mai noi tehnologii din domeniul opticii, inclusiv trei elemente XA (lentile cu asfericitate extremă), care contribuie la asigurarea unei rezoluții ridicate pe toată suprafața cadrului, ce se menține inclusiv la deschiderea maximă a diafragmei de F1.2. Noul obiectiv oferă, de asemenea, imagini clare și atunci când vine vorba despre cadre cu iluminare din spate, datorită acoperirii unice Sony Nano AR Coating II, care minimizează eficient reflexiile interne, pentru prevenirea apariției efectelor de flare și ghosting.

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM oferă un efect bokeh spectaculos la deschiderea maximă a diafragmei de F1.2, specific seriei G Master, pentru a surprinde adâncimea fiecărei imagini. Utilizând noul mecanism de deschidere a diafragmei cu o construcție cu 11 lame, dar și un design optic reglat cu precizie pentru reducerea la minimum a aberațiilor sferice, obiectivul oferă un efect bokeh fluid și profund, atât în prim-plan, cât și în fundal.

Performanță de autofocalizare de top și urmărire a subiectului la F1.2

Obiectivul poate urmări subiecții și îi poate păstra în focus chiar și la o adâncime foarte mică a câmpului, realizând o autofocalizare rapidă, precisă și silențioasă, datorită celor patru motoare liniare XD (dinamică extremă) ce oferă o eficiență de înaltă clasă. Atunci când este necesară focalizarea precisă, mai ales atunci când filmați videoclipuri 4K cu urmărirea ochilor umani, FE 50mm F1.2 GM permite utilizatorului să se concentreze asupra compoziției datorită răspunsului său excelent, cu întârziere minimă și vibrații reduse. În plus, mecanismul de focalizare „floating focus” al obiectivului, controlat de algoritmul său dedicat de acționare a lentilelor, atinge o rezoluție ridicată pe întreaga plajă focală, cu o distanță minimă de focalizare de 40 cm.

Control profesional și fiabilitate într-un corp compact

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM a fost realizat având în minte necesitățile creatorilor profesioniști de conținut.

Cu comenzi și funcții convenabile, cum ar fi un răspuns liniar MF (focalizare manuală), inel de diafragmă cu comutator on/off pentru click, comutator de mod de focalizare și două butoane personalizabile de menținere a focalizării, FE 50mm F1.2 GM combină operarea ușoară cu controlul profesional.

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM are un design rezistent la praf și umezeală[i] și un element frontal acoperit cu fluorină care respinge amprentele, praful, apa, uleiurile și alte substanțe dăunătoare. Dezvoltat prin utilizarea celor mai noi tehnologii de simulare Sony și al celui mai recent design în materie de optică, obiectivul are o structură extrem de compactă și ușoară (diametru de 87mm, si lungime de 108mm la o greutate de doar 778 g), oferind mobilitate sporită și manevrare ușoară pentru un obiectiv de 50mm F1.2.

[i] Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate

Hits: 11

%d blogeri au apreciat: